Eldsjälar

Vi brinner för kunskap

Läsuppdrag 3, v. 15

Ditt uppdrag är att läsa en skönlitterär bok samt skriva en bokrecension till denna.


Prenumerera på nya blogginlägg

18 kommentarer

 1. Jag läste boken Från och med nu.

  Boken handlar om en tjej som heter Amanda. Hennes sommarlov började hemskt tills den dagen i juni där hon fick en egen häst. Den heter Ila. Den dagen förnedrades allting i Amandas liv och hon träffade också en tjej som heter Kaja. Amanda började rida väldigt mycket över sommarlovet och hon var jätteglad för att hon träffade Kaja.
  Boken är jättebra och spännande och man vill bara läsa mer. Det är väldigt lättläst och det händer massa saker som är väldigt roliga. När jag läste boken kändes det som att jag var där. Den är jättebra och ni borde också läsa den.

 2. Boken jag läst är ”Dagbok för alla mina fans, Gregs bravader”.

  Boken handlar om en kille som heter Greg Heffley. Han får en dagbok av sin mamma för att han ska skriva ner allt som händer i hans liv. Greg skriver om första dagen i skolan och om hur han fick en ny bästa vän vid namnet Rowley osv. Han vill gärna bli populär och har fina planer på hur det ska gå till, men dessutom måste han även få Rowley att bli coolare.

  Greg är egentligen en ganska elak person, men det går ej att motstå att skratta åt allt han gör. Det värsta han gör är att dessutom vara elak mot Rowley, den söta och småroliga stackarn.

  Boken har enkelt språk och väldigt lite innehåll så man får flyt i läsningen och det blir ej tråkigt. Det är även alla inslag med bilder som för historien framåt och gör den ännu mer spännande och rolig.

 3. Boken som jag har läst heter ”Geniet”.

  Boken handlar om två tonåringar som länge har försökt lösa brott. En tjej som heter Petra och en kille som heter Peter. Dom har hållit på med det här väldigt länge så Peter känner sig för att ta en liten paus. Petra vill fortsätta men, vill ändå hänga på. Petra fortsätter att spana när dom är på flygplatsen, men Peter vill inte det. När dom hoppar på flygplanet så börjar Peter läsa på sin bok som heter ”Dear Stranger”.

  När han började läsa så kom det en konstig känsla på hans axel. Det var en man som hette Jeff som verkade vilja läsa boken. Dom började prata, men samtidigt så föll Jeff. Peter blev jätte rädd så han skrek på hjälp. Petra tänkte att det var boken som gjorde något, men det var det inte. Hon tänkte ändå att det var väldigt konstigt så hon trodde att det var dax att lösa brott. När dom kom fram så började doms äventyr med allting som hade hänt…..

 4. Jag har läst boken ”Ta det som en man” som är skriven av Hampus Nessvold.

  Boken har en ganska djup handling enligt mig. Jag tror att det han vill få ut av boken är att man ska ta allt som det kommer och bara leva livet och det är även det boken handlar om. Jag anser att en stor del av boken handlar om de könsstereotypiska rollerna i vårt samhälle som t.ex. att det är mannen som är starkast och att kvinnan ska ta hand om barnen och hemmet. Han har verkligen fått fram känslor med sin bok och på det sättet han bygger upp sina meningar på är väldigt bra och gör så att man vill läsa mer och mer.

  ”Ta det som en man” tror jag inte passar alla människor. Jag tror att sådana som är lite mer känslosamma och har nära till gråt och skratt kommer tycka att denna boken är väldigt bra. När jag läste denna boken så anser jag att ett visst hårt språk kan förekomma alltså att det kan förekomma lite svärord i meningarna, men trots det så tycker jag boken är superbra och hyfsat lärorik.

  Jag ger boken 4/5 böcker!

 5. Jag har läst boken Sune i Ullared.

  Denna boken handlar om sune och hans familj som ska åka till Ullared, för att shoppa. Men på vägen dit så skulle dom äta och då så träffade han sin livs kärlek Jolina. Sedan så fick Sune reda på att Jolina också skulle till Ullared …
  Men jag tycker att det var en bra och lättläst bok, den var också rolig att läsa.

 6. Boken som jag har läst heter ”Sune på bilsemester”.

  Boken handlar om Sune, tjejtjusarn, och hans familj. De är först på sina kompisars bröllop och efter det så skulle Sune och Sophie gifta sig. När Sophie plötsligt frågade Sune om han har någon drömtjej, då sa Sune nej och Sophie blev arg.
  Mamma, Karin och pappa, Rudolf hade glömt att köpa en bröllops present så dem tänkte ge en tavla som de fick på deras smekmånad. När Rudolf stod i kö för att ge presenten så kom det fram en man till honom. Mannen sa att den där tavlan inte är en dålig present, den är värd niohundratusen kronor. Precis när han sagt det så var det deras tur att ge presenten, men Rudolf vägrade att ge tavlan till dem.
  När de kommit hem från bröllopet så sa Rudolf att familjen skulle på utflykt till Sydtyrolen där Karin och Rudolf upplevde sin smekmånad för tjugo år sedan. Då blev alla barnen glada.
  De åkte först bil i några timmar, sedan hoppade dem på en färja för några nätter och sedan så åkte de bil i någon timme igen, tills de var framme i Sydtyrolen. Där hände det massa roliga saker.

  Jag tycker att boken är jättebra. Man fick upp bilder i huvudet, då jag har tittat på filmen. Så man hängde med i vart dem var och sådant. Men jag tycker verkligen att ni ska läsa denna boken. Den är även lättläst och använder ganska enkla ord, så det blir inte så rörigt när man läser den. För att ibland när jag läser andra böcker så blir det lite rörigt. Men så var det inte med denna bok, men det var nog för att jag hade sett filmen innan jag läste boken.

 7. Boken som jag har läst heter ”hjärta av damm”. Den handlar om Gabriella som ska gå på en teater på lovet med sin vän, men vännen kunde helt plötsligt inte hänga med. Väl på teatern så lärde hon känna en kille som hette Hilding och en tjej som hette Shirin. På teatern sägs det att det ska spöka, men det är ingen som tror på det. Men Bella har sett skumma saker som inte är normala. En skepnad vid damtoaletten och i salongen, en bankning på dörren och det lyser till och med på vinden där dom inte fick vara. Något är det som är fel på teatern.

  Jag tyckte att boken var jättebra och spännande. Man ville bara fortsätta att läsa den eftersom att den var så spännande. Det var en bok i min stil eftersom att jag älskar spännande böcker.

 8. fotbollstjejen

  10 april, 2018 at 17:57

  Jag har läst boken ”Spökskolan i Mountwood”.

  Boken handlar om tre storhaggor som tycker att alla spöken är tråkiga i dagens läge. Så de bestämmer att de ska öppna en hemlig spökskola. På den skolan är det en massa spöken som är lärare och de lär eleverna magi och spöktricks. Det finns en pojke som heter David som hittar den hemliga skolan med sin kompis Charlotte.

  Jag tyckte att den här boken var väldigt spännande men också väldigt rolig i vissa delar av boken. Det hör är sånna böcker som jag gillar, som är spännande men också väldigt roliga. Den gick väldigt lätt att läsa även om den hade många sidor.

 9. lockigachokladen

  10 april, 2018 at 19:52

  Bokreccension till boken Odjuret i labyrinten och andra grekiska myter:

  Boken handlar om, som bokens titel säger, grekiska myter och boken har ingen direkt röd tråd. Varje kapitel handlar alltså om olika saker men mycket handlar om den grekiska guden Zeus. Många berättelser handlar också om vanliga människor och någon händelse ur deras liv. Många berättelser verkade dessutom fara med sig något viktigt budskap för läsaren.

  Boken enligt mina åsikter var mestadels huvudsakligen spännande men många av dessa myter som sades om i boken tyckte jag kunde verka märkliga eller lustiga. Annars hade boken inte nått mina förväntningar riktigt eftersom det inte ens var original myterna som var skrivna. Istället hade författaren tolkat myterna på sitt egna sätt. Vist tolkar alla människorna myterna på sitt sätt men jag kände ändå att boken inte var i min stil. Annars brukar jag tycka om att läsa myter men den här boken tyckte jag inte riktigt om.

  Under tiden man läste kunde det även bli hackigt och ett tag spännande att läsa och man blev nyfiken på att läsa mer om just den myten men sedan börjar nästa myt som gör att det inte längre blir lika kul att läsa. Därför får min bok 2 av 5 stjärnor.

 10. Jag har skrivit om boken ”Rum 213”. Elvira packar ihop alla sina saker som hon ska ha med sig till kollot. På vägen ditt så ser Elvira en bil som har nummerskylten Rum 213. När Elevira kommer fram så tar en utav ledarna med henne upp till Rum 213. Elvira möter i sitt rum två stycken tjejer som heter Meja och Bea som sitter på sina sängkanter!. I berättelsen händer mystiska saker på rummet te.x att Elvira har blivit av med sin ring som hon fick av sin farmor och Meja har blivit av med sin kamera som hon lånade av sin bror. Meja och Elvira tror motvilligt att det är Bea som har tagit deras saker för det är bara hon som inte har blivit av med något och det är bara hon som har tillgång till rummet.
  Tjejerna har haft en massa av aktiviteter både inomhus och utomhus för att de inte ska ha tråkigt! Lite senare i boken blir Bea av med sin penna som hon fick av sin moster innan hon dog och försiktigt försvinner misstankarna om att det skulle vara Bea som tog Elviras och Meja saker!
  Men vem kan det då vara som spökar på RUM 213?
  Jag tycker att boken är mycket spännande och man vill inte sluta att läsa den. Boken är också ganska lättläst.

 11. Jag läser boken Isdraken den handlar om en tjej som heter Adara hon bor i en by med sin pappa under vintern brukar hon rida på isdraken och bygga ett is slott Adara känner sig väldigt speciel för att hon kallas för vinter barnet för när hon föddes så dödade kylan hennes mamma. jag tycker den är väldigt spännande och lite läskig och den är ganska lätt läst och jag skulle verkligen rekommendera att läsa den.

 12. Jag har läst boken stickan. Denna bok hade jag läst innan men det var i fyran. Eftersom detta var min favorit bok läste jag den igen.

  Jag tyckte boken var mycket bra för att man jag tyckte att det var en avslappnande bok som var skön att läsa. Det kändes som om man var med stickan hela boken. Som t.ex när ett stort monster kom och jagade honom. Så kände man sig man som om man var där och tittade på. Men jag tyckte att boken började ganska snabbt. Det var alltså inte en långtråkig bok den var helt fantastisk

  Jag ger stickan fem av fem monster.

 13. Jag har läst boken ”Sune och den tokiga teatern” som är skriven av Sören Ohlsson och Anders Jacobsson.

  Sune bor tillsammans med sin mamma, pappa, storasyster och lillebror. Fast han har nu fått reda på att han ska bli storebror igen. Han känner sig extra stor och glad. Bara det inte blir en till sådan där jobbig Håkan bråkan till tänker han. Han vill ha en söt liten flicka så han kan få massa tjejer.

  Hela familjen Andersson skulle gå bort till ett par vänner på lördagskvällen. Fast Sune kände sig lite sjuk så det var nog bäst att stanna hemma då den familjen har mega bacillskräck. Han är hemma en stund och känner för att äta en glass. Glassen finns långt nere i den mörka källaren och Sune är lite, men bara lite mörkrädd. Han går ändå ner i källaren för han är ju inte en fegis. Innan han har hunnit öppna frysen så står han ute på gatan. En tant kommer med sin hund och frågar ifall han ska stå där ute. Sune ska stå där men med lite övertygande så har tant Gunnarsson fått med sig Sune hem och fika. Efter fikandet så leker de teater och det är då Sune förstår vad han vill bli när han blir stor. Han vill bli Skådespelare.

  I skolan ska de ha teater med olika små pjäser i. Sune, Sara, Jocke och Uzze ska spela Rödluvan. Sune vill ju såklart spela vargen men efter att Sara hade klagat lite över att hon måste vara Rödluvan så lottar de. Det slutar med att Sara blir vargen, Jocke mormor, Uzze jägaren och Sune blir Rödluvan. Pjäsen blir dock succé när det väl är. Sune hade kommit med en idé att de skulle kunna ändra om pjäsen lite och hela publiken skrattade. Sune ville verkligen bli skådespelare.

  Han träffade även en kille när han var på rymmen då han tyckte att han fick lite för lite uppmärksamhet. Den killen var skådespelare och på en halloween fest hade han lyckats skrämma Rudolf som blev helt tokig. Det stärkte hans intresse ännu mer när denna killen även lärde honom några bra tricks på att skrämma folk.

  Sune hade hittat sitt drömjobb och Sune skulle ju faktiskt snart bli storebror igen. Han var lyckligast i världen.

  Jag tyckte denna boken var väldigt bra då jag skrattade flera flera gånger i boken. Den var rolig och den var skriven på ett bra och lättläst sätt. Jag ger den 4/5 stjärnor. Den får inte full port då jag tyckte att alla kapitel skulle hålla ihop lite bättre. Det kändes som att varje kapitel började på en helt ny bok. Jag tror att den skulle kunna bli ännu bättre om den hade en tydligare röd träd. Annars var denna boken jättebra och jag rekommenderar den verkligen.

 14. Jag ska recensera boken ”Stenänglar” av Kristina Ohlsson. Boken har 235 sidor och 30 kapitel.

  Boken handlar om Simona som bor hos sin mormor under påsklovet. Mormors hus är ett gammalt hotell som har haft två tidigare ägare. Alla rummen har ett namn och i ett speciellt rum händer det en massa märkliga saker. Det är suckarnas rum. Det är såhär att Simona har fått en bandspelare av sin mormor, den bandspelaren är väldigt speciell. Den kan spela in ljud som inte människor kan höra! I bandspelaren får hon höra att hon måste skynda sig och att det är bråttom. Men vad är det som är bråttom?
  Det finns även stenstatyer utanför mormors hus. Det är någon som flyttar på dem, men det underliga är att de väger flera kilo. De är verkligen jättetunga och vem skulle vilja flytta på dem?
  Det händer en annan sak också. Mormor blir sjuk. En dag trillar hon på en isfläck och får en spricka i benet. När man röntgar hittar de en knöl. Det visar sig vara en sjukdom. Kommer mormor att överleva?
  Simona får också hjälp av hennes två kompisar Aladdin och Billie.

  Jag tyckte i helhet att boken var väldigt bra. Den var lite seg i början, men det blev bättre längre fram i boken. Det var en sån här bok som man inte kan sluta läsa i. Jag tyckte att den var spännande och visste inte alls hur det skulle sluta. Ett litet minus är bara att man kunde förutsäga lite vad som skulle hända. Det var inte i slutet, men på andra ställen.

 15. Boken jag har läst heter Vilda tigertrubbel och är skriven av Lucy Countenay.

  Boken handlar om ett par tvillingsystrar Tori och Taya. Båda är väldigt olika på insidan förutom att båda älskar djur. De är däremot väldigt lika på utsidan. Deras pappa jobbar som fotograf och deras mamma jobbar med sjuka djur som djurens värld får. De har börjat på en ny skola och de har i stort sett inga vänner förutom en kille som heter Joe, men kallas för idioten. Han gick nämligen på deras gamla skola.

  Familjen tar hand om 2 tigrar som heter Chips och Dipp. Familjens fiende är Terry Tanner som smugglade ut dessa två tigrar och sedan slog in dem i presentpapper och gav dem till sin fru.

  En dag blir pappan plötsligt sjuk när han är på en tjänsteresa utomlands i en djungel för att fota djur. Han hamnar i koma men lyckas vakna. Han hade nämligen drabbats av diabetes typ 1 som är en obotlig sjukdom, men kan behandlas med rätt medicin.

  Pappan kan inte jobba som fotograf längre eftersom han får inte åka så långt ifrån sitt hem. Pappan hittar inget nytt jobb och det blir svårt för familjen att behålla huset och därför tvingas de lämna tigrarna vilket Tori och Tayar vägrar.

  Familjen gör allt för att ha kvar tigrarna och försöker därför hitta jobb åt sin pappa. Pappan får plötsligt ett samtal från en av sina gamla kollegor som erbjuder han ett jobb för en reklamfilm där tigrarna ska vara med.

  Familjen åker till London och kommer till inspelningsplatsen. Nästa dag upptäcker de förfärliga saker om huvudpersonen i reklamen vilket de inte trodde om henne. Tori och Tayas mamma som tidigare varit modell får hoppa in istället och de blir plötsligt berömda i tidningarna och lyckas behålla tigrarna.

  Denna bok tycket jag är väldigt fin eftersom det är en familj som försöker kämpa för de dem älskar även under vissa omständigheter. Jag tycker boken är väldigt bra och samtidigt lite spännande för man vill alltid veta vad som händer med tigrarna. Ett annat pluspoäng är att man inte kan förutspå mycket i denna bok. Man blir alltid överraskad på något sätt vilket är positivt.

 16. Jag har läst boken Dagen du förstörde allt skriven av författaren Linnea Dahlgren.

  Boken i tema självmord handlar om en ung kvinna vid namn Melanie vars bästa vän Kassandra i tidig ålder gått bort.

  Språket i boken är skriven på ett lättläst sätt med massor utav målande beskrivningar och detaljer. Med det fantastiska sättet att skriva på lever man verkligen sig in i Melanies och Kassandras tidiga relation med kärlek och skratt. Man blir nästan tårögd när man tänker på det.

  Melanie som är i stor sorg efter vännens död får stöd och hjälp från många i sin omgivning. Hennes process genom sörjandet blir lättare med vuxna människor som tröstar och hjälper till.

  Jag har själv inte varit med om en sådan stor sorg som Melanie men kan tänka mig att denna bok kan hjälpa många med en sådan tragisk känsla som hon. Läsningen blir på något sätt som ett terapi med betydande dialoger mellan hon, vänner och familj.

  Boken som är baserad på en tjejs stora sorg över en bästa vän som tagit självmord visar på att det går att skriva om döden utan att vända trygghet och harmoni ryggen.

 17. Jag har läst en bok som heter Kurragömma. Boken är skriven av Petrus Dahlin.

  Denna bok handlar om en flicka som heter Astrid. Hon åker, tillsammans med sin mamma, till Spanien. I Spanien skulle de prata och vara med varandra efter att Astrids pappa omkommit i en olycka. De skulle även gå på en vandring, men Astrids mamma fick en akut jobbgrej och var tvungen att åka. I boken händer det massa oväntade saker. Bland annat att det är blöta fotspår på deras terass. I boken talas det om en sjö som sägs ha en mörk historia. I boken träffar Astrid några barn som vill leka kurragömma vid dammen. Barnen började bli väldigt märkliga efter ett tag.

  Jag tyckte att denna boken var väldigt bra. Det var en ganska spännande bok. Jag tyckte att det var spännande när man läste boken. Man fick målande beskrivningar, tyckte jag.

 18. Jag har läst boken X4 som är skriven av Tony Manieri.

  Boken handlar om 4 bästa kompisar som hjälper till stadens poliser att lösa brott med ingen vet vem dom är. Dom samarbetar med en kvinna som heter MM och hon hjälper dom med t.ex utrustning eller att lösa ett brott. X4 är en dag och dyker när dom får se en gammal båt på botten och dom åker direkt till bibliotek när MM jobbar för att fråga om hon har en bok om båten. Men boken blir stulen av en man och MM berättar att det finns skatt på botten som är värd jätte mycket.

  Jag tyckte att boken var annelunda gemförd med dom andra jag har läst så det var roligt att läsa boken och det gick snabbt att läsa ut den för att den var så bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Eldsjälar

Tema av Anders NorenUpp ↑