Eldsjälar

Vi brinner för kunskap

Läsuppdrag v. 35

Skriv vilka böcker du har läst under sommaren?

Vilken bok berörde dig mest och varför?


Prenumerera på nya blogginlägg

27 kommentarer

 1. 1. Jag har läst böckerna (11):
  -Darren shan 9
  -Darren shan 10
  -Darren shan 11
  -Darren shan 12
  -Spejarens lärling 1
  -Spejarens lärling 2
  -Spejarens lärling 3
  -Spejarens lärling 4
  -Tur gånger tre
  -En nyckel, en gåta, och fyra brev
  -Mysteriet på Hester Hill
  2. Boken som berörde mig mest var darren shan 12, för den var VÄLDIGT spännande men också väldigt sorlig för det dör också några som varit med ofta i boken som man vant sig vid.

 2. Böckerna jag har läst under sommarlovet är följande:
  1. Pixis dagbok
  2. Förvandlad
  3. Du är ett geni
  4. Stjärnskott
  5. Fyr 137

  Boken som berörde mig mest av dessa fem böcker var för mig ett självklart val.
  ” Du är ett geni” var verkligen en rolig, ledsam men också en spännande bokupplevelse. I denna bladvändare får vi träffa två olika familjer med två helt olika historier. I den ena får vi träffa pappan Leonard och den trettonårige Stewart vars mamma har gått bort i cancer. I den andra däremot stöter vi på mamman Caroline och den fjortonåriga dottern Ashley vars pappa har blivit homosexuell och bor nu i en liten friggebod på familjens hustomt. Caroline och Leonard blir ett par och Ashleys värsta mardröm slår in: Leonard och hans jättekonstiga, töntiga och begåvade nörd till son ska flytta in och dessutom ska Stewart börja i samma klass som hon själv. Men saker, åsikter och folk förändras då tönten blir räddaren i nöden.
  Denna bok berörde mig otroligt mycket eftersom den har ett tydligt och bra budskap där den visar att man ska vara sig själv och inte låtsas vara någon annan framför sina vänner och familj.

 3. Jag har läst:
  Pax
  Clownen
  Jag har inte läst så många böcker men ja, den jag tyckte berörde mig mest var Clownen för en natt när jag inte kunde sova så läste jag lite av Clownen men det var jätte läskigt. Vet inte varför jag läste den på natten men jag kunde bara inte sova.

 4. Böckerna jag läst under sommarledigheten är följande:
  Spejarens lärling 1 och 2,
  Glasverandan,
  Rum 213,
  I can’t make this up: Life lessons
  och sist men inte minst,
  SVJ.

  Den bok som berörde mig mest av dessa 6 böcker var Glasverandan.
  Varför den berörde mig mest var för att den var superspännande och lite läskig. Författaren var dessutom väldigt bra på att fylla boken med känslor.

 5. Dom böckerna som jag har läst är :
  PIG is à Blue Baboon’s Bottom. (engelsk)
  Splej Mysteriet i döda skogen.
  De tysta stegen bakom.
  Vår jättestora trädkoja med 26 våningar.

  Den som jag tyckte var bäst var De tysta stegen bakom. För att den var spenande men samtidigt lite läskig. Men den slutade bra och den lockade mig till att läsa den.

 6. lockigachokladen

  27 augusti, 2017 at 12:58

  De böcker som jag har läst under sommaren är följande:
  1. Svarta tornet
  2. Chocolate fever
  3. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn
  4. Miss peregrines hem för besynnerliga barn (Spökstaden)
  5. Miss peregrines hem för besynnerliga barn (Själarnas bibliotek)
  6. Pig and the fancy pants
  7. Harry Potter och det fördömda barnet
  8. Heidi
  9. Grodan blir glad
  10. Kvällen när pappa lekte
  11. Ellens äppelträd

  2. Det är svårt och säga för mig just vilken bok som berörde mig mest för att alla böckerna i serien om miss peregrines hem för besynnerliga barn berörde mig lika mycket eftersom de var de mest spännande böckerna jag läst och för att det hände nåt nytt i boken hela tiden.
  Jag tyckte även att böckerna var rörande eftersom det också handlade om kärlek men om jag måsta välja så väljer jag den sista boken i serien alltså ”Själarnas bibliotek” eftersom avslutningen är så passande, enligt mig.

 7. Böckerna jag har läst i sommar är:
  Min superkraft
  Girl online
  My fantastic beast
  Jag började även läsa en bok som heter ”Glöm mig” men har inte läst klart den.

  Den bok som berörde mig mest är ”Min superkraft” av Viktor Frisk. Den berörde mig mest för att han tolkar sin ADHD som en superkraft. Han berättar hur det är att vara barn och ha ADHD, vilket jag tycker är väldigt intressant. Hans klasskamrater tyckte det var konstigt att han inte var som dom för att han kunde inte sitta still och alldrig kunde sluta prata. Han berättar att hans mormor var ett stort stöd i allt och att de hade ett väldigt starkt band och det påminner mig om mitt band till min mormor. Viktor tycker att hans ADHD har gjort honom till den han är idag. Jag rekommenderar alla att läsa hans bok.

 8. De böcker jag har läst under sommarlovet är
  Dagbok för alla mina fans usla utsikter
  Vår trädkoja med 13 våningar
  Sen har jag läst några kalle anka pocket

  Den bok som berörde mig mest var dagbok för alla mina fans för jag tycker dom är roliga och sen tar man sig framåt väldigt fort som gör att det blir roligare och man vill fortsätta läsa.

 9. Jag har läst dessa böcker under sommarlovet:
  Pax 1, Nidstången
  Pax 2, Grimmen
  Pax 4, Bjäran
  Pax 5, Gasten
  Pax 6, Näcken

  Den bok som berörde mig mest var Pax 1. Jag tycker det därför att den var väldigt spännande och lite läskig på samma gång. Man ville hela tiden läsa mera. Jag anser också att den är bra därför att man slänger sig in i en persons liv som har det väldigt svårt.

 10. 1. Ibland mår jag inte så bra.

  2. Fyr 137.

  3. Silverpojken

  4. Den osynliga

  Den boken som jag tyckte berörde mig mesta va ibland mår jag inte så bra för att det va väldigt intressant att höra hur det är att vara offentlig person.

 11. Jag har läst fyra böcker under sommarlovet. Det är inte så många böcker men jag har även skrivit en dagbok under sommaren.

  Jag läste:
  Pax 1.
  Lasse Maja födelsedagsmysteriet.
  Lasse Maja och fängelsemysteriet.
  Vår trädkoja med 56 våningar.

  Den bok som berörde mig mest var Vår trädkoja med 56 våningar. Jag valde just den boken för att den är så rolig. De som skrivit boken är väldigt kreativa och man skapar egna bilder av texten i huvudet. Det blir för mig då mycket roligare och läsa.

 12. De böcker jag har läst är
  Harry Potter 3
  Råttburgare

  Den bok jag blev mest berörd av var Harry Potter 3 för att den var så spännande så att man kunde nästan inte sova för att man ville bara läsa mer.

 13. De böcker jag har läst under lovet är:
  Harry Potter 2
  Älskade Danny
  Sune och tjejtjusarmästaren
  Den här boken älskar dig

  Den bok som berörde mig mest var Älskade Danny. Den handlar om en tjej som heter Bea, som inte fick några syskon. Därför fick hon en dag en liten hundvalp. Hon döpte den till Danny för om hon skulle ha fått ett syskon skulle hon viljat att den hette Danny. En dag stog gårdsgrinden på glänt, då smiter Danny ut. Bea blir jätteledsen

  Därför den berör mig mest är nog för att den är lite sorglig, men också jättebra. Jag skulle ha kännt lika dant om jag hade en hund som smet. Fast nu har jag ju ingen men aja.

 14. Jag har läst:
  SAL 305
  Ibland mår jag inte så bra
  Vår trädkoja med 52 våningar
  Lassemajas detektivbyrå

  Den som berörde mig mest var SAL 305 för att jag tycker att författaren skriver på ett mycket spännande och förväntansfullt sätt. Jag har även läst RUM 213 sen tidigare och tycker att den också var uppbyggd på samma spännande och förväntans fulla sätt. För i en del av boken så kan man ”misstänka” en person och sedan någon annan och det gör så att man förvirras lite och inte riktigt vet vad man ska tro. Jag gillar när man inte riktigt vet för då kan man göra sina egna tankar och även få vänta lite på det rätta svaret och det gillar jag.

 15. 1. Böcker jag har läst under sommarlovet:
  Rum 213
  Nikkis dagbok 3
  Nikkis dagbok 5
  Och Sal 305
  2. Boken som berörde mig mest var rum 213, för att den var mest spännande och läskigaste boken. Det som var bäst med boken var när jag läste ett kapitel så kunde jag inte stanna för det var så spännande.

 16. 1.De böckerna jag har läst är: (4)
  1. Ja, jag har mens hurså?
  2. Ibland mår jag inte så bra
  3. Flinga
  4. Dagbok för alla mina fans

  2. Den boken som berörde mig mest var ” ibland mår jag inte så bra” för att den var lite sorglig men också rolig och spännande.

 17. fotbollstjejen

  29 augusti, 2017 at 15:50

  1. De böcker jag har läst är:
  Vår trädkoja med 65 våningar
  Sunnes sommarstuga
  Kanske ihop
  Sune i Ullared

  2. Den boken som berörde mig mest var vår trädkoja med 65 våningar för att trädkoja böckerna är , nästan alla dom, mina favorit böcker. De är liksom roliga och jag älskar roliga böcker och den här är nog min favorit av dem för det var min typ av bok.

 18. De böcker som jag har läst är:
  Ibland mår jag inte så bra
  Ja, jag har mens hurså?

  Även om jag inte läst så många böcker så berördes jag mest av ”ibland mår jag inte så bra”. Det var för att när man läser den boken får man som en syn på hur folk med psykisk ohälsa har det. Jag tycker att det är hemskt att vissa måste ha en period då de känner detta. Men jag tycker även att det är bra att läsa om sånt. Detta tycker jag för att jag själv inte lider av detta och då får se att alla inte har det så bra. De kanske inte kan göra vissa saker som t.ex flyga för att de är rädda att få en panikattack, som författaren Therese. Men jag tycker även att den är rolig på det sättet att hon i en del av boken berättar om hur hon hade det som barn och vad hon gjorde.

 19. Jag har så jättemycket men dom jag har läst kommer jag inte ihåg kommer knappt ihåg sommarlovet för jag har såvitt vårt det.Ungefär till 1 eller 3 varge dag.

 20. Jag har lär serietidningar, jag läste just dom för att jag tittar på en serie som heter The walkingdead. Serien är egentligen en serietidning så jag bästemde mig att läsa dom.
  Jag har läst
  The walking dead volym 16 av 16

  Den boken som berörde mig mest var den sista för att det blev ett stort krig mellan ”The Saviors” mot ”Alexandria”

 21. Jag har läst .
  Marcus och Martinus vår Historia.
  Och Pax Bjäran.

  Och den boken som berörde mig mest var pax bjäran för att jag gillar pax böckerna för att dom är spännande och roliga och väldigt bra.

 22. Den enda boken jag har läst är Max potta.

  Sen den boken som har berört mig mest är Max potta för jag undrar hur sådana böcker kan tjäna någon tio kanske hundratals svenska kronor

 23. Den boken jag läste heter Lasse Majas detektivbyrå tåg mysteriet.
  Den berörde mig för att den var spännande och jag gillar spännande böcker.
  Jag tycker det är roligt att försöka klura ut vem som är tjuven. Jag tyckte faktiskt att det var svårt att klura ut vem det var.

 24. Jag har läst :
  LasseMajasdetektivbyrå tågmysteriet
  Kalle Anka pocketbok

  Jag har också läst hos min mormor och morfar fast det var serietidningar .

  Den som berörde mig mest var Lassemajasdetektivbyrå för att dom är en av mina favoritböcker som jag har läst. För att jag gillar lite spänande böcker och det är det i Lassemajasdetektivbyrå så ja, det är den boken som beröde mig mest.

 25. Jag har läst en bok som heter Cirkusdeckarna och skidmysteriet.

  Jag har valt denna bok för att den var spännande. Huvudpersonerna Kaspar och Katinka reser runt med en cirkus. Den här gången är dom på Vasaloppet och skulle uppträda men då händer det en massa skumma grejer.

 26. Jag har läst en bok och den heter:
  Dagbok för alla mina fans, femte hjulet.

  Den berörde mig: att jag blev glad och skarattade när jag läste den. För att jag tycker att den hade komedi i sig.

 27. Jag har inte läst så mycket under sommar lovet men det är dessa jag har läst.
  1.Överlevnadshandboken
  2.Fiska
  3.Svenska fågelboken
  4.Fält flora
  5.Fem och kidnapparna
  6.Försvunna stadens hemlighet

  Det var mest böcker utan någon vanlig sjanger utan mer floror och överlevnads böcker.

  Den som berörde mig mest var Försvunna stadens hemlighet. För att den blev lite sorgsen när huvudpersonen jons pappa försvann.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Eldsjälar

Tema av Anders NorenUpp ↑