Eldsjälar

Vi brinner för kunskap

Läsuppdrag v. 38

Beskriv den bok du läser just nu och berätta hur mycket och hur ofta du har läst i den under denna veckan. Skriv om hur du skapar dig lästillfällen under veckan. Skriv även om du har några bokönskemål.

Ex.

måndag: 15 minuter, s. 1-15.

tisdag: 30 minuter, s. 16-34

Osv.

Boken handlar om Cilla som hittar en skatt….


Prenumerera på nya blogginlägg

28 kommentarer

 1. Just nu läser jag Spejarens lärling del 7, Fången i Arridia.

  Boken handlar om Will som är spejare och att han har en vän som har tagits till fånga av arridierna och will och hans vänner måste rädda honom.
  Den här veckan läste jag:

  Torsdag: ca 20 min
  Fredag: ca 60 min
  Lördag: ca 60 min+ 10 min+ 15 min+ 30 min= ca 115 min (4 tillfällen)
  Söndag: ca 70 min+ 20 min+ 10min+ 10 min = ca 110 min (4 tillfällen)
  Måndag: ca 10 min+ 20 min+ ca 5 min = ca 35 min ( 3 tillfällen)

  Jag brukar få tillfälle att läsa när jag inte har något att göra eller måste vänta på något, jag brukar läsa mest på kvällarna och morgnarna om jag hinner. Några önskemål jag har är att köpa in bok ett och två av spejarens lärling, eftersom jag tycker att de böckerna är bra, så jag rekommenderar böckerna för de som gillar medeltiden och fantasy.

 2. Jag läser boken Tom Gates 1 (röd). Jag läser den med engelsk text. Den handlar om Tom Gates som berättar om sitt liv, om sin familj och hans skola.
  Mån 20min s.87-94
  Tis 15min s.95-107
  Ons 30min s.108-137
  Tors 25min s.138-149
  Fre 30min s.150-166
  Lör 20min s.167-179
  Sön 15min s.180-197
  Mån 20min s.198-209
  Tis 15min s.210-221

  Jag brukar läsa när jag precis vaknat och dessutom läser jag när jag ska sova.
  Boken jag önskar fanns i skolbiblioteket är ”Stad av skuggor”.

 3. Boken jag läser just nu heter Dagbok för alla mina fans värre än vanligt.

  Den handlar om en kille dom heter Greg och det går inte så bra för honom eftersom hans bästa vän Rowley dumpade honom för att han fick en flickvän. Då gick det bara värre och värre för Greg.

  Torsdag läste jag 30 min
  Fredag läste jag 25 min
  Lördag läste jag 40 min
  Söndag läste jag 15 min
  Måndag läste jag 20 min
  Tisdag läste jag 15 min

  Jag brukar läsa på kvällarna innan jag går och lägger mig och när jag ensam hemma och inte har något och göra. Jag brukar också läsa varje dag efter jag gjorde klart mina läxor.

 4. Boken som jag har läst är ”den mörkaste delen av skogen”. Boken handlar om Hazel och hennes bror Ben som är förälskade i en död pojke som ligger i en glas kista i skogen. Han har legat där i hundratals år, men en dag är han borta och kistan är krossad. Hazel hittar läskiga ledtrådar.

  Detta har jag läst:
  Fredag: 35 min
  Lördag: 20 min
  Söndag: 60 min
  Måndag: 30 min
  Tisdag: 45 min

  Jag brukar oftast läsa på kvällarna innan jag går och lägger mig eller bär jag har tråkigt. Jag vill att vi ska få in boken ”stad av skuggor” till biblioteket.

 5. Boken jag läser just nu heter ”Motståndarna”, boken är skriven av Arne Norlin och Andreas Palmaer.

  Den handlar om två bra vänner som ska gå till en fotbollsmatch, men på matchen blir de ovänner när de märker att de inte håller på samma lag. Efter matchen är de allt annat än vänner, de är ärkefiender.

  DET JAG LÄSTE UNDER VECKAN
  Mån: ca 15min s. 0-24
  Tis: ca 20min s. 25-44
  Ons: ca 20min s. 44-63
  Tors: ca 15min s. 64-77
  Fre: ca 20min s. 78-95
  Lör: ca 15min s. 96-112
  Sön: ca 20min s. 113-132
  Mån: ca 15min s. 133-149
  Tis: ca 15min s. 150-163

  Oftast läser jag när jag ska sova eller bara när jag har en lugn stund, jag läser mest på kvällarna när jag inte kan somna.

  MITT ÖNSKEMÅL PÅ BÖCKER ATT HA I SKOLAN:

  Böckerna jag skulle vilja ha i skolbiblioteket ät följande:
  ”Stad av skuggor”,
  ”Spejarens lärling serien” och
  ”Maze runner serien”.

 6. Den boken jag läser just nu heter ”Tavlans hemlighet”
  Det jag har läst under veckan

  Måndag ca 10—15 minuter
  Tisdag ca 10 minuter
  Onsdag ca 10 minuter
  Torsdag ca 10—15 minuter
  Fredag ca 10—15 minuter
  Lördag ca 15—20minuter
  Söndag ca 15—20 minutet
  Måndag ca 25—30 minuter
  Tisdag ca 10—15 minuter

  Tavlans hemlighet handlar om Ellas familj som har ärvt tant Thea hus. I huset finns massa gamla saker som de ska slänga men bland annat en tavla av tant Tea som ändrar föremål varje natt.

  Detta är det jag har läst.

 7. Fredag: 30 min
  Sida:34-53

  Lördag: läste jag inget
  Sida:

  Söndag: 33 min
  Sida: 53- 72

  Måndag: 60 min
  Sida: 72- 124

  Tisdag: 25 min
  Sida: 124-133

  Jag brukar oftast läsa innan jag ska sova eller när jag kommer hem från skolan efter läxorna. Jag lägger mig i soffan eller i sängen och läser.

  Det här läste jag denna vecka.
  Chloes mamma som hade flyttat till Mexico har kommit hem och de firade julafton och nyårsafton tillsammans. Men hennes mamma skulle flytta tillbaka till Mexico och åkte redan 3 dagar efter nyårsafton. Chloe provspelade även för Love notes, en musikgrupp, men kom tyvärr inte med. Där träffade hon även en kille som heter Tristan och de blev bästa vänner. Sedan har ju även Chloe den där hångellistan och nu kan hon ta bort den. För nu har hon även hånglat för första gången. Det hände när hon, Hannah och Josh, hannahs kille, var på en konsert. Sedan sa Chloe att hon skulle gå på toa men istället så gick hon ut och tog luft. Där träffade hon en av hennes bästa kompisar och de mötte varandras blickar och började hångla.
  Efter den dagen när Chloe var i skolan så kom Griffin, killen hon hångla med, fram till henne och sa att han ville prata med henne. Han sa att han inte var redo att gå in i ett förhållande. Chloe sa att hon inte heller vill ha något förhållande med honom utan att dem kunde vara bra vänner istället. Sedan så började Chloe att fundera på om hon gillade Tristan men när hon sa det till Tristan sa ha att han inte kunde. Några dagar efter så kom Tristan hem till Chloe och sa att han var gay och att Chloe är den ända han har berättat det för.

  Nu kan jag inte avslöja mer. Det får ni läsa själva

 8. fredag 10-15 min
  sidor 53-71
  lördag inget
  sidor
  söndag -10-15
  sidor 72-89
  måndag 10 min
  89-101
  tisdag 20 min
  101-122

  Jag brukar ofta läsa innan jag går och lägger mig eller när jag kommer hem från skolan

  Denna veckans läsning började med att hennes mamma försvann med ett monster. Då började hennes amulett prata och säga att hon skulle gå ner i ravinen och följa floden till ett hus. Sen kom de fram dit och gick in i deras gammelfarfars hus. Där fick Emily bestämma sig om hon skulle lyssna på amuletten eller inte. Och hon valde att lyssna på amuletten. Sen åkte dom för att leta efter sin mamma.

 9. Jag läser Tom Gates, den handlar om Toms problem han möter i skolan som t.ex. att hans penna går sönder.

  Torsdag: ca 40 min

  Fredag: ca 30 min

  Lördag: ca 20 min

  Söndag: ca 60 min

  Mondag: ca 20 min

  Tisdag: ca 25 min

 10. Den boken jag läser heter ”Stenänglar”

  Fredag:ca 20-30 min
  Lördag:ca 10-20min
  Söndag: ca5-10min
  Måndag: ca20-30 min
  Tisdag:ca 20-30min

  Denna gången läste jag mot slutet av boken och då fick jag reda på mycket. Jag fick reda på varför Simonas mormor fick den där radion. Varför Snor-Ivan lämnat över radion till just Margareta (Simonas mormor). Jag fick även reda på vad det var för ljud som Simona hört och varför statyerna var där och varför de rört på sig. En till sak som hände i slutet var ganska hemskt men ändå lite fint på ett sätt.

  Om man inte vill veta vad som hände, läs inte de kommande raderna!

  Simonas mormor blev tillslut så sjuk så hon tyvärr dog. Hon hade alltid vetat att något var fel men ville inte berätta något. Hon gillade inte att vara sjuk och att någon annan kanske skulle behöva ta hand om henne. Så jag tror att hon var lite ”lättad” över att det hände henne. Varför jag tyckte det var lite fint var för att hon fick reda på att hon alltid haft syskon men att hon aldrig fick det sagt till sig. Det var Simona och hennes vänner som redde ut allt. En till sak som var fint med det var att hon hade sagt till Simona att hon kommer vänta på henne.

 11. Den boken jag har läst är sal 305 av Ingela Angeborn.

  Fredag: 30 min sida 87-104

  Lördag: 30 min sida 105-125

  Söndag :30 min sida 126-140

  Måndag : 45 min sida 141-168

  Jag brukar läsa på kvällen men jag läser ibland på morgonen och när jag inte har något annat att göra. Jag har ingen bok som jag önskar men jag kan tipsa om boken sal 305.

 12. Boken jag läser just nu heter ” Om jag försvann” med 248 sidor

  Torsdag, 15: 30: 1 h, s. 7- 79
  Fredag, 18: 00: 1 h, s. 80- 150

  Lördag, 07: 30: 30 minuter, s. 151- 180
  Lördag, 12: 45: 30 minuter, s. 181- 208

  Söndag, 16: 20: 30 minuter, s. 209- 236
  Måndag, 20: 30: 15 minuter, s. 237- 248

  Sammanfattning:

  Boken handlar om en ovanlig 12- åring vid namn Mila och hennes pappa Gil.
  De båda bor tillsammans i London och en dag bestämmer sig Gil för att åka till Amerika där hans bästa vän Matthew väntar på honom. Men planerna går inte som planterat. Dubbelliv avslöjas och Matthew försvinner…

  Jag läser när jag har tid och när jag känner för det. Oftast brukar jag läsa tidigt på morgonen, i bilen på långa färder eller på kvällarna. Jag har däremot väldigt svårt för att läsa mitt på dagen eftersom jag känner att det finns så mycket annat att göra.

  Böcker jag önskar till vårt skolbibliotek är följande:

  Monster, av Joakim Lundell
  I begynnelsen var Bob, av Meg Rosoff

  Du är ett geni, av Susin Nielsen
  Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan dag, av Sara Ohlsson

  Hälsningar från havets botten, Christina Lindström
  För att väcka hon som drömmer, av Johanna Nilsson

  Hål i huvudet, av Jenny Jägerfeld
  Jag såg honom först, av Eva Susso

 13. Jag läser just nu Marcus och Martinus och den är väldigt bra när jag ska läsa så gör jag det när jag inte har något att göra så det kommer lite då och då.
  Och när jag måste läsa så tycker jag att det är roligt.

 14. Den bok jag har läst heter Jakten på Jack, vålnader på Vasaskeppet. Boken hade 81 sidor.

  Onsdag, 20 min s 1-55
  Torsdag, 15 min 55-81

  Denna bok handlade om Jack, hans syster Betty och deras lilla vätte som hette Rurik. Deras föräldrar har varit borta i 9 år. De har en bok som heter Trolldomsboken och i denna bok står det att de behöver en silverkompass för att hitta sina föräldrar. Kompassen finns på Vasaskeppet och i denna bok letar de efter silverkompassen.

  Jag läser nu Pax 1. Denna bok har 143 sidor.

  Fredag, 20 min s 1-33
  Lördag, 20 min s 33-67
  Söndag, 22 min 67-106
  Måndag, 20 min 106 – 131
  Tisdag, 13 min 131 – 143

  Jag läser när jag kommer hem från skolan. Först äter jag mellanmål, sedan lägger jag mig i sängen och läser en stund. Ibland läser jag på kvällarna om jag inte kan sova.

  De böcker jag skulle vilja ha är:
  ”Stad av skuggor”
  ”Ingenting och allting”
  ”Monster”

 15. Jag läser boken ”Svartle”.
  Fredag: 15 min
  Lördag: 20 min
  Söndag: 20 min
  Måndag:40 min
  Tisdag: 15 min

  Det som har hänt denna veckan är att Atle har ”lånat” guldhönan den är inte i guld men den har vunnit ett pris. Atle gömde hönan i sin farmors uthus på natten men dagen efter när Atle ska gå och mata hönan så är den borta. Samma dag berättade Atle för Åse och Rune Åse blev jättearg. Vid midnatt så gav sig Svartle, Brune och Blåse ut på äventyr för att hitta hönan.

  Bokförslag
  Monster av Joakim Lundell

 16. När jag läser läser jag inte efter någon tid men det brukar vara mellan 10-20 min.
  Torsdag:
  Sidor: 20-45
  Tid: Ca 15 min

  Torsdag:
  Sidor:45-60.
  Tid: Ca 15 min.

  Fredag:
  Sidor:60-80.
  Tid: Ca 10 min.

  Lördag:
  Sidor:
  Tid:

  Söndag:
  Sidor:

  Måndag:
  Sidor: 80-95.
  Tid: Ca 15 min.

  Tisdag:
  Sidor: 95-110.
  Tid: Ca 15 min.

  Onsdag:
  Sidor: 110-140.
  Tid: Ca 20 min.

  Boken som jag läste under veckan heter ”You´re a bad man, Mr Gum!”

  Handling: Boken handlade om att Mr Gum inte gillade något. Han hatade t.ex. små barn, godis och allt som var roligt. Han ville förstöra för alla. Under sin resa träffar han på olika personer och varelser. Jag har inte läst ut hela så jag vet inte hur boken slutar.
  Denna beskrivning av handlingen var inte den bästa, men jag tyckte att det var svårt att förstå handlingen i boken. Detta var inte en bok som passade mig jättebra.
  Jag brukar läsa innan jag går och lägger mig på kvällen. Det händer också att jag läser någon gång på morgonen.

  Mina boktips är:
  Monster, av Joakim Lundell.
  Skuggornas stad, jag vet inte vem författaren är.

 17. jag läser Jag är inte en loser den handlar om en pojke som heter Barry Loser den handlar om han och sin bästa vän Bundis och hans fiende Darren.

  torsdag:20-25 min

  fredag:5-10 min

  söndag:5-15 min

  måndag:15-20 min

  Jag brukar läsa innan jag ska sova.

 18. lockigachokladen

  19 september, 2017 at 19:52

  De böckerna som jag läser just nu är Da Vinci koden och My funny family gets bigger.

  Fredag:
  My funny family gets bigger, 20 min, s.69-84.

  Lördag:
  Da Vinci koden, 30 min, s.78-98.

  Söndag:
  Da Vinci koden, 25 min, s.98-114.

  Måndag:
  My funny family gets bigger, ca.15 min, s.84-96.

  Tisdag:
  Da Vinci koden, 20 min, s.114-124.

  Det sista som har hänt i boken Da Vinci koden handlade om hur Robert Langdon tillsammans med Sophie Neveu löste annagrammet som kan ha visat sig vara en väldigt bra ledtråd för att lösa det mystiska mordet. Dessutom så har Langdon blivit misstänkt för mordet så han försöker fly från Louvren med hjälp av Sophie.

  Boken My funny family gets bigger har på sistone mest handlat om hur Vera inte sköter sig både hemma och i skolan och hur Vera förstör Steves bok och hur hon sedan fixar till allt igen.

  Jag brukar läsa när jag hittar en bra stund för och göra det och det kan nästan vara när som helst på dagen förutom tidigt på vardags morgornar.

  När det handlar om förslag på nån bok eller böcker som jag skulle vilja ha så finns det tre böcker och det är de här böckerna:
  Änglar och demoner, I cirkelns mitt och Gatornas palats.

 19. Jag har läst två böcker senaste veckan.

  Tom Gates

  Torsdag
  Tid:30min

  Fredag
  Tid:30min

  Lördag
  Tid:Inget

  Söndag
  Tid:20min

  Måndag
  Tid:50min

  Barnen från framtiden

  Tisdag
  Tid:30min

  Jag har inte kommit så långt i Barnen från framtiden eftersom jag började idag men så långt jag har kommit handlar det om en värld med ändast barn vid liv. Sjutton av dessa barn bor i en glänta i en skogsdunge där de på kvällarna sitter runt brasan och berättar vad som hänt under dagen.

 20. lördag: 3h 30min
  sidor: 35-67

  när jag läste på lördag gick boken igenom ”sociala expriment & Pranks”, ”action”, ”musik” och ”style”

 21. FYR 137
  Torsdag: 15 minuter, s 78-86
  Fredag: 25 minuter, s 86-101
  Lördag: 30 minuter, s 101-118
  Söndag: 20 minuter, s 118-129
  Tisdag: 15 minuter, s 129-135

  Jag läste ifrån sidan 78-135
  Denna delen i boken handlade om att de märkte forfarande märkliga saker med dagboken, Fia och fyren. Fia var en tjej som jobbade i receptionen. En dag skulle tjejerna gå ner till receptionen och ta reda på vem den här Fia var eftersom att hon värkade märklig och dagboken var under struken med Sofia, som var hennes namn. Efter att ha väntat en liten stund började de prata om dagboken, fyren och om hur allt hängde ihop. Men det visade sig att det var någon annan som spökade och att Fia ändå var ganska snäll. När de gick tillbaka till fyren på kvällen visade det sig en skymt av två personer. Fias gammelmormor och….. Mebel.
  Vem var det som spökade? Vem var det om inte Fia? Varför var Mebel där?

  Jag har inte varit så bra på att hitta min tid till att bara sätta mig och läsa. Det har också dels varit för att jag har inte har hittat någon bok som jag har fastnat för. När jag hittade denna boken så fastnade jag direkt. Jag tyckte den var spännande och bra. Nu när vi har haft att vi ska läsa och skriva upp vad vi har läst så har det fastnat mer i mitt huvud att jag ska läsa. Eftersom jag har hittat denna boken som är så bra så ska jag försöka hitta någon mer bok i samma genré.

  Mina bokförslag är:
  ”Monster” Joakim Lundell
  ”Vem bryr sig?” Therése Lindgren
  ”Ingenting och allting” Nicola Yoon
  ”Stad av skuggor” Cassandra Clare

 22. Jag har läst ut dagbok för alla mina fans och nu läser jag bronsdolken.
  Dagbok för alla mina fans handlar om en kille som heter Greg och hans liv.
  Bronsdolken handlar om en kille som är tolv år och heter Hylas. Hylas blir jagad av ondskans krigare och hittar sedan en man som håller på att dö han ger då en bronsdolk till Hylas.

  Måndag ca 30min
  Tisdag ca 15min
  Onsdag ca 20min
  Torsdag ca 15min
  Fredag ca 15min
  Lördag läste jag inte i min bok
  Söndag ca 30min

  Jag brukar läsa när jag har tid hemma men även i skolan. Oftas när jag får tid över är inte läsningen det första jag tänker på då tar jag oftast fram andra slags läxor. Men det blir oftas lite tid över.
  Jag har tyvärr inga boktips.

 23. Jag läser just nu Boktjuven som är skriven av Markus Zusak.

  Boktjuven handlar om en flicka som heter Liesel Meminger och den utspelar sig i Tyskland under andra världskriget. I början av boken handlar det om att hennes bror Werner dör på ett tåg till München. Längre fram så får Liesel en mardröm om Adolf Hitler och ser hakkors (som är en symbol för nazismen).

  Jag har inte kommit så långt in i boken och det som har hänt har en ganska lik handling.

  Det här är det jag har läst:
  Fredag: 35-40 min sida 9-32

  Lördag: 45-50 min sida 33-49

  Söndag: 40 min sida 50-76

  Måndag: 45 min sida 77-93

  Tisdag: 35-40 min sida 94-117

  Jag skapar lästillfällen genom göra klart de andra läxorna och bara sätta mig skönt i vår fåtölj och ta en mysig filt och sitta där en stund. Jag brukar oftast läsa innan middagen eller innan jag ska lägga mig och sova.

  Några bokönskemål jag har är:
  Dagbok för alla mina fans-fly fältet, Dagbok för alla mina fans-Mannys manöver, Anne Franks dagbok och Da Vinci-koden (hela serien).

 24. Måndag: 10 min vet inte hur många sidor

  Tisdag: 15 min

  Onsdag: 30 min

  Torsdag: 15 min

  Fredag: 30 min

  Jag läser Amulett-serien igen. Just nu läser jag bok nummer 3: Molnsökarna. Den handlar om en tjej som heter Emelie och hennes bror Navin. Emelie har fått en förbannelse över sig och hennes familj försöker hjälpa henne. För att göra det måste de kämpa mot Älvkungen. Hans son Trellis har svikit honom och är dömd för förräderi. Emelie hjälper Trellis och därför ska han hjälpa henne att döda Älvkungen.

 25. Fredag:
  Hur länge:Jag läste 25 minuter efter skolan.
  Hur mycket: Jag läste sida 7-20.

  Lördag:
  Läste inget

  Söndag:
  Hur länge: Jag läste typ bara 10 minuter innan jag gick O la mig.
  Hur mycket: Sida 20-30.

  Måndag:
  Hur länge: Jag läste i chillrummet på rasten i 30 min.
  Hur mycket: Sida 30-59.

  Tisdag:
  Hur länge: sammanlagt idag läste jag ca 40 minuter.
  Hur mycket: Jag läste 59-80.

  Boken jag heter heter:Pappan med de stora skorna.
  Boken handlar om en tjej som heter Semlan, hon är 12 år gammal. Hennes bästavän heter Gordon, de går i samma klass. En dag hade föräldrarna till Semlan något och berätta, de skulle skiljas. Semlan blev absolut förtvivlad och vansinig på föräldrarna. Hon började skrika och kasta saker, till och med på dem.
  En dag sticker pappa iväg med bilen, han skulle till sitt nya hus. Huset var likadant som det gamla fast spegelvänt. Mer avslöjar jag inte!

 26. Jag läser boken ”Hur kär får man bli?”.

  Fredag: 5 min, s. 5-10
  Lördag: 17 min, s. 11-26
  Söndag:20 min, s.26-44
  Måndag: 30 min, s. 44-61
  Tisdag: 25 min, s. 61-77

  Boken handlar om en tjej som ska börja nian så börjar en ny kille i hennes klass, som hennes bästa vän (Frida) blir förälskad i. Klassen ska framföra Romeo och Julia där Frida ska spela Julia och den nya killen ska spela Romeo. Om inte Frida varit kär i den nya killen hade Katrin (huvudpersonen) varit kär i den nya killen.

  Jag har lästillfällen innan jag går och lägger mig och när jag har gjort läxorna.

  Mina bok förslag är:
  ”Sjörök” av Camilla Sten, Viveca Sten
  ”Monster” av Joakim Lundell
  ”Stad av skuggor” av Cassandra Clare

 27. Amulett handlar en tjej som kallas för Em hon vill rädda sin familj för hons pappa dog i en bil olycka ok sen blir hons mamma sjuk och då vill Em rädda sin mamma från att hon ska dö för hon är allvarligt sjuk.
  Sen är hon även förföljd av några onda väsen som är alver. Em träffar på en räv som säger att han vill skydda dom från alverna och innan Em och hennes vänner vet om att dom är förföljda av alverna försöker han förklara att alverna är på väg dit där dom är men han hinner knappt för då anfaller alverna. Sen har jag inte kommit längre i boken.

  Mamma säger att jag ska läsa 15 min varje dag, men jag läser ungefär 1 timma bara för att vi gör det roligare att läsa hemma med en kopp te och en frukt.

  Jag läser ”Amulett” för jag friskar upp minnet om hur serien va för jag tycker det är en bra bok.

 28. OK tack för alla förslag. Vilket bra sätt att tala om vad ni vill ha.
  Sjörök finns redan och Davinci serien kan jag ta hit från Skillingaryds bibliotek.
  En del av det ni önskar har inte kommit ut än men jag förhandsbeställer det som går.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Eldsjälar

Tema av Anders NorenUpp ↑