Eldsjälar

Vi brinner för kunskap

Läsuppdrag v. 39

Beskriv huvudpersonen  i den bok du just nu läser samt skriv hur mycket du läser varje dag. Skriv om hur du skapar dig lästillfällen under veckan.


Prenumerera på nya blogginlägg

27 kommentarer

 1. Huvudpersonen i min bok heter Hylas och är tolv år gammal. Hyllas har en syster som är försvunnen. Hylas är inte särskilt rädd för något men vissa svagheter för en del saker. Han är även väldigt självsäker på det han gör. Läs boken och få reda på mer om Hylas och hans liv.
  Måndag ca 20 min
  Tisdag ca 15 min
  Onsdag ca15 min
  Torsdag ca 25 min
  Fredag ca 15 min
  Lördag ca 30 min
  Söndag ca 20 min

  Jag försöker läsa när jag har tiden för det. Ibland har man lite längre tid att läsa en del lite kortare tid, så jag läser när jag kan.

 2. Har precis bytt bok i Amulettserien. Den jag har börjat på nu heter ”Det sista rådet” och det är bok nummer fyra i serien.

  Huvudpersonen heter Emelie. Jag tror att hon är tonåring och har ganska långt rött hår. Hon är omtänksam och bryr sig om andra. Till sättet kan hon vara lite aggressiv och bestämd.Hon har en förbannelse över sig, som är en amulett.

  Jag läser i skolan varje dag. På onsdagar och fredagar blir det lite längre tid än de andra dagarna, eftersom jag har rast istället för att gå ner till Fågelforsskolan och ha språkval. De andra dagarna läser jag ungefär 10 sidor per gång.

 3. huvud personerna i pax som jag läser nu är Alrik och Viggo dom är väldigt snälla busiga roliga och dom är inte så rädda.

  När jag läser så läser jag fem till tio sidor. jag brukar sätta mig och bara ta det lugnt då brukar jag läsa.

 4. Just nu läser jag ”Spejarens lärling” (Det övergivna landet).

  Huvudpersonen i boken heter Will. Will är en väldigt nyfiken kille som ständigt hittar på nya äventyr, han är liten till växten men är väldigt snabb och kvicktänkt. Han vill bli riddare, men så går det inte, han blir istället lärling till en man som heter Halt. Halt har många övernaturliga förmågor, som att t.ex. kunna röra sig osedd.

  När jag läser, läser jag oftast mellan 20 och 40 min. Det inträffar mest på kvällarna/nätterna då jag inte kan sova samt på morgonen om jag vaknar tidigt.
  När jag läser brukar krypa upp i sängen eller i soffan och ta en filt eller mitt täcke över mig, så att det blir mysigt.

 5. Tom Gates är en busig och rolig person han lever i det vanliga skol livet. Han är ungefär 12 år gammal, Tom är inte den bästa i skolan och det är farföräldrar det uppstår många olika problem.

  Jag läser ca 30-50 min per dag. Jag läser mest på helgerna det är då jag läser 60 minuter per dag

 6. Tom Gates är en busig och rolig person han lever i det vanliga skol livet. Han är ungefär 12 år gammal, Tom är inte den bästa i skolan och det är farföräldrar det uppstår många olika problem.

  Jag läser ca 30-50 min per dag. Jag läser mest på helgerna det är då jag läser 60 minuter per dag.

 7. Jag läser just nu boken spejarens lärling del 7. Jag läser runt 20-40 minuter per dag men på helgerna läser jag runt 1 till 4 timmar. Jag brukar läsa på morgonen och på kvällen.
  Will är en spejare och han måste hjälpa sin mästare med att stoppa en gäng med människor som lurar byar på guld och värdesaker. Will och hans vänner måste nu stoppa detta och det kommer många olika hinder i vägen.

 8. Boken jag läser just nu är Träkoja med 52 våningar och huvudpersonerna är Andy och Terry. Dem är busiga och roliga. Dem bryr sig om varandra och har den bästa kojan någonsin.

  Jag läser 30-40 min varje dag och på helgerna läser jag 90 min.

 9. Boken jag läser just nu heter ”Musses mysterier högt spel på slak lina”.
  Musse är en kille som gillar mysterier. Han är liten och väldigt smart. Han är rolig men ändå bestämt. Så han löser en gåta varje dag.

  Jag har börjat att läsa 15 minuter varje dag. Men på tisdagar läser jag 25 minuter.

 10. Den boken jag har läst är ”diary of a wimpy kid dog days”. Huvudpersonen i boken heter Greg, Greg har det inte lätt i livet. Han har svårt att hitta vänner och flickvän. Han är däremot väldigt omtänksam och bryr sig om människor, och lyssnar på dom om dom vill något. Gregs familj är inte alltid så snälla mot honom så det är nog därför som han har det lite svårt.

  Detta läser jag:
  Torsdag 22/9: 40 min
  Fredag 23/9: 20 min
  Lördag 24/9: läste inget pågrund av att jag var på kalas.
  Söndag 25/9: 60
  Måndag 26/9: 30 min

  Jag läser när jag inte har något att göra eller när jag har gjort mina läxor.

 11. Den boken jag läser heter sal 305 och jag har bara fyra sidor kvar i den. Huvudpersonen i min bok heter Elvira, Elvira är en ganska så knasig tjej enligt mig. Ibland så tänker inte hon klart och det kan sluta illa. Elvira har väldigt livlig fantasi och hon tänker väldigt mycket utanför ramarna.

  Jag brukar läsa en stund varje dag, i ungefär 30-40 min på vardagarna och ca 20 min på helgerna.

  Lästillfällen: Mina lästillfällen är när jag har gjort mina läxor och jag har lite tid över. Eller när jag känner för att läsa och har en lugn stund.

 12. Den boken jag läser just nu är Tom Gates” den engelska” som jag precis började med för att jag ville testa på något nytt. Huvudpersonen i boken är då Tom Gates.
  Tom Gates är en väldigt fantasifull kille för att han älskar att rita. Han är väldigt konstig enligt mig för att han hittar på så konstiga saker.

  Jag brukar läsa 30 min på vardagarna och på helgerna brukar jag läsa 30-40 min för då har jag mycket tid på mig att läsa.

  Mina lästillfällen brukar vara när jag har gjort läxor, när jag har lagt mig i sängen när jag inte kan. Det är också när jag åker någonstans. När jag ska åka till Lanzarote så kommer jag läsa väldigt mycket i flygplanet.

 13. Den boken som jag läser nu heter Sommar och härligheter, del två på den boken jag läste tidigare.

  Fredag:
  Hur länge: Jag läste 35 minuter innan jag gick och la mig
  Hur mycket: Jag läste sidan 3-24.

  Lördag:
  Hur länge: Jag läste lite innan jag åkte till smålandsstenar (fotboll) jag läste cirka 15-20 minuter.
  Hur mycket: Jag läste sidan 24-44.

  Söndag:
  Hur länge: Jag läste inget…
  Hur mycket: 0 sidor…

  Måndag:
  Hur länge: Jag läste cirka 20 minuter på rasten.
  Hur mycket: Jag läste sidan 44-61.

  Tisdag:
  Hur länge: Jag läste cirka 10-15 minuter sammanlagt innan våra lektioner börjar.
  Hur mycket: Jag läste sidan 61-67.

  Som sagt läser jag boken som heter Sommar och härlig heter. Huvudpersonen i boken heter Semlan, hon är år. Hon har brunt medellångt hår. Hon är ett ”skilsmässobarn” som hon kallar det, alltså har hennes föräldrar skilts sig. Hennes vän heter Gordon, de går i samma klass. Hon har nyligen insätt att hon har blivit kär i en kille i hennes klass, Lino. På skolavslutningsdagen sa han att Lino gillade henne… Hur ska detta sluta??

  Jag har skapat ett lästillfälle att jag ska försöka läsa varje dag efter skolan samt innan jag går och lägger mig. Jag läser även vid vissa tillfällen på skolan tex innan våra lektioner börjar.

 14. Jag läser Boktjuven just nu.

  Huvudpersonen i boken Boktjuven heter Liesel Meminger som även kallas för Boktjuven. Boken utspelar sig under andra världskriget. Liesels föräldrar blev satta i ett koncentrationsläger så Liesel får bo hos en fosterfamilj. Liesel stjäl böcker från nazisternas bokbål.
  Jag upplever att hon är väldigt äventyrlig och påhittig. Hon är påhittig därför att hon alltid hittar på nya idéer till att stjäla böcker. I boken har de inte berättat så mycket om Liesel men det här är bara så som jag tolkar henne.

  Jag läser ca 40-60 min per dag men det varierar för om jag bara läser på och kommer in i boken så kan jag läsa i 1,5 timma. Så det varierar lite då och då.

  Jag skapar lästillfällen genom att höra klart alla läxor så jag bara kan koppla av och njuta av boken. När jag har gjort läxorna så sätter jag mig i vår fåtölj med en filt och myser.

 15. Jag läser just nu den engelska boken ” Yes! No. ( Mabye) ” med 255 sidor.

  Bokens huvudkaraktär är Tom Gates, en sprallig och busig 11- åring. Tom har även mörkt kort hår vilket vi kan se på bokens svartvita teckningar.

  Toms största intresse är att rita vilket vi tydligt kan se i boken, då den är fylld med klotter lite här och där.
  Något som han däremot hatar är skolan, då han alltid försöker smita undan, särskilt under idrotten.

  Torsdag: 30 minuter, s. 1- 63
  Fredag: 45 minuter, s. 64- 139

  Lördag: 25 minuter, s. 140- 187
  Söndag: 35 minuter, s. 188- 218

  Måndag: 20 minuter, s. 219- 233
  Tisdag: 20 minuter, s. 234- 255

  Jag skapar inte riktigt lästillfällen, utan bestämmer istället tider då jag ska läsa. Oftast läser jag på kvällarna i sängen innan jag ska gå och lägga mig eller på mornarna när jag äter frukost.

 16. Just nu läser jag Mitt värsta år. Huvudpersonen i boken är Chloe. Hon är en tjej som är en vanlig tonåring och gillar att prata om killar. Hon tycker det är coolt om man har kille eller bli bjuden på fester. Hon tror att hon är kär i skolans populäras Så alltså är Chloe en vanlig tonåring, gillar att prata om killar, tycker det är coolt om man har kille eller blir bjuden på fester och tror hon är kär i skolans populäraste kille.

  På vardagarna läser jag ungefär 20 min till 40min och på helgerna så brukar jag läsa ungefär 40 min till 60min. På vardagarna så brukar jag läsa på morgonen i klassrummet innan skolan börjar och så läser jag på kvällarna innan jag ska sova. På helgerna brukar jag läsa om vi t.ex. ska åka bil någonstans, på kvällarna men även lägga mig i sängen eller soffan och läsa.

 17. Jag läser Hur kär får man bli?.

  Huvudpersonen i min bok heter Katrin. Hon ska börja nian. Hon bor med sin pappa, bror och låtsas mamma. Hennes bästa vän heter Frida. Hon kan vara väldigt ledsen över att hon inte får lika mycket saker som hennes vänner.

  Under en dag kan jag läsa ungefär 30-40 min men det kan variera varje vecka. På helgen kan jag läsa upp till 60 min.

  Jag skapar mig lästillfällen när jag har gjort läxorna och innan jag ska sova. det kan också vara på lektionerna när det är lite tid över kan jag slå upp boken och läsa några sidor.

 18. Boken jag läser just nu heter ”Svartle”.
  Huvudpersonen heter Atle och han har en stor dröm… att bli känd. Han försöker alltid få mest uppmärksamhet och skryter alltid om att hans farfar var spion i ett krig.

  Jag läser ca:20-30 min varje dag. Jag brukar få till mina lästillfällen på kvällen när mina bröder sover, då tänder jag min lampa på sängbordet kryper ner under täcket och läser.

 19. Boken jag läser just nu heter ”Glasbarnen” av Kristina Olsson.

  Jag har precis bytt bok så jag har inte fått så mycket information om huvudpersonen.
  Huvudpersonen heter iallafall Billie, hon verkar vara en snäll tjej med ett ganska hetsigt temperament. Hon är lite misstänksam och dömer folk ganska snabbt. Hon har precis flyttat från stan och det känns inte som att hon gillar förändringar.

  Jag brukar läsa på kvällen precis innan jag ska gå och lägga mig, oftast läser jag 15 minuter men ibland blir det upp mot 20-25 minuter. Det beror helt på om boken är bra eller spännande.

 20. Det är inte riktigt en huvudperson fast det är en kille som heter Herr Kanin som typ är som en huvudperson. Herr Kanin är en rosa kanin med en lite udda kroppsbygnad. Han är också en mördare.

  mån: sid 67-75
  tid: 1 tim

  Det är normalt sätt lätt för jag tror att det inte bara är jag som tycker att läsa inte är det roligaste sättet att spendera sin fritid. Sen så flyter det oftast bara bara på. Dena gången så läste jag inte lika mycket för att boken tog slut.

 21. Huvud personen i min bok heter Emily. Hon är en tjej som har hittat en amulett och nu letar hon efter ett mot gift till sin mamma.
  fre 10-15
  lör inget
  sön 10-15
  mån 15-20
  tis 10-15

  Jag brukar läsa på kvällarna för att jag tycker det är skönt att läsa när det är mörkt för då får man en mysig känsla.

 22. VARULVARNAS HEMLIGHET
  Onsdag: 20 minuter, s 3-33
  Torsdag: 25 minuter, s 33-70
  Fredag: 15 minuter, s 70-92
  Lördag: 20 minuter, s 92-121
  Söndag: 20 minuter, s 121-151
  Måndag: 20 minuter, s 151-180
  Tisdag: 20 minuter, s 180-208

  Huvudpersonen i denna boken heter Herbert. Han är en väldigt hjälpsam person. Som ett exempel i boken så ser han, och hans bästa kompis Sally, en person ligga vid ett träd på marken på kvällen. De går dit och ser att han blöder. De springer fort hem och säger att de måste hjälpa honom.
  Han är också en modig person då han ofta gör sådant som kan vara farligt, men han gör det ändå för en god sak. Man kan också märka i boken att han kan verka lite tveksam. Ibland kan man märka av att han tvekar och har väldigt mycket funderingar. Han funderar mycket på vad som kommer hända om hans farfar dör eftersom att hans föräldrar är döda. Den enda han har är Fabian, hans bror. Hebert är också en glad person som alltid vill alla väl.

  Jag försöker att hitta lästillfälligheter när jag kommer hem direkt efter jag har ätit mellanmål. Nu när vi har haft detta läsuppdraget i tre veckor så har det blivit som en väckarklocka. Jag kommer liksom ihåg att jag ska läsa. Nu läser jag även en superbra bok så ibland kan man inte sluta. Det är det som jag tycker är det roliga ned läsningen, när man hittar riktigt bra böcker.

  Bokförslag
  “Mitt värsta år” Emma Chastain
  “Det magiska hjärtat” Kristina Ohlsson

 23. Jag har nyss börjat läsa en bok som heter ”Änglafall”. Jag har inte kommit så långt i boken men jag vet redan att jag kommer gilla den. Boken verkar väldigt spännande och jag gillar spännande fantasy böcker väldigt mycket. Eftersom jag inte har hunnit komma så lånt i boken vet jag inte så mycket om huvudkaraktären. Men jag uppfattar henne väldigt modig. Hon sprang fram till några väldigt farliga varelser som dödade massa folk, bara för att rädda sin syster och mamma. Så jag skulle säga att hon är väldigt modig.

  Jag läser ungefär 10-30 min varje vardag. Jag kan också läsa lite extra när jag känner för det. Jag kan läsa mellan 10-60 min (eller mer) vissa dagar när jag bara känner för att läsa. På helger brukar det bli mer, eller mindre tid beroende på om jag ska göra något speciellt eller inte den dagen.

  Hur jag skapar mina lästillfällen har jag inte riktigt tänkt på. Men ofta brukar jag läsa innan jag ska sova, då det gör det lättare att somna. Vissa gånger kan jag göra mina läxor och sedan när jag är klar med allt så läser jag.

 24. Jag läster Trädkoja med 65 våningar. Huvudpersonerna heter Andy och Terry de bor i en trädkoja med 65 våningar. De har också en bästa vän som heter Jill.

  Jag läser mellan 10 till 40 min beror på vilken dag. Jag läser ofta mer på helger för att då har jag mer tid.

  Jag hittar de flesta av mina lästillfällen innan jag ska sova.

 25. Onsdag, 23 min 1 – 32
  Torsdag, 20 min 32 – 58
  Fredag, 30 min 58 – 88
  Lördag, 30 min 88 – 122
  Söndag, 20 min 122 – 142
  Måndag, 15 min 142- 157
  Tisdag, 25 min 157 – 180

  Huvudpersonerna i boken jag läser heter Frank och Meg (hon heter egentligen Margareta). Meg är envis och går sin egen väg, hon gillar att testa nya saker. Meg är också väldigt snäll. Frank är envis och står för sin åsikt. Han vill även hitta på mycket. Frank är även en nyfiken person.

  Jag brukar läsa när jag kommer hem från skolan. Ibland känner jag inte för att läsa när jag kommer hem så då läser jag istället när jag ska sova.

 26. lockigachokladen

  26 september, 2017 at 21:01

  Just nu läser jag Da Vinci koden och jag har precis läst ut My funny family gets bigger.

  Huvudpersonen i boken Da Vinci koden är Robert Langdon, Harvardprofessorn i religiös symbolik. Robert Langdon är en väldigt smart man i 40-års åldern som verkligen är bra på att lösa olika gåtor och mysterier med dessutom passion och skicklighet.

  Huvudpersonen i boken My funny family gets bigger är en tjej vid namn Mattie som berättar om sitt och sin familjs liv. Tjejen älskar att komma på olika listor som hon sedan skriver ned. Mattie har alltid på sig sin speciella mössa som man kan se på bokens framsida och i alla bilder i boken som hon är med på.

  Torsdag:
  Da Vinci koden, 20 min, s.124-136.

  Fredag:
  Da Vinci koden, 20 min, s.136-150.

  Lördag:
  Da Vinci koden, 25 min, s.150-166.

  Söndag:
  Da Vinci koden, 15 min, s.166-176.

  Måndag:
  Da Vinci koden, 15 min, s.176-187.

  Tisdag:
  My funny family gets bigger, 30 min, s.90-136.

  Jag skapar mig lästillfällen då jag har minst en kvart på mig att läsa för att det är då jag verkligen hinner komma igenom några sidor.

 27. Jag har läst Det vilda fotbolls gänget 2 och MRS. BRICE´S MICE.

  Torsdag
  Tid:30 min

  Fredag
  Tid:30 min

  Lördag
  Tid:inget

  Söndag
  Tid:10min

  Måndag:10min

  Tisdag
  Tid:Inget

  Bokens huvudperson är en gammal tant som är lite annorlunda. Hon har 25 möss och gör allt möjligt med dom, åker till affären spelar piano och dansar till och till och med sover med dom.

  Jag skaffar mig tillfällen att läsa efter jag har gjort läxor och brukar då sitta i soffan och läsa i 30min nästan varje vardag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Eldsjälar

Tema av Anders NorenUpp ↑