Eldsjälar

Vi brinner för kunskap

Läsuppdrag v. 41

Beskriv den bästa läsupplevelsen du någonsin har haft. Beskriv vilken bok samt varför du väljer just detta tillfälle. Tänk på att skriva om dina känslor, var du var, hur det såg ut omkring dig, vad du kan ha påverkats av osv.


Prenumerera på nya blogginlägg

28 kommentarer

 1. Jag tycker att min bästa läsupplevelse som jag har haft var i pax vitormen när iris höll på att dö och svarthäxan hade ett kryp som kröp ur näsan på henne och som skulle mosa iris hjärna där fick jag rysningar. dom känslorna som jag hade var skräck obehag och den dära känslan av att sitta fast dom påverkade mig inte så mycket men jag kände obehag.

 2. Den bästa läsupplevelsen som jag någonsin haft var nog nu i somras på stranden. Det var varmt, soligt och blå himmel. Den boken jag läste då var ”Pym Pettersons misslyckade skolresa”. Jag blev glad och varm inombords. Jag läste då för att jag tänkte att det var perfekt att läsa på stranden medans man solar. Det var helt enkelt bara skönt att ligga där i den varma solen på den mjuka sanden och läsa.

 3. Den bästa upplevelsen jag någonsin haft, var i somras när jag var ute i min trädgård. Solen sken och det var lungt, stilla och fåglarna kvittrade och jag läste boken ” Rum 213″. Jag valde just detta tillfälle för att det var på morgonen, och det var lungt, skönt och inget kunde störa mig. När jag läste boken så kände jag mig avslappnad, men ändå spänd för att boken var så spännande att läsa. Jag tyckte att det var skönt och avslappnande att läsa på morgonen för att jag är som lungnast då och det va skönt ute.

 4. Den bästa läsupplevelsen jag haft, var nog när jag satt och läste i min säng och inte kunde sova. Jag myste till det med en filt och mina kuddar, det var varmt och riktigt mysigt. Boken jag fick min bästa läsupplevelse med var ”Hjärta av damm”, skriven av Ingelin Angerborn.

  Under tiden jag läste var det både lite kusligt och spännande, jag ville inte sluta läsa förrän jag var klar med hela boken. Jag var alldeles varm och lite skräck-slagen under tiden jag läste. Det var både mysigt och kusligt på samma gång, jag fick nästan rysningar. Anledningar till att detta var just min bästa läsupplevelse var att det var natt och att det då var mörkt och kusligt. På samma gång var det väldigt spännande, skräckfyllt och mysigt.

 5. Min bästa läsupplevelse var i somras när jag och min familj var och campade och det nyss hade regnat men sedan var det sol och jag låg i tältet och läste boken spejarens lärling del ett. Jag valde just den läsupplevelsen eftersom det var så mysigt och spännande. Känslorna jag fick av boken var: spännande, rolig och lite romantisk.

 6. Den bästa läsupplevelsen jag har varit med om var när jag var hos farfar på ett jullov. Det var jag och min kusin som hade kommit in från det kalla vinterlandet. Vi satte oss i farfars stora och mjuka säng, la oss under täcket med var sin bok. Jag gillar inte att läsa särskilt mycket, men när vi var på ett sådant skönt och mysigt ställe fick man känslan att man ville läsa hur länge som helst.

  Den boken jag läste just då var Stickan som var skriven av Guy Bass. Den boken tyckte jag var väldigt bra och ville bara läsa mer och mer. Utav den boken fick jag många blandade känslor som ensamhet men även spännande och mystisk.

 7. Min bästa läsupplevelse var när vi läste pax för 2 veckor sen då Mini blev nerdragen under marken. När jag hörde att hon blev nerdragen så kändes det som att jag också blev det och det började bli lite obehaglig. Det påverkade inte mig så mycket men det var lite äckligt att känna den känslan.

 8. Mitt bästa läsminne är från förra hösten, tror jag. Ute var det mörkt och regnigt och det blåste jättemycket. Sådär så det viner i knutarna.

  Då låg mamma och jag under en varm filt och läste Mio, min Mio.

  Det är mitt bästa minne för det var mysigt och lugnt och tryggt. Det är alltid skönt att få lite egen tid med mamma eftersom vi är så många i vår familj.

 9. lockigachokladen

  8 oktober, 2017 at 19:00

  Mitt bästa lästillfälle var nog när jag var i Polen i somras och läste i min bok
  Miss peregrines hem för besynnerliga barn, på stranden. Varför jag väljer just detta lästillfälle?
  Jo, för att det var just då som många spännande saker hände i min bok och när jag satt där, på min filt, i den stekande värmen så blev så jag rörd av de sidor jag läste. Då var det bara jag och boken. Det fanns inget/ingen som kunde störa mig då, inte ens det stekande värmen som gjorde att man fick lätt huvudvärk.

 10. Det var sent på kvällen och jag låg och tittade runt i mitt rum i mörkret. Min blick fastnade på de nya böckerna jag hade fått i födelsedagspresent och startade direkt med att läsa en.

  Jag uppslukades av bokens handling och fortsatte att läsa den till slutet, då klockan var runt 1 på natten.

  Boken jag läste var ” Du är ett geni” och är idag min favorit bok. Eftersom den både var spännande och rolig blev den en riktig bladvändare. Fin gjord, professionellt skriven och med spännande meningar, kändes bokens handling både riktigt och realistisk.

  Eftersom miljön både var lugn och trygg där i min säng läste jag så länge som jag gjorde. Jag var som i en inre bubbla där inte ens tröttheten kunde få mig att släppa boken.

 11. Min bästa läsupplevelse var i somras, när jag läste Rum 213. Jag var hemma med min familj och väntade på gästerna skulle komma, eftersom det var pappas födelsedag. Jag kände för att läsa lite för att jag hade inget att göra. Jag valde denna upplevelsen för att det var mysigt, lite kallt i huset och det var ungefär mellan 4-6 på eftermiddagen, så att jag la mig i sängen och läste i 45 min. Känslorna som jag hade då var: skräck, spänning och glädje.

 12. Min bästa läsupplevelse var i början av sommaren en varm dag. Det var på morgonen ungefär vid nio tiden. Jag läste boken ” super sommar eller?” Den passade lite eftersom det var sommarlov. Varför jag just valde just det tillfället är för att jag kände att jag inte hade något att göra. Det var mysigt och lungt tills min bror kom och kastade bollar på mig. Jag läste ungefär i 20 minuter, men helt plötsligt kom ju min bror. Känslorna jag hade då var spännande ,förvånande och ledsen.

 13. Mitt bästa lästillfälle var när jag var i Kroatien i somras. Jag läste boken ”Min superkraft”.

  Det var varmt och vi sökte skuggan på stranden. Man kunde höra syrsorna på vägen till parasollen. Vi lade ut solstolarna och jag började att läsa. Det var så fridfullt och lite då och då fick man vatten på sig av småbarnen som sprang precis bredvid. Jag valde detta lästillfälle för att det var så mysigt och så underbart med det blåa vattnet precis framför mig.

  Känslorna jag fick när jag läste var glädje, trygghet och lekfullhet. Jag fick känslan lekfullhet för att huvudpersonen i boken är väldigt sprallig på grund av hans ADHD.

 14. Den bästa läsupplevelsen som jag någonsin haft var hemma i mammas nya kontor där hemma hon har mysiga, snurrande stolar. Men jag kom inte ihåg vilken bok jag läste. Men jag brukar känna känslan av glädje, frihet, och ett lugn på mammas kontor jag brukar läsa när ingen är hemma för då är det tyst där hemma.

 15. Mitt bästa läsminne var en kväll i våras när jag låg och läste i min säng för min mamma. Det var mitt bästa läs minne för att boken var en spännande och lite kuslig bok. Boken jag läste var skräckens cirkus av Darren Shan.

 16. Den bästa läsupplevelsen är nog när jag läste ut första amulett boken. Jag tog just denna stunden för att jag var helt själv i soffan med en filt och bara läste. Och detta hjälpte mig faktiskt med mitt flyt för att det var helt tyst och ingen störde mig så allt bara flöt på. Jag kände mig helt lungn för att det var mörkt i huset och lite kyligt.

 17. Min bästa läsupplevelse var inte när jag själv läste, det var när vi läste pax i helklass. Det var den andra boken, Grimmen, i slutet när Alrik, Viggo och Damir slogs mot den fasansfulla grimmen. Hela klassen satt som helt förtrollade i boken och lyssnade noga på varenda ord. Jag vet inte när det var men jag tror att det var någon gång på vintern (årskurs 4) och vi satt och läste i klassrummet. Varför jag valde just denna läsupplevelsen var nog för att det var så spännande och lite läskigt faktiskt…

 18. Den bästa läsupplevelsen jag någonsin har haft var när jag, mamma och pappa var i Jamaica. Då låg jag under en palm i en solstol, och läste Therese Lindgrens bok ”Ibland mår jag inte så bra”. Jag valde detta tillfället för att det var varm och skönt att ligga i solen och bara läsa. Det var också väldigt avslappnande att bara ligga där och läsa. Den känslan jag hade just då var att boken var sorglig och rolig på samma gång.

 19. Den bästa läsupplevelsen är nog i amulett när Emely drömde de ”demoniska” drömmarna. Boken heter amulett och jag valde de scenerna för att jag tyckte att det var så bra illustrerat och man fick den läskiga känslan av typ en grotta. Jag gillar att de gjorde så att det var som aska som flög runt och de mörka färgerna.

 20. Den bästa läsupplevelsen var när jag var i Turkiet och skulle bada ochn då sa mamma att jag behövde läsa men, jag vill egentligen bada. Jag satt mig ändå och läste men, då var det faktiskt inte så illa. När jag satt där på stranden så var det inte så varmt, utan avslappnande.

  Den bok jag läste var ”Clownen” och den var jätte bra men, det var lite läskigt när Clownen kom ibland i boken, jag läste också på kvällen när det där läskiga hände i boken. Dom känslorna jag fick var Rädsla och Spänning

 21. Den bästa läsupplevelse va föra hösten när jag va ensam hemma hela dagen hemma och jag gick och la mig i sängen och tog en filt för att det va ganska kallt och mörkt ute.

  Jag läste Tom Gates va den bästa och den roligaste boken jag har läst för att den va så roliga att läsa och den blev aldrig långtråkig. Jag rekommenderar Tom Gates böckerna när du inte har något att göra kan du sätta dig och läsa en jätte rolig bok som aldrig blir tråkig att läsa.

 22. Min bästa läsupplevelse var när jag satt och läste boken Amulett jag kommer inte ihåg vad som hände men jag kröp ner i sängen i det mörka rummet. Jag fick känslan av spänning för att det hände så mycket spännande saker.

 23. Den bästa läsupplevelsen var på gränsen till hösten. Boken jag läste var en sommardröm.

  Jag var i vår stuga, jag låg i vår lillstuga (friggebod) och läste.
  Regnet öste ner över plåttaket så det knastrade. Det var en mysig känsla jag hade när jag låg där och läste i sängen. Medans jag läste åt jag lite ostbågar.

  Jag valde denna läsupplevelse för jag tycker att det var så mysigt.

 24. Min bästa bokupplevelse var när jag läste RUM 213 som jag läste i våras.

  Att det var en bok som jag hade väntat jättelänge på att få läsa var inte det ända som gjorde mig ivrig. Omslaget på boken är väldigt lockande enligt mig och jag hade alltid den bilden på flickan med vit klänning i mitt huvud när jag läste boken.

  Jag var hemma och läste och jag kom ihåg att det var kväll. Egentligen ville jag lägga ifrån mig boken men jag kunde inte. Jag kom ihåg att det var mörkt och jag hade en lampa tänd. När de hade kommit till kollot i boken fick jag en bild i huvudet av ett läger jag hade varit på. Jag föreställde mig att de var där. Jag kom ihåg att jag blev rädd nästan lite nevös ifall något skulle hända. När jag tänker tillbaka tror jag inte att jag skulle tyckt den var lika läskig nu som då. Denna boken är spännande för att författaren skriver med ett väldigt beskrivande sätt. Jag tycker att författaren lockar till sig en att läsa och det gillar jag. Denna upplevelsen får lätt 5/5.

 25. Min bästa läsupplevelse utspelades för ca 1 år sedan. Det var i skolan när vår lärare läste boken Pax Mylingen för oss. Alla satt samlade i klassrummet vid sina bänkar och lyssnade noga på boken. Anledningen till att detta är min bästa läsupplevelse är för att boken var spännande och samtidigt lite läskig, detta är även min favorit bok. När vi var tvungna att avbryta läsningen var ingen särskilt glad utan vi ville bara lyssna på den fantastiska boken.

 26. Min bästa läsupplevelse var förra somran då jag läste boken Pax Grimmen.

  Denna läsupplevelse är inte bara bra för att det var min favorit bok untan också för att jag satt på en båt ute på de vind stilla havet under solnedgången. Detta tillfälle valde jag att läsa vid för det var så fint och lungt på en och samma gång. När jag satt där på båten kände jag mig bara bra och att allt annat som fanns i mitt huvud försvan. Det lös på vattnet som blev råsa och alla moln fylldes i färger. Något jag tror kan ha påverkat mig skulle vara tystnaden.

 27. fotbollstjejen

  11 oktober, 2017 at 16:21

  Min bästa läsupplevelse var nu när jag var i Italien. Då läste jag ”Hur kär får man bli?”. Det var så mysigt när jag låg på en solstol vid poolen och solade. Det var tyst och lugnt och jag tänkte mig verkligen in i boken när jag läste om tjejen som det handlade om och hennes sitts. Det var någ den bästa läsupplevelsen jag haft för den var rolig , mysig och trevlig.

 28. Det bästa lästillfället var nog förra året när jag var på Kreta. Jag minns inte vilken bok jag läste men jag minns att det var som en blandning av en fantasy och en spännande bok. Jag låg på en solstol på stranden och solade. Då tog jag upp min bok och började läsa. Det var så mysigt att höra vågorna från havet och när man kände solen varma på kroppen. Det minns jag var jätte mysigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Eldsjälar

Tema av Anders NorenUpp ↑