Nu hoppas vi att våren snart är här och att vi kommer att börja se fler sommarblommor växa fram kring vår fina skolgård.

Svenska

Vi är mycket stolta över vårt resultat i tävlingen webbstjärnan där vi kom bland de 100 bästa bidragen. Bra jobbat alla elever!

I svenska fortsätter vi vårt arbete med satsdelar, huvudsats och bisats samt repetition av ordklasser.  Utöver detta så skriver vi beskrivande texter samt repeterar berättande samt argumenterande texter.

Matematik

Vi arbetar nu med längd, vikt, volym, tid. Prov i matematik fredag v. 19. Efter detta arbetar vid med area av olika geometriska figurer, skriva potens, likformighet och skala.

Engelska

Vi har nyligen haft prov och eleverna visade goda resultat. Vi kommer att fortsätta att repetera do, does och did samt sammandragna former. Eleverna kommer varje vecka att bli tilldelade hemuppgifter.

SO

Vi avslutar vårt arbete med Vasatiden och Stormaktstiden och övergår till samhällskunskap – demokrati, val och lagstiftning.

NO

Vårt arbete med växter och djur fortsätter terminen ut. Den 29 maj kommer eleverna att ha prov. De har blivit tilldelade texter kring detta.

MU

Vi har avslutat vårt arbete med instrument samt musikteori och vi är imponerade över att eleverna vågar sjunga och spela inför hela klassen. Arbetet i musik kommer att fortsätta med sångövning inför skolavslutningen.

ID

v. 18 ons – friidrott

v. 19 mån – friidrott   ons- friidrott

v. 20 Temavecka, ingen idrott eller slöjd

v. 21 mån – utelekar ons – utelekar

v.22 mån – utelekar  ons – utelekar

 

Övrigt

Under vecka 20 kommer vi att bryta vårt schema och ha en gemensam temavecka på skolan. Eleverna kommer då att vara i sina åldersblandade grupper.

Vecka 21 är eleverna lediga torsdag och fredag eftersom att det då är Kristi himmelsfärds helg.