Eldsjälar

Vi brinner för kunskap

Musikuppdrag v. 4

Skriv och berätta om hur det går för dig med din egen låt. Vad kommer din låt att handla om? Vilka instrument kommer du att ha med? Vilken genre har din låt? Hur många verser och refränger kommer din låt att innehålla? Kommer den att ha något intro? I vilket tempo kommer din låt att vara i?


Prenumerera på nya blogginlägg

22 kommentarer

 1. För mig går det hyfsat bra med låten eftersom jag gjort färdigt både introt, verserna och refrängerna i musik.

  Angående vad låten ska handla om har jag faktiskt ingen aning. Med tanke på att jag inte skrivit någon text till låten överhuvudtaget får jag använda raster för att hinna. Jag menar, dagens lektion i musik där jag hade tänkt skriva min text är jag tyvärr inte närvarande på eftersom jag är sjuk här hemma.

  Jag har redan med gitarr, trummor och piano, även en hel del effekter och elektriska instrument i låten. Kanske lägger jag till mer instrument senare, men just nu funkar detta bra för mig.

  Vilken genre har min låt? Det är frågan eftersom den är långt ifrån färdig, och för att få ett rätt svar på frågan har jag i behov en färdig låt. Så som det ser ut just nu lutar låten till soul, pop hållet, men jag är långt ifrån säker.

  Min låt innehåller först ett intro med fyra takter, två verser med sexton takter var och slutligen två refränger med tolv takter var.

  Angående tempot i låten var det ganska självklart att skriva den i fyrtakt eftersom det både är enklare och det låter bättre enligt mig.

 2. Jag och Katarina1 håller på att göra om en låt. Vi skriver om texten på ”Dusk Till Dawn”. Vi har kommit ganska långt, just nu så håller vi på att testa den text vi skrivit med pianot, sedan så kommer vi testa med gitarren också. Alltså kommer vi att ha piano och gitarr till våran låt.

  Våran låt kommer att handla om en tjej som blir lämnad av sin kille. Hon blir ledsen och säger att han kommer att ångra sig.

  Det kommer vara intro och det är tre verser och två refränger.

  Tempot kommer att vara ganska lugnt i början men sedan så ökar tempot lite i refrängerna.

 3. Jag och alfa gör den egna låten tillsammans. Det går väldigt bra, vi har gjort klart melodin och håller på med texten. Vi ska göra om låten my heart Will go on. Vi ska ändra texten och tempot på låten. Vi ska ha med piano och trummor. Men även något data ljud som bara går att göra i GarageBand. Vår låt kommer att handla om kärlek.
  Vårt slutgiltiga resultat som vi har planerat just nu är att vi ska göra låten med tempot som är lite popigare version än den är från början.
  Vi gör en så mycket bättre version av denna låt så vi har lika långa refränger och liknade som i låten my heart Will go on. Vi spelar instrumenten på GarageBand för att göra t.ex. melodin.

 4. Jag och parontypen gör en helt egen låt inom garageband. Vi skapar melodi med hjälp av ackord och dessutom gör vi även text. Vi har bara kvar delar av texten, annars är allt annat klart. Vi använder oss av gitarr, piano och några loppar/specialljud i vår låt. Låten handlar om en vänskapsrelation mellan två killar, en av killarna ringer och säger dystert att han ska flytta. Vi har ett intro och 2 verser, dessutom har vi en refräng och ett mellanspel i form av elektronisk musik.
  Låten är ganska lik i början och har ett ganska långsamt tempo men sedan ökar tempot och blir elektroniska ljud, i slutet av låten kommer ett outro med endast piano.

 5. Det går hyfsat bra för mig i arbetet om min låt. Jag har gjort klart själva musiken och håller nu på att klura ut vad jag ska skriva om. Jag har självklart börjat med verserna lite, men jag är inte helt nöjd. Jag skulle vilja få in mer känsla i låten, alltså mer saker som man själv kan relatera till. Jag tror att den kommer handla om olycklig kärlek eller liknande. Jag har inte så många instrument i min låt, men jag har live loopar. Live loopar är förinspelade ljud som kan t.ex vara en gitarr eller trummor.

  Genren som jag anser min låt tillhör är electro eller house. Min låt har en ganska kraftig baston och är högljudd enligt mig, men jag tycker låten är hyfsat svängig.

  I min låt är det först en vers, sedan kommer en refräng, efter refrängen kommer en till vers och sedan kommer refrängen igen. Efter den refrängen kommer en till vers som är lite kortare än vad de andra är och därefter kommer en lite lugnare version av versen innan. Låten slutar med ett ljud som är högt i början och blir lägre och lägre. Så det blir totalt 4 verser och 2 refränger. Min låt har självklart ett litet intro också och det ljudet är som slutet av låten fast den blir högre och högre ljud istället för lägre och lägre.

  Låten jag gör är i fyrtakts tempo eftersom det är lättare att följa och är vanligast i de flesta låtarna.

 6. Jag och Lusen gör om låten My heart Will go on, vi ska göra om texten och öna tempot. Vi ska ha piano, trummor och mer digitala ljud. Låten kommer att handla om kärlek. Vår låt har genren pop. Vår låt innehåller många olika värser och refränger. Vår låt har ett intro som är ganska likt originalet.

 7. Jag och cherry håller på att göra om en låt som kommer ha 3 verser och 2 refränger. Vi har kommit ganska långt och vi började skriva den tredje versen. Vi kommer ha gitarr, piano och trummor.

  Låten som vi gör om kommer handla om en tjej som blir lämnad av din kille, sen blir hon jättekedsen och säger att han kommer ångra sig. Men när han gör det så kommer hon redan ha någon annan som gillar henne.

  Låten vi gör om har en fyrtakts tempo och har genren pop.

 8. Jag och mango gör om låten ”faded”. På denna låten så ska vi göra om texten.
  Våran låt ska handla om vårat liv från F-6. Vi har med instrumenten piano, gitarr, bas och trummor. Våra genre är en ”pop” låt. Vi ska ha 3 verser och 2 refränger. Ja vi kommer att ha ett intro.

 9. fotbollstjejen

  23 januari, 2018 at 18:01

  Min och victoria2s låt går det ganska bra med. Jag tror att den kommer bli ganska bra.

  Våran låt kommer handla om ett förhållande som sedan inte funkar längre.
  Vi har med instrumenten piano, gitarr, bas och i bakgrunden lite fiol i refrängen.
  Våran låt innehåller 2 verser och 2 refränger. Låten har ett intro som är ganska lugnt som nästan beskriver låten. Tempot i låten är ganska lugnt men ändå lite snabbt. I refrängen går det snabbare med de andra instrumenten.

 10. Jag tycker att det går ganska bra med min låt. Jag gör om perfect, och jag tycker att det går framåt. Jag har spelat in själva låten, så det är jag klar med. Nu ska jag bara skriva klart texten. Jag har kommit på en vers, en refräng och ett PRE-CHORUS.

  Min låt handlar om vänskap som tar slut så låten är lite sorglig. Min tror jag ingår i genren ballard. I låten så kommer jag ha med piano och gitarr. Jag kanske väljer att lägga till lite trummkomp också. Men jag vet inte än. Min låt kommer att innerhålla 2 verser, 2 PRE-CHORUS och 4 refränger tror jag. Jag tror att min låt inte kommet att ha något intro. Men jag har inte bestämt det än. Låtens tempo är ganska långsamt och inte jättesnabbt, men jag tror att den är lite snabbare än orginalet. Det är min låt.

 11. Vi har börjat ganska bra, men sedan så har det var lite krongel med texten, men det har börjat bra. Vi har låten ”Glorious” som jag tycker är väldigt bra

  Vi har använt piano, gittar, och trummor som instrument. Vi har 2 verser och 2 refränger som vi håller på med just nu och det går väldigt bra. Vi började med gittaren så vi har kommit väldigt långt

 12. lockigachokladen

  23 januari, 2018 at 18:29

  Jag känner att det går hyfsat bra för mig med att göra min helt egna låt som jag har kommit en lång bit på.
  Under mitt låtskrivande har jag både haft mina stunder då jag känt att det har flytit på bra men och haft dåligare stunder. Det kändes nog värst när jag råkade radera nästan hela låten men som tur fixade jag det till slut.

  Temat på min låt kommer att vara allt ont och dåligt som händer på vår värld, att det är människornas fel och att det är vi människor som måste så att säga”läka” världen för att allt ska bli bra igen.

  Min låt har genren pop, det är alltså en pop-låt jag håller på att skriva. I början funderade jag på vilken genre min låt skulle ha, men när jag tänke efter att jag skulle göra en låt helt själv kände jag att jag ville välja en pop-låt. Värför? Jo, för att jag kände att det skulle bli tillräckligt mycket arbete med att skriva en helt egen låt. Så för att underlätta det lite för mig själv valde jag just att skriva en pop-låt eftersom den är lättast att skriva och eftersom man då kan tänka mycket fritt när man bland annat ska välja vilka instrument som ska vara med i låten.

  Min låt kommer att innehålla ett kort intro, 4 verser och 2 refränger. Låten kommer att börja med introt sedan kommer versen därefter refrängen, näst sist kommer nästa vers och allra sist avslutas låten med refrängen.

  De instrument min låt innehåller är: piano, fiol, elecktriska trummor och aukustiska trummor.

  Min låt som jag har skapat är i fyra fjärdedelstakt.

 13. Det går rätt bra för mig och lea1. Vi har gjort om låten en gång för att vi blev inte nöjda men nu är vi det.

  Vår låt kommer att handla om vänskap. Det handlar om två bästa vänner som har bråkat och den ena vännen vill ha tillbaks den andra. I verserna kommer det vara lite mer sorgligt. I refrängerna kommer det vara lite gladare. Vi har skrivit en vers och har någon mening kvar med refrängen.

  Just nu har vi med gitarr och piano i verserna. I refrängen kommer vi att ha lite annan ordning på ackorden men vi kör fortfarande piano och gitarr. Vi kommer även lägga till en trumma på refrängen.

  Eftersom att vi inte är färdiga så är det svårt att svara på men det lutar åt att det kommer vara genren pop.

  Vår låt kommer att bestå utav två verser och en eller två refränger.

  Vi har funderat på ifall vi ska ha något intro och vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra med det. Först och främst tror jag att vi behöver försöka bli klar med refräng och vers.

  Vår låt kommer att vara skriven i fyratakts tempo.

 14. Det går jätte bra för mig och min kompis med vår egen låt, vi har jobbat på bra och vi har ett bra samarbete. Det kan hända att vi fastnar i något men då får vi hjälp. Så kortfattat så går det jätte bra med arbetet.

  Vår låt kommer att handla om hockey. Det är en kille som ska spela i första linan.

  Just nu har vi gitarr, piano och trummor men vi skulle vilja ha saxofon men det fanns ej.

  Jag är ganska säker på att vi har pop.

  Vår låt består av 4 verser och 3 refränger men vi kanske ska öka antalet verser.

  vår låt består både av 4 takts tempo men också 2 takts tempo.

 15. För mig och Mirabelle går det bra. Vi har gjort musik till verserna och refrängerna. Vi har även startat med texten till vår låt. Vi har gjort en vers och är snart klara med refrängen.

  Vårt tema för låten är vänskap. Vi har haft lite olika tankar om vad låten ska handla om, men vi kom fram till att det ska handla om två bästa vänner som har bråkat. I verserna ska det vara lite deppigt och vi ska skriva om vad som hänt. I refrängerna ska vi skriva om minnen och hur kul de hade tillsammans.

  De instrument vi har med i låten är akustisk gitarr, el-gitarr, piano och trummor. Vi vet inte om vi kommer lägga till några mer instrument, men vi är nöjda med musiken och med de instrument vi har.

  Eftersom vår låt inte är färdig har vi inte riktigt tänkt på vad det ska vara för genre och vi får se lite eftersom. Just nu lutar det mest till pop-genren.

  Vi har tänkt att ha två verser och två refränger. När vi började skriva texten gick det bra och därför tänker jag att vi ska försöka hinna igenom det.

  Vi har inte riktigt tänkt på om vi ska ha ett intro. Vi vill först bli klara med texten till låten. Får vi sedan tid över vill vi göra ett intro.

  Vi skrev vårt tempo i fyrtakter eftersom det är det vi känner till mest och tycker det är enkelt att följa.

 16. För mig och min kompis går de ganska bra nu för att idag har vi kommit i gång bra och vi har redan skrivit en refräng till More Than you Know som vi gör om. Vi har gjort ackord till refrängen som blev ganska bra och texten är klar ochså. Vi måste nu skriva en vers och göra ackord till versen. Jag tror att jag och min vän kommer hinna de på freda när de är sista gången på lektions tid vi får men jag tror vi hinner de.

 17. Hur har det gått: Jag tyckte att det gick lite segt i början, för jag hade ingen färdig tanke hur musiken skulle vara uppbyggd. Men jag hade en liten suddig tanke om att låten skulle vara lite rapp och lite vanlig sång, för det är sådan musik jag brukar lyssna på i vardagen. Men iallafall nu har jag gjort klart musiken och det blir en refräng, och två verser. I slutet i dagens lektion började jag även skriva på texten.

  Vad min låt kommer handla om: Jag har under de tidigare lektionerna inte riktigt haft en tanke om vad låten ska handla om, men under dagens lektion fick jag en idé. Ni vet ju säkert att det är många barn och ungdomar som drabbas av mobbning, och jag det ska jag skriva om. Jag hade tänkt att skriva om ett ”påhittat” barn som just bli mobbad och hur det påverkar hennes vardag. Men jag kommer även skriva något så alla mobbare får en liten tankeställare (många kommer ju inte höra den men ändå).

  Instrument: I min låt kommer dessa instrument förekomma gitarr, piano, lite trummor, men drt kommer även vara en del lite elektriska ljudeffekter som finns i GarageBand. Sedan har jag ju lagt till andra instrument för att få till lite coola effekter tillsammans med de elektriska effekterna.

  Genre: Som jag nämnde innan kommer låten vara i genrerna rapp och pop, men det kan även låta som det är lite house då och då.

  Verser, refräng, och intro: Som jag nämnde innan kommer låten ha två verser och en refräng (än så länge) och det kan ju hända att den blir en till vers. Jag kommer även ha ett lite coolt intro på låten.

 18. Jag och madelene ska göra om låten ”faded”.

  Vi ska göra ny text och om vårat liv från F—6, vi har kommit ganska långt men ska bara fixa klart texten.
  Instrumenten vi har med är piano, bas, gitarr och trummor.
  Genre till våran låt är ”pop” genren.

  Vi ska ha tre vesres och två refränger och vi kommer ha ett förspel ett intro.

 19. Vi håller på med att göra om en låt den går sakta i början och sedan snabbt det har gått lite upp och ner för oss det gick lite dåligt i början men nu har vi börjat lösa det. Jag vet inte redigt hur våran låt kommer bli.

 20. För mig och min kamrat har det gått bra. Men vi är lite efter men vi har försökt vårt bästa och vi är igång. Våran låt ska blanda två genrer hip hop och pop. Vi ska rappa i versen och sjunga i refrängen. Låten är långsam och har ett lite lungnare och deppigare ljud. Låten ska handla om föräldrar som bråkar och barnet har det jobbigt.
  Låten går ganska långsamt hela tiden. Vi har blandat inte så många olika instrument vi har piano, trummor och sedan har vi ett sound från garageband.

 21. Jag och Bamse The Pro gör om låten Jag trodde änglarna fanns. VI kommer göra om texten och vi har kommit ganska långt, den kommer att handla om hockey. Vi båda spelar hockey och var överens direkt när vi kom på det. Det svåraste än så länge har varit att lägga in piano ackorden. De har försvunnit och vi har spelat de i fel takt en del gånger.
  Vi har ett ganska bra samarbete. men vi har rykt ihop några få gånger. Just nu är vi nästan klara och vi är ganska klara med vad vi kommer att göra. Jag tycker att det är en rolig uppgift. Det är dock en riktig utmaning att få allt att stämma.
  Instrument:
  Piano, gitarr och trummor. Vi tänkte försöka lägga till en saxofon eller något sådant i mellanspelet. Vi har dock inte hittat det än så vi kommer nog inte att kunna lägga till det.
  Det är lite oklart hur många verser och refränger vi kommer att ha, jag tror dock att vi har 5 verser just nu. Det är osäkert, vi kommer kanske att lägga ihop några verser just nu, men vi vet inte. Det är också en poplåt vi göt om.

 22. Jag gör en låt med fotbollstjejen och vår låt kommer handla om en person som får sitt hjärta krossat kan man säga. Men längre in i låten ska personen komma över honom.
  Vi kommer ha piano i vår låt väldigt mycket. Vi kommer även att ha gitarr, bas och kanske lite fiol i låten.
  Vår låt kommer ha ett intro, två verser och två refräng, om vi hinner att få in det i låten.
  Tempot i introt är väldigt lugnt och långsamt. Det är det även i första versen. Men i refrängen kommer det att bli ett lite snabbare tempo. Efter det är det nästan samma tempo i resten av låten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Eldsjälar

Tema av Anders NorenUpp ↑