Eldsjälar

Vi brinner för kunskap

Planeringsuppdrag v. 22

Nästa läsår ska vi vara i Gamla Sörgårdsskolan och ditt uppdrag denna vecka blir att berätta om hur du skulle vilja utsmycka våra lokaler. Är det någon speciell bilduppgift som du tycker vi ska göra för att utsmycka vårt nya klassrum? Hur ska denna uppgift se ut och vilka färger kan vi använda oss av? Skriv och berätta hur vi, med de medel vi har, kan utsmycka vårt nya klassrum.

29 kommentarer

 1. För att göra våra lokaler snygga tycker jag själv att vi kan pyssla olika saker och hänga upp de på väggar, men också att vi inte ska ha et så stökigt och rörigt i vårt klassrum för just nu är det stökigt i klassrummet. Annars tycker jag att vi ska ha det det som vi har det nu. Som bild-uppgift tycker jag att man skulle kunna rita vanliga djur och växter eftersom vi just nu har artkunskap och det är roligt att rita växter och olika djur tycker jag. Som färger tycker jag att man borde använda ljusa färger för annars blir det så väldans trist.

 2. Jag tycker att vi kan göra lite pyssel och sådant för att göra klassrummet och lokalerna fina. Jag vill också ha ett mys rum där man kan chilla alltså ett ”chillrum”. Men jag vill även att i dem klassrummen som är blir över så kan vi ha ett ämne i ett klassrum fast med samma lärare så det blir lite hög stadie känsla. Med färger vill jag ha t.ex. ljusblått och vitt alltså färgerna vill jag ska vara ljusa och så för då blir det fräscht för om det skulle varit mörka färger skulle det varit mörkt och nästan lite dystert.

 3. Jag tycker att vi kan göra lite pyssel och sådant för att göra klassrummet och lokalerna fina. Jag vill också ha ett mys rum där man kan chilla alltså ett ”chillrum”. Men jag vill även att i dem klassrummen som är blir över så kan vi ha ett ämne i ett klassrum fast med samma lärare så det blir lite högstadie känsla. Med färger vill jag ha t.ex. ljusblått och vitt alltså färgerna vill jag ska vara ljusa och så för då blir det fräscht för om det skulle varit mörka färger skulle det varit mörkt och nästan lite dystert.

 4. För att göra vårat klassrum lite roligare så tycker jag att vi inte ska ha mattor eller tyger hängande på väggarna för att dämpa ner ljud. Jag tycker att vi ska ha en matta på golvet istället. Sen tycker jag att vi ska pynta till klassrummet lite med olika teckningar som vi kan göra på bilden. Jag vill att vi ska rita olika valfria mönster så att det blir lite färgglatt. Men jag vill inte att vi ska ha mörka färger för då blir det mörkt och tråkigt och då är det lätt att eleverna blir trötta, och det vill man inte. Jag vill också att vi ska ha ett mysrum där man kan sitta på rasten om man inte vill vara ute. Så detta är mina idéer på hur jag vill att vårat klassrum ska se ut.

 5. För att gör klassrummet snyggt tycker jag själv att vi elever måste bli bättre på att lägga saker på sin plats, städa sina bänkar och även slänga papper och dylikt i papperskorgen.

  Att utsmycka klassrummet däremot tycker jag är en helt annan sak. Jag tycker själv att färgglada teckningar och lite pyssel som skapats genom både bild och andra ämnen skulle passa utmärkt som dekoration. Någon speciell bilduppgift till detta uppdrag vet jag däremot inte, men jag antar att alla färgglada teckningar skulle passa. Sedan tycker jag det kan vara smart att sätta upp bilder med tips till hur man t.ex kan skriva en text eller saker att komma ihåg.

  Om jag ska utgå från hela byggnaden håller jag med dom andra om att skapa ett chillrum. I chillrummet ska man kunna läsa, men även jobba på uppgifter eller plugga på sådant men känner ligger efter med eller måste öva på. Nu när vi ska börja i klass 6 tycker jag faktiskt att vi ska kunna välja att vara inne eller ute. Självklart tycker jag det inte ska vara något val att vara inne när det är sol och sommar men att möjligheten finns under en regnig vårdag, vintern eller hösten.

  Sedan tycker jag även att vissa rum kan vara som gårdar för tillfällen då man kan jobba tillsammans och prata i en vanlig samtalston utan att störa andra elever.

 6. Nästa läsår när vi ska vara i Gamla Sörgårdsskolan hoppas jag att vi kan skapa en så trevlig och rolig atmosfär som möjligt. Jag tror att man lär sig bättre om det är en trivsam miljö. Jag vill att det nya klassrummet ska vara smyckat i pastellfärger och på någon vägg kanske vi kan göra något gemensamt på bilden. Vi kan till exempel måla väggen med färgglada färger. Antingen att var och en får bestämma själv en valfri figur/bild eller att vi gemensamt bestämmer motivet. Jag tycker att det är trevligt med vimplar, gärna i pastell färger, i fönsterna.

  Jag tycker också att ett chillrum skulle vara bra. Där kan man koppla av och bara ta det chill. I klassrummet vill jag att stolarna ska vara mer bekväma och samtidigt vara lite snyggare. För att få stolarna mer bekväma kan man exempelvis sy dynor med roliga färger. Jag tror att om alla får vara med och skapa ett fint klassrum så kommer de flesta se till att det är bortplockat och snyggt i klassrummet.

 7. Jag tycker att det ska vara ordning i klassrummet så alla vet vad sakerna ligger och så det är snyggt. Så man inte bara lägger en pennvässare på t.ex. en bokhylla. Om det skulle vara ordning då skulle jag tycka det var fint. Jag tycker även att man inte bara behöver vara inne utan även ute en del.

  För att det ska bli ordning i klassrummet gäller det att alla hjälps åt och lägger tillbaka det man har använt. Det räcker inte bara att några plockar undan alla måste hjälpas åt.
  Jag tycker det ska vara ljusblått som havet. För då skulle jag känna mig lugn och kunna koncentrera mig mer.
  Även lite fantasi i det hela för att smycka till det lite extra.

 8. lockigachokladen

  28 maj, 2017 at 12:29

  Jag tycker att lokalerna i gamla sörgådsskolan är mörka. Darför skulle jag ljusna upp dom och de gom ett nytt liv genom att hänga upp ljusa bilder som då skulle väcka mer liv i de mörka lokalerna.
  Annars skulle jag välja att renovera hela gamla sörgådsskolan, men det tar ju naturligtvis mycket tid och det är ju också mycket pengar som krävs för bygget.

  Själv tycker jag att det inte är särskilt snyggt med en massa teckningar och skolarbeten som hänger uppe på väggarna utan däremot tycker jag att man kan hänga upp enkla och ljusa porträtt ifrån en butik eller affär.
  Darför skulle jag helst inte göra och hänga upp något arbete på väggarna i skollokalen.

  Eftersom jag tycker att det inte är snyggt ned en massa teckningar och skolarbete på väggarna så skulle jag välja att inte pynta klassrummet med en massa olika färger och liknande.
  Däremot skulle det vara ganska fint om man hade en enkel och snygg tapet eller fototapet på någon av väggarna.

 9. Jag tycker det blir trevligare om vi målar om på väggarna till lugnare färger typ som limegrön och blandat med blå. Jag vill också ha en chillhörna som man kan ta det lugnt i. Det måste vara rättvist i klassrummet så alla får lika mycket plats. Jag tycker att det är störande att sitta och titta på så många teckningar så jag kan inte koncentera mig.

 10. DET JAG TYCKER SKULLE VARA BRA ATT RENOVERA I DEN GAMLA SÖRGÅRDSSKOLAN

  Jag tycker att man kan renovera korridorerna, samt på toaletterna. Liksom att man fixar nya krokar/skåp och att man byter tapet/färg på toalettväggarna. Dessutom bör man sätta upp persienner eller markiser som solskydd för fönsterna så att det inte blir så varmt. Det hade också varit bra med ett bättre ventilationssystem så att det blir lättare att andas i byggnaden, då blir man inte så trött. Jag vill också ha ett ”chillrum”, ett rum där man kan läsa och där det finns mjuka saccosäckar att sitta i. Dessutom kan man ha en liten ljudanläggning i ”chillrummet” för då kan man koppla av samtidigt som man läser en bok. I klassrummet vill jag ha lite blandade färger på väggarna, lite varma och lite kalla. Det skulle vara roligt om alla i klassen hjälptes åt att måla ett fantasykonstverk som vi sedan kunde hänga upp på väggen. Jag vill dessutom ha skönare stolar, som inte är så hårda som de vi har nu, man kan ha dynor eller något annat mjukt att sitta på.

  Får man hjälpa till att fixa de nya lokalerna, är man nog mer rädd om dem. #Lycka till vaktmästaren

 11. Det jag vill renovera är färgen på väggar och vi kan kanske får rita något på bilden, eller rita växter på NO. Jag hoppas att alla sitter i samma rum(utan grupprum). Som alla andra skrev vill jag också ha ett ”chillrum” där man kan ha det lite lugnt. Jag skulle vilja ha det fint och rent, det är därför jag tycker att alla ska städa efter man har gjort klart något. Man skulle kanske ha någon fin färg på toaletterna och det viktigaste är att man ska känna sig trygg i skolan. Eftersom bänkar är lite högre än dem vanliga så skulle jag vilja ha nya bänkar och nya stolar.

 12. För att göra lokalern lite freshare och göra det hemtrevligt kan man göra såhär. Man skulle kunna måla väggarna i en färg som alla kommer överens om. För man kan ju inte välja en färg som inte alla är överens om, någon kan ju känna sig lite dålig om man inte gillar den färgen. Man skulle också kunna ha alla väggarna i en färg, fast en vägg tom, där kan alla i klassen skriva sitt namn. Då blir ju alla delaktiga i arbetet och alla kan känna att man har en plats i klassrummet. När det kommer en ny elev skriver man bara till namnet. Namnen är skrivna med typ en färg som håller, men går att ta bort om någon slutar.
  Men det blir ju lite tomt med helt bara väggar, så man kanske skulle hänga upp lite fina tavlor. Några tavlor som har en kopling till skolan, och några som inte har det så det blir lite blandat. Vi skulle också kunna göra några fina tekningar på bilden så man skulle kunna hänga upp på väggarna.

  Jag skulle vilja att det fanns ett chillrum, där man kan sitta och chilla i på vissa raster. I chillrummet kanske det skulle kunna vara en stor soffa så alla kan få plats. Det skulle också vara mysigt med mycket kuddar. Men om man inte vill sitta i klassrummet kan man sitta där och arbeta.

  En önskning jag har är att vi inte har ska ha en griffeltavla! För att jag får typ en rysande känsla, jag blir typ a jag vet inte vad jag ska säga. Det skulle vara bra om varje elev fick ett par hörlurar som man kan lyssna på musik , det kan hjälpa vissa att konsertresa sig.

  Det skulle vara roligt om man en dag åkte och köpte allt som man behöver. Men det kommer ju kosta ganska mycket pengar då kan vi komma på ett sätt vi kan samla i pengar på. När man har köpt allting kan man resten av veckan göra så allt blir i ordning. Men om klassrummet ska bli fint gäller det ju att alla håller koll på sina grejer, så dem inte ligger huller om buller.

  Jag hoppas att vårt klassrumm kommer bli fint och hemtrevligt 🙂 Det tror jag också.

 13. GAMMLA SÖRGÅDSSKOLAN
  Jag vill att vi ska ha större toaletter och att vi inte ska ha jättemycket färg på väggarna men ändå lite färg så att det inte blir för tråkiga väggar. Jag tänkte att kanske kan ha tavlor eller teckningar som vi ritar på bilden och att vi ska ha ett chillrum. Jag vill också att vi ska få välja om man vill vara ute på rasten eller inte. Jag tycker att vi ska få ha bättre teknik där ut än vad det är nu jag vill också att vi ska få större lådor och skönare stolar att sitta på. Jag vill att inte att vi bara ska ha klassrumet att sitta i jag vill att vi också kan vara i andra rum i gamla skolan.

 14. Jag tycker att vi ska ha ett klassrum med fina färger. Jag skulle vilja att vi skulle ha en fin tapet som vi kan hänga upp teckningar som vi kunde göra i någon slags bilduppgift. En bilduppgift som vi skulle kunna göra kan t.ex. att alla får måla varsin färgglad teckning med fina mönster. Jag tycker att bänkarna som finns i den gamla skolan är ganska fina, så jag skulle gärna ha de som bänkar.

  Jag tycker att vi skulle kunna fixa ett slags ”chillrum” som vi skulle kunna ha tillgång till på rasterna. Där behövs inte mer en än soffa med ett bord tycker jag. Det skulle även vara kul med ett pingisbord.

  Detta är mina idéer.

 15. När vi nu ska gå i Gamla Sörgårdsskolan så tycker jag att det ska vara mycket saker som vi har gjort tillsammans, men också som någon annan skrev tycker jag att vi måste bli bättre på att hålla reda på våra egna saker så det inte bli så rörigt.

  Jag håller med de andra med att det ska vara ljusa färger. För ljusa färger som t.ex. ljusblått gör så man kanske bli lite piggare. En idé som jag fick var att vi kunde göra en stor affisch som vi kan skriva ”ELDSJÄLAR” på, eftersom att vi är eldsjälar. Jag tycker att denna affischen ska vara med de här orange, gula och röda färgerna. Vi skriver ”ELDSJÄLAR” med stora svarta bokstäver. Jag tycker även att vi kan göra olika teckningar som visar om vad vi har arbetat med för det kan också vara ett sätt att komma ihåg ämnet lättare.

  Jag håller även med de andra med att ha ett ”chillrum” som jag vill använda som ett alternativ till att jobba någon annan stans, t.ex. för att få lite mer lugn och ro. Lite som de gårdarna vi har i den lokalen vi går i nu. Jag håller även med de andra om att man ska kunna läsa där t.ex. på rasterna om det är en dag med dåligt väder. Annars föredrar jag att vara ute de fina dagarna.

  Jag tror att vårt klassrum kommer att bli väldigt fint med de olika idéerna som alla har gett.

 16. fotbollstjejen

  30 maj, 2017 at 17:55

  Jag tycker att vi borde pimpa upp den lite asså att man kanske gör det trevligare för oss att vara där.
  Men i vårat klassrum tycker jag vi borde göra teckningar som beskriver oss själva och kanske skriva vårat namn och så skriver vi bra saker om oss själva och sånt vi vill utvecklas i.
  Sen tycker jag också vi ska ha ett chillrum där det finns någon soffa och bord ungefär. Där kan man även sitta om man ska ha tystläsning. Jag tycker också att vi ska få vara valfritt om man vill va inne eller inte.
  Inne i skolan har vi våra skåp och jag vill att vi ska ha sånna där ute också.

  Detta var lite vad jag tyckte.

 17. Jag tyckte först att detta inte verkade så roligt men nu tror jag detta kan bli kul. Jag tror att det skulle vara roligare och kännas lite bättre om vi hade skåp antingen med lås eller sådana vi har i andra skolan för nu är det ju sånt galler som jag inte tror är så kul att ha, det känns på något sätt inte lika tryggt. Jag tycker även vi kan köpa en whiteboard tavla istället för en sådan med krita. Det kanske skulle vara fint om man hade lite mer färg på väggarna. Jag tycker även som bjorn1 sa att vi kunde göra något med stolarna. Jag tänker att man kanske kan göra en egen kudde var som vi sedan på något sätt sätter fast på stolarna. Jag tycker att vi på något sätt ska visa att det är en rolig klass där med som sagt mycket färg och annat. Jag tror det kunde vara lite kul om alla på något sätt kunde skriva sitt namn någonstans i klassrummet så att vi visar vilken klass vi är. Jag tycker också att vi ska få ha våra mobiler utan att ha lapp från föräldrar. Detta tycker jag för att i chillrummet jag tycker vi ska ha så tycker jag man kan få ha sina mobiler om man vill (inte på lektioner eller i klassrummet). Jag är inte säker på detta men jag tror det finns ”mattor” på väggarna där för att det ekar, men det tycker jag inte vi ska ha för det är inte så fint och mysigt. Om det är så att det ekar tycker jag att vi får fixa det på något annat sätt. Jag minns en sak från när vi var små och gick ungefär i förskoleklass, då skulle man skriva sitt namn i mitten av ett papper och så skulle alla skriva något om den personen. Detta kanske inte var världens finaste men det kan ändå vara lite kul att ha någon stans och man kanske kan ha en lapp där det står kanske ”lektionen” så kan man skriva vad man tycker och då kanske visa folk att vi är en klass som har kul på de flesta lektioner och att vi är som ett härligt litet, stort gäng. Men jag tror det var allt och jag längtar tills vi börjar i 6:an och får fixa allt vi vill och kan.

 18. Jag tycker att vi ska ha bänkar med lock som man kan öppna och ha sina egna saker i dem, för då slipper vi allt spring.
  På väggen så tycker jag att vi ska ha vitt och turkosblått för det gör mig avslappnad. Vi behöver också ett cykelställ till alla i klassen så att ingen ska få vara på marken.
  Jag tycker faktiskt också att vi ska ha ett chillrum för där kan man chilla och läsa någon bok eller vara inne på rasten och bara prata med sina kompisar.

  I självaste klassrummet tycker jag att vi ska ha elmokameran i mitten av klassrummet. Men Lina och Maria ska ha ett bord som dom ska ha i ett hörn där framme. Där vi ska hänga våra kläder tycker faktiskt jag att vi ska ha dom precis vid ingången så att man inte behöver gå så långt.
  Jag vill att Lina och Maria ska ha sitt kontor i lärarummet i gamlaskolan för där har de bord kylskåp ja nästan allt.

  Detta är lite som jag vill att vi ska ha det i 6an nästa år.

 19. Jag tycker att vi ska ha ett rum eller en hörna där man kan slappa och ta det lugnt. Sen tycker jag att man kan måla om väggarna i en roligare färg så det inte ser så tråkigt.

 20. Jag tycker att vi kan måla väggarna i vitt och att vi kan utsmycka en av väggarna med en bilduppgift att vi ska rita på ett papper ett färgglatt mönster. Jag tycker att man kan ha bänkar med lock istället för lådor för att om man har lådor så när man ska hämta olika saker så blir det sånt spring. Jag tycker att vi ska ha mera ordning i klassrummet för att det ska lyckas så måste man lägga tillbaka alla saker man har använt.

 21. jag skulle vilja att väggarna ska vara mest svart och lite röd här och där. jag skulle okså vilja att golv ska vara rött och taket vitt. jag vet inte hur vi ska fixa det men jag är rett så säker på att vi har mycket vattenfärg i bildsalen.

 22. vi kan ha lite gardiner mycket pyssel saker och färgglatt och väggarna kan vara färgglada. Vi skulle kunna göra en bilduppgift som ska visa på hur det ska se ut vi kan använda bild sakerna.

 23. sengangaren

  31 maj, 2017 at 19:21

  Jag tycker att vi ska ha helt vita väggar för att det enligt mig lungnar en. Sen tycker jag att vi ska måla tavlor i kallafärger för att lungnar mycket så det blir lättare att jobba.
  Jag vet att detta inte utsmyckar våra lokaler men det hade varit skönt att ha typ ett chillrum.

 24. Jag tycker att färgerna på väggarna just nu inne på gamla skolan, är lite trista så jag tycker att det ska vara färgglada färger. Det jag vill mest är att vi inte sitter i olika rum t.ex som grupprum för jag vill vara med alla i klassen samtidigt. Jag tycker också att vi ska ha lås som i fågelforsskolan har, för att någon kan ta sakerna t.ex som mobil, fast jag vet inte om vi kommer få ha mobiler i skolan nästa år. Jag håller med alla att ha ett chillrum, för om det regnar och att man inte har något att göra på rasten så kan man vara i chillhörnan.

  Jag tycker det är väldigt roligt att rita, fast jag är inte bra på att rita. Isåfall tycker jag att vi ska rita djur eller växter, för jag älskar djur och för vi har läst om djur och växter från biologi provet.

 25. Jag skulle vilja ha lite mer vitare väggar med fina teckningar eller tavlor som vi har gjort.
  Jag vill även som Sengångaren ha ett chillrum om vi kan ha det skulle jag vilja ha
  sackosäckarna som finns uppe på låftet på lilla torj.

 26. bamsethepro

  31 maj, 2017 at 20:12

  Jag vill ha ett chillrum så att man kan ta det lugnt och chilla typ på rasterna.
  Jag vill gärna ha blått och vit på vägarna. Sen kanske man kan ha några affischer
  på något kolt typ som eld för vår blogg heter ju Eldsjälar. Man kan måla en bild med alla i klassen och sätta upp den. Sen kan vi ha ett stort schema utanför klassrummet. Så här tycker jag att vi ska smycka byggnaden.

 27. Nästa läsår ska vi flytta ut till den andra skolan vilket jag ser mycket fram emot. För att vårt nya klassrum ska vara fint tycker jag vi ska hålla ordning och städa efter oss.

  När vi ska utsmycka lokalerna tycker jag vi kan ha fina teckningar som vi har gjort i bilden. Jag kan inte direkt komma på någon slags bilduppgift vi ska ha men jag tycker vi ska använda oss av ljusa färger i klassrummet annars blir det så mörkt och tråkigt.

  Jag tycker även som mina klasskompisar att vi kanske skulle kunna ha ett ”chillrum”. Där ska man kunna jobba med skolarbeten, läsa och man ska även kunna få vara där på rasterna. På rasterna kan man sitta där inne och arbeta om man ligger efter med något skolarbete eller om man vill plugga. Jag tycker inte att man ska få vara där när det är skinande sol ute.

 28. Jag tycker att vi ska ha lite pyssel och så som T.ex. teckningar. Det skulle också vara snyggt med någon tapet om det skulle gå men om inte skulle jag villja ha vitt för att. det ska bli fräscht. Borden och stolarna kommer jag inte ihåg så mycket av men jag tror det kan bli snyggt att måla dom svara för de passar in på vita väggar. Om det skulle gå skulle set vara skönt med ett chillrum där man kan läsa eller hänga på rasterna. Det skulle också vara roligt med något annat på rasterna som bara 5:orna kan göra själva som T.ex biljard. 👍

 29. Jag tycker att vi ska ha vita väggar som vi kan sätta upp t.ex. teckningar på den. Jag tycker stolarna och borden är bra men jag skulle vilja ha en matta under stolarna och borden. Jag skulle vilja ha ett chillrum som man kan sitta i sollen och vila och prata. Jag skulle vilja att vi köper in ett pingisbord i chillrumet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2017 Eldsjälar

Tema av Anders NorenUpp ↑