Eldsjälar

Vi brinner för kunskap

Skrivuppdrag i geografi v. 42

Vilket europeiskt land skulle du vilja besöka? Varför skulle du vilja besöka detta land? Beskriv och motivera ditt svar.


Prenumerera på nya blogginlägg

30 kommentarer

 1. Jag vill gärna åka till Skottland. Skottland ligger i Storbritannien.

  Jag skulle vilja åka dit för att deras landskap är så fantastiskt fina. Min pappa har varit där och åkt motorcykel och när han berättar om det så verkar det helt underbart. Självklart så ska man bo på bed and breakfast. Husen är så fina med deras annorlunda stilar. Det är många gamla ruiner och mycket är gjort i sten. Det finns även många gamla slott i Skottland som t.ex. Sutherland slott som är från 1200-talet. Jag skulle också vilja prova en kilt från Skottland. De ska även finnas kilt för både killar och tjejer. De verkar så coola med deras rutiga mönster. Om jag hade på mig en kilt så skulle jag blåsa i en säckpipa. Säckpipan har ett speciellt blåsljud. Skottlänningarna pratar skotsk engelska som är en viss dialekt av engelska.

  Jag hoppas att jag snart får åka till Skottland!

 2. Jag vill gärna åka till London. London ligger i Storbritannien.

  Jag vill åka till London för att jag gillar miljön och de höga byggnadena på gatorna. Det bara verkar vara så fint och kulturen är bara så annorlunda, Darför vill jag åka dit.

 3. Jag skulle vilja besöka Spaniens huvudstad Madrid.

  Jag skulle vilja åka dit därför att det finns ett känt fotbollslag där som heter Real Madrid. Det är ett av dom mest berömda fotbollslag i historien. Jag skulle därför vilja titta på en match som dom spelar. Det är en av mina drömmar som jag självklart vill uppfylla. Det skulle även vara roligt att försöka prata lite spanska med någon spanjor istället för bara engelska. Men tyvärr lär man sig inte att prata flytande med många olika ord i just 6an men om nåt år. Jag har varit i Spanien men bara på Mallorca utanför Spanien men inte i huvudstaden som jag gärna vill besöka.

  Hoppas att jag får åka till Madrid någon gång.

 4. Jag skulle vilja åka till Kroatien. Jag har aldrig varit där.

  Jag vill åka till Kroatien för att jag har hört mycket bra saker om detta land. Det fina klarblåa havet och de fina sandstränderna. Det finns intressanta sevärdheter och massor av god mat. Jag har sett bilder på Kroatien och bilderna liknar inget ställe jag har varit på förut. Klippor att hoppa ifrån ner till det kristallklara vattnet. Det ser underbart ut. Det skulle även vara underbart och vandra i Kroatiens fina gröna landskap och se landets sevärdheter. Jag skulle vilja bo på ett av Kroatiens hotell. Jag skulle vilja bo på hotell eftersom de ofta ligger nära havet och har poler man kan bada i. Hotellen har ju även god frukost.

  Jag hoppas att jag får åka till Kroatien snart.

 5. lockigachokladen

  15 oktober, 2017 at 15:47

  Det land som jag skulle vilja besöka är Italien.

  Jag valde Italien eftersom jag tycker väldigt mycket om italensk mat. Egentligen så har jag inte ätit så mycket italiensk mat än men den mat jag har ätit har jag tyckt är underbar. Eftersom jag inte ätit så mycket italiensk mat så skulle det dessutom vara ett jättebra tillfälle för att prova på ny italiensk mat. Dessutom så skulle jag vilja resa till Italien på grund av det varma vädret. En annan aspekt som jag har, som handlar om varför jag vill åka till Italien är på grund av stränderna. Jag menar att vattnet i haven är genomskinligt, blått och helt enkelt underbart. Många stränder har dessutom vit och mjuk sand som är underbar att gå på, särskilt när solens strålar värmer sanden.

 6. lockigachokladen

  15 oktober, 2017 at 15:48

  Hoppas jag nu kommer kunna besöka Italien snart!

 7. Jag skulle vilka besöka Spanien. Det ligger under Frankrike och Portugal.

  Jag skulle vilja besöka detta för att jag och några har jobbat om Spanien i skolan och där har man fått jobba med sådant jag inte visste om Spanien. Så jag har liksom fått en annan blick av hur Spanien ser ut. Jag vill åka dit för att jag vill gärna besöka Barcelona. För att min mamma och min pappa har varit där och på bilderna ser det fantastiskt ut. De har även ett fotbolls lag och där spelar min favorit spelare, Messi. Jag vill även besöka Madrid för de har ju sitt fotbolls lag så det vore kul att besöka den arenan. Spanien gränsar ju även till Frankrike. Där har jag varit, i Paris och det var väldigt fint. Det gränsar även till Portugal. Jag tycker att Portugal verkar vara ett spännande land för man hör namnet Portugal ganska ofta men jag vet inte riktigt vad man kan göra där. Så det vore kul att besöka både Frankrike och Portugal. Det som jag tänkte på också var att nu läser ju jag spanska i skolan och då får jag ju användning för det språket om jag besöker Spanien.

 8. Om jag skulle få välja ett land i Europa att åka till skulle jag utan tvekan valt Madrid i Spanien.

  För det första är Spanien ett varmt land och jag är en sån som verkligen älskar att åka till lite varmare länder än Sverige. Dessutom är det ett land som visar tydligt att man inte behöver åka till andra sidan jordklotet på semestern för att bli lite brun. Spanien är gott och väl.

  För det andra pratar alla mina släktingar på mammas sida spanska och att då få åka till Spanien och lära sig lite av språket skulle vara en rolig upplevelse. Tyvärr är det så att mina släktingar prata spanska men bor i Mexiko vilket betyder att jag inte kommer få träffa dom i Spanien.

  För det tredje verkar Spanien som ett sådant land med pampiga och fina byggnader. När jag var i Rom tidigare det här året var det exakt så. Stora gamla fina byggnader täckte stadens gator och fanns i princip överallt. Det är en stor skillnad om man jämför med Sveriges huvudstad Stockholm, då standarden inte alls är likadan. Jag hoppas därför att Madrid är likadant som Rom i Italien då det var en otrolig känsla att få skåda miljön.

  För det fjärde har jag aldrig varit i Spanien vilket betyder att jag kommer få uppleva något nytt, vilket alltid är roligt.

 9. Om jag fick välja så skulle jag vilja åka till Spanien.

  Jag skulle vilja åka till Spanien för att det är ett varmt land. Om jag skulle åka till Spanien så skulle jag ta det lugnt på stranden och kanske ta en kall cola. Sen typ sista dagen så skulle jag åka med min familj eller mina kompisar och tittat på fotboll för jag älskar Barcelona.

  Vem skulle inte åka och tittat på fotboll om dom var i Spanien?

  Så jag hoppas att jag får åka till Spanien någon dag.

 10. Det land som jag helst skulle vilja besöka skulle helt klart vara Spanien.

  Jag skulle vilja åka till Spanien därför att jag skulle vilja besöka Barcelona. I Barcelona spelar mitt favorit fotbollslag, FC Barcelona, det har alltid varit en dröm sedan jag var cirka 7 år. Min idol inom fotbollen spelar också där, Lionel Messi.

  Det är även ett varmt land, så det skulle vara skönt att ta ett dopp i det vackra Medelhavet. Det skulle även vara kul att få prata lite med en spanjor. Jag läser ju spanska så jag skulle kunna försöka prata lite. Innan när jag har varit i Spanien har jag pratat Engelska, men det kunde vara kul att testa på att prata lite spanska.

 11. Om jag skulle välja ett valfritt land i Euoropa skulle det nog vara ett land som jag inte känner till så mycket. för att jag vill inte åka till ett land där min kompis redan varit och berättat allt om just det landet. Så jag hade valt Ryssland.
  jag tog detta land för att jag gillar kulturen i Ryssland den är väldigt annorlunda från kulturen i Sverige. jag menar liksom att hur många youtubeklipp ser du med titeln
  ”Funny Swedish moments”
  man ser inga och jag skulle vilja se om Ryssland har den kulturen som alla säger.

  Rysslands klimat är väldigt kallt så de skulle vara roligt att åka till ett land med kallt klimat.därför att alla åker till mer exotiska länder som t.ex. Spanien så det skulle vara kul att resa till ett annorlunda land.

 12. Det land jag skulle vilja besöka är Portugal.

  Där skulle jag vilja besöka Estádio da Luz som är en stor fotbollsarena, dessutom skulle jag gärna vilja besöka många stränder, samt bestiga något berg. Jag skulle också vilja besöka ”Oceanário de Lisboa” som är ett stort akvarium, jag skulle vilja det för att se alla beundransvärda fiskar och vattenvarelser.

  Jag har länge varit fascinerad av Portugals fina natur, språk och kultur, dessutom har jag länge velat besöka stränder med klippor, blått vatten och gärna vit sand. Det är också ett varmt land och en liten brun bränna är ju aldrig fel.

  Gatorna är mysiga, med personer som spelar och sjunger. Jag tycker själv också att det är mycket roligare att shoppa i ett annat land än i Sverige. Jag har även sett många fina bilder ifrån Portugal som lockar mig väldigt mycket till att resa dit.

 13. Det landet jag skulle vilja besöka är Grekland.
  Grekland är ett jättefint land och det är varmt där. I sommars när jag var i Kroatien så träffade jag en tjej som är från Grekland. Hon berättade massa fina och roliga saker om Grekland och då så ville jag åka till Grekland nästa år. I Grekland finns det massa fina byggnader och jag skulle vilja se dem flesta. Jag skulle helst stanna på ett hotell för att där känner jag mig tryggast. Vi pratade jättemycket om hur det är i Grekland så att jag hoppas att jag besöker Grekland någon gång.

 14. Om jag skulle valt ett valfritt land att besöka i eouropa skulle det nog vara Cypern.
  Det är därför att jag har vart där tre gånger innan, varje gång vi har vart där har vi haft det jättekul. Vi var där senast förra sommaren tror jag. När vi har vart där har vi ätit god mat, och solat. Vi har såklart badad i den skitfina havet, det är svårt att beskriva hur fint vattnet är där.
  Varje gång vi har vart där har vi alltid hittat en annan trevlig familj vi är med. De två första gångerna hyrde vi en båt och åkte ut med familjerna vi träffat, det är jättekul!

  Förra sommaren när vi var där hade de nyss renoverat hela hotellet, den blev jättefint. Sen får man inte glömma att de har världensnällaste personal. Eftersom vi har vart där innan så kände de igen oss och det var kul.
  Det skulle vara kul att åka dit igen!

 15. jag skulle gärna vilja åka till USA för att lära mig parkour så att man kan snabbare komma till platsen man ska .Till och så villa jag kunna se de stora byggnader och kunna smaka av godis som bara finns i USA .Testa sporter där kanske också testa hur bra hottelen i USA som 1-5 stjärnor om de är. Spel där.

 16. jag skulle gärna vilja åka till USA för att lära mig parkour så att man kan snabbare komma till platsen man ska .Till och så villa jag kunna se de stora byggnader och kunna smaka av godis som bara finns i USA .Testa sporter där kanske också testa hur bra hottelen i USA som 1-5 stjärnor om de är. Spel där.

 17. Jag skulle jättegärna vilja åka till Polen.
  Om man gillar shopping så är helt klart Polen något för dig. Jag älskar shopping och jag skulle jättegärna vilja åka dit. Min mamma har varit i Polen ganska många gånger och hon säger att det är jättefint där. Det finns massa gamla hus, god mat och fina hotell. Därför vill jag åka till Polen.
  Hoppas att jag får åka dit snart!

 18. Om jag ska besöka ett land i Europa så väljer jag helt klart Grekland.

  Jag skulle vilja besöka detta land för att jag tycker att bara namnet Grekland är så underbart. Jag har också fått reda på att det är väldigt varmt och skönt i Grekland, och att det finns många fina öar. Om jag var i Grekland så skulle jag vilja hälsa på ön Kreta, jag har hört att man kan hitta på massor av olika spännande saker där. Jag vill åka dit för att jag har sätt jättefina bilder på Grekland, alla Greklands öar och över det glänsande havet. Jag har läst någon stans att Grekland har väldigt mycket berg, om jag någon gång åker dit så ska jag till bergen. Jag undrar om jag någon gång kommer att får besöka Grekland.

 19. Det land jag skulle vilja besöka mest är Grekland för att det är så fint där. Jag har hört att det fins jätte god mat, det finns jätte fint vatten som är skinande blått. Isåfall om jag skulle jag ha all in clusiv, fast jag tror att alla skulle ha det. Jag ska åka till Spanien på Fredag så jag vill ju också åka dit men, det är så fint i Grekland.

 20. Om jag fick vilja att åka till ett land i europa hade det varit Tyskland

  Jag skulle vilja åka till Tyskland för att jag tyska som språkval och jag höra många roliga saker om Tyskland och min mormor har varit i Tyskland och berättat om massa saker om Tyskland. Jag har några vänner i Tyskland som bjud hos att vi skulle åka till dom och dom bor i en stad som heter Hamburg som är en ganska stor stad och fin.

 21. Om jag fick välja ett land jag fick åka till så skulle det vara London. London ligger i Storbritannien alltså the UK.

  Jag vill åka dit för att jag vill gå på Harry
  Potter museumet som ligger i London. Jag vill även besöka massa byggnader, men också känna av den nya kulturen. Sen vill jag shoppa och höra hur UK låter. Alla låter ju olika. Sen vill jag lära mig mer Engelska eftersom vi är i UK. Det är därför jag vill åka till Storbritannien.

 22. Jag skulle vilja besöka Frankrike. Därför jag har Franska och då kan jag ju det språket och det känns mysigt där för jag har sökt på Frankrike
  och det ser ut och vara ett mysigt och lugnt land. Det känns också som att det ät väldigt varmt där och fina utsikter vid husen i Frankrike. Men jag får ju veta mer när jag åker dit

 23. Jag skulle vilja åka till Kroatien. För att det är varm och skönt. Det klarblå havet skulle vara så skönt att bada i. Jag har sett massor av fina bilder på Kroatien (mest på stränder) . Jag skulle vilja se hur kulturen och maten är där.

 24. Jag skulle vilja åka till Italien. Jag har aldrig varit där men jag skulle väldigt gärna vilja. Jag vill åka dit för att det finns en massa historiska saker att titta på och det är kul. Till exempel Venedig som ligger på vatten och inte har några vägar, verkar coolt. Kanske man kunde lära sig lite italienska också.

  En annan anledning till att jag vill åka dit är att det är varmare än här i Sverige och jag gillar sol, bad och värme. Sen är det roligt att resa med sin familj, så de får också följa med.

 25. Jag skulle vilja åka till Frankrike för att jag vill kolla på dom fina byggnaderna och besöka kända platser som tillexempel parisetornet och graderna varierar lite hit och dit det är lite varmt och kallt och lite fuktigt men jag skulle helst åka dit för att se dom fina platserna.

 26. det ska stå Eiffeltornet

 27. Jag ska åka till mitt dröm resemål, Thailand. Jag vill mest åka dit för att det är ett så fint landskap vid alla öar och alla i min familj har varigt där förutom jag. Jag har alltid velat hoppa ifrån stora klippor och jag tycker att vattnet är så fint. Sen skulle jag också vilja bada vid en stor flod och jag har sett att det fins en hyfsat stor risk att träden lutar in mot floden som man kan hoppa ifrån. Jag skulle helst skippa en stor del va innlandet för jag vet att det brukar vara skräp nästan överallt. Sen så måste man ju nästan snorkla i det fina vattnet.

 28. Jag skulle vilja åka till Italien för att i Italien finns det god mat som pizza, pasta och lasagne. I Italien finns mycket jag vill se och testa te. x jag vill se lutande tornet i Pisa, bada vid fina stränder och mycket mer. Jag skulle vilja åka med min familj och mina bästa vänner och deras familj.

 29. fotbollstjejen

  17 oktober, 2017 at 21:13

  Om jag skulle åka till något europeiskt land skulle jag nog välja att åka till Tyskland. Om jag skulle det vill jag åka till Berlin för jag har varit i tyskland innan men då var jag i Hamburg. Varför jag vill åka dit är för att där jag var fanns det mycket saker att göra som t.ex. Shopping eller museum.
  Hoppas jag får åka dit snart!

 30. Jag skulle vela besöka Spanien. Jag har varit i Spanien väldigt många gånger sedan jag var liten. Vi åker alltid till Gran Canaria när vi åker dit. När vi åker dit är vi alltid på samma hotell, det gör att man känner igen allt och då är det extra roligt när man kommer dit igen, efter att ha behövt vänta så länge. Även om jag har varit där vill jag gärna dit igen. Det vill jag för att vi har alltid åkt med min släkt på pappas sida. Jag tycker det är så roligt att vara alla och det är också väldigt mysigt. Eftersom jag har många kusiner på den sidan som är nära min ålder är det väldigt roligt för man alltid har någon att vara med. Jag tycker även det är väldigt roligt när man åker och äter på resturang.
  Det är det landet jag vill besöka och varför jag vill besöka just det landet.

  Hoppas vi åker dit snart igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Eldsjälar

Tema av Anders NorenUpp ↑