Eldsjälar

Vi brinner för kunskap

Skrivuppdrag v. 19

Reflektera över de olika skolämnena, vad tycker du att du har utvecklat under terminen? Skriv och förklara.

Vi har 6 veckor kvar till sommarlovet, hur gör du för att motivera dig själv att orka fortsätta dina studier ända till terminens slut? Skriv och berätta.

Skriv ditt svar som en kommentar på detta inlägg.

31 kommentarer

 1. Min utveckling under denna termin har i överlag varit på en bra nivå. Mitt allra favorit ämne är självklart svenska och det är också där jag har känt att ha utvecklat mig mest i. Jag själv ser i helhet inga större framsteg från min sida utan bara ett bra arbete. Alltid när vi kommer in på den andra terminen för läsåret kan jag alltid känna att jag tappar i alla ämnen vilket jag har märkt av även denna termin. Trots nergångar tycker jag däremot att förra året var värre då jag tappade mycket av min kunskap vilket jag inte kan känna av denna termin. I överlag tycker jag alltså att min utveckling inte har gått framåt så som jag har hoppats men jag är ändå nöjd med min prestation i skolarbete. Den utveckling jag däremot kan känna av är steg i både engelskan och svenskan.

  Jag tycker mig själv tappa inför sommarlovet vilket jag måste öva på. Fick även synpunkter för detta förra året och fattar att jag inte får tappa focus. Tycker ändå att jag hittills legat på en bra nivå i både prov och övriga arbeten. Får däremot inte tappa mer nu och kämpar varje dag. Har alltså ingen speciall teknik för att motiver

 2. a mina egna kunskaper inför sommaren.
  ( Råkade skicka förra kommentaren)

 3. Jag har utvecklat mig i alla ämnena men mest i so för att det är mitt favorit ämne. För att hålla i till sommarlovet ska jag bara vara glad och kämpa på tills slutet och peppa mig själv ibland kan det vara ganska kul. Ibland kan man tappa lite inför sommarlovet men jag känner att det kommer gå bra.

 4. lockigachokladen

  7 maj, 2017 at 12:56

  Min utveckling under denna termin tycker jag har varit på en bra nivå och jag tycker att jag har utvecklats i vissa ämnen mer än i andra. Dels så har jag utvecklat mig mer i matematiken men också i andra ämnen. Medans jag har fått det svårare i vissa områden i engelskan. Darför måste jag jobba på lite mer med just engelskan för att jag vill få bra resultat i slutet av denna termin. Jag måste också nu mera tänka på att räcka upp handen oftare i klassrummet för att jag känner att jag kan mer och jag vill visa mer vad jag kan. Darför vill jag fortsätta att räcka upp handen lika mycket som jag gjorde förr för att inte tappa allt som jag har jobbat på under terminen.

  För att orka med de sista veckorna inför sommarlovet så brukar jag tänka för mig själv att det inte kommer något sommarlov. För att om man tänker på sommarlovet så är det så lätt att man tappar allt det man har gjort under terminen. Jag själv känner att jag har tappat lite på sistone för att jag har tänkt på sommarlovet. Darför måste jag kämpa in i slutet av denna terminen!

 5. När jag tänker på de olika skolämnena så tycker jag att jag har utvecklats i många av dem. De ämnena jag utvecklats mest i är engelska och matematik. Det kan bero på att de är mina favoritämnen. I svenskan kan jag behöva fortsätta träna på rättstavning. Även fast man idag använder sig av surfplattor eller datorer som det finns autokorrekt på så kan det vara bra om man ska skriva något för hand. Jag behöver också utveckla mig mer i NO-ämnena, främst i biologi. Jag behöver utveckla mig i biologi därför att jag tror att jag har bra nytta av det.

  Jag försöker att motivera mig själv genom att inte bli stressad nu under de sista veckorna, jag kämpar så gott jag kan. Jag ser också fram emot ett långt och härligt sommarlov så jag blir taggad igen under höstterminen.

 6. MINA UTVECKLINGAR

  Om jag tänker på vad jag har utvecklat mig i, är det SO, SV, MA, Eng. Jag tycker själv att det går bra för mig i skolan, så därför är det jättekul att utveckla sig i de olika ämnena. Dessutom blir man mer sugen på att lära sig mer när man får beröm och när det är ett bra resultat på proven. Det jag utvecklat mig i är att skriva längre, prata bättre Engelska och samt att ha ett logiskt tänkande. Jag känner att jag måste utveckla mig mer inom bild och NO.

  ATT ORKA TILL SOMMARLOVET

  När det handlar om att orka till terminens slut så känner jag att jag bara måste kämpa på och tänka på att man måste få bra resultat till slutet. Det blir ganska enkelt därför att sommarlovet är ju något man verkligen längtar till, långa sovmorgnar, hela dagar utan skola.

 7. Jag tycker jag har utvecklats mycket genom den här tiden i året, men mest SO för vi har ju också haft prov i det. Det är också Matte som jag har utvecklats mycket på med dom olika volymen och andra saker i Matten. Sedan har jag också NO som vi också kommer ha prov snart som t.ex i blommans delar som jag har lärt mig. Annars har jag väl inte lärt mig sådan mycket i dom andra ämnena.

 8. Jag tycker jag har utvecklats bra i nästan alla ämnen. Jag tycker jag har utvecklats väldigt mycket i svenskan. För innan skrev jag inte alls lika långa berättelser och fakta texter, men även i innehållet. I dom andra ämnena har det gått bra. Men det finns de ämnena man inte har gått upp eller ner i, så det är sådär men jag ska kämpa på. Jag ska försöka tänka att det inte alls är långt tid kvar och sen är det sommarlov.

  För att jag ska hålla mina kunskaper i form under sommarlovet så ska jag göra något varje vecka så jag inte känner mig stressad och hamnar efter i planen. Jag ska speciellt börja läsa lite mer engelska böcker under sommarlovet för att utveckla mig i det ämnet.

 9. Jag tycker att jag mest har utvecklad mig i svenska och engelska. Det är också bra att jag har utvecklad mig mer i engelska för att den kommer jag behöva den hela mitt liv. I svenskan har jag utvecklad mig mer med att skriva längre texter och med subjekt och predikat. Jag har också lärt mig mer att skriva med kommatecken och andra tecken.

  Jag brukar säga till mig själv att det är inte långt kvar till sommarlovet och att jag kommer att orka de sista veckorna. Mina föräldrar brukar också motivera mig genom att säga att jag är duktig och att jag lär mig mycket de sista veckorna. Jag kommer fortsätta att lära mig mycket och kommer att kämpa på till sommarlovet.

 10. fotbollstjejen

  8 maj, 2017 at 16:27

  Jag tycker att jag har utvecklats mest i matte för att det är någ det ämnet jag har tyckt var svårast. Under terminen har jag tyckt det har gått riktigt bra i matten och så klart alla de andra ämnena. Sen tycker jag också att jag har utvecklats mycket i no:n. Innan tyckte jag inte om no så mycket men sen när vi nu har börjat prata om växter och det så har det blivit roligare tycker jag.

  För att hålla kvar kunskaper och inte tappa nu i det sista försöker jag mest ta det lungt och ta tag i en sak först och sen den andra.

 11. 1. Jag tycker att jag har utvecklat mig mer i NO. I början tyckte jag att NO var ett svårt och jobbigt ämne, sedan när vi började med biologi tycker jag att det har blivit roligare. Jag har även blivit bättre i SO när vi jobbade med kungar och 1500-1600 talen. Jag tyckte att det var roligt och intressant.

  2. Jag försöker att ha det så roligt som möjligt. Tiden går fortare när man har roligt. Men jag försöker även peppa mig själv så att jag orkar med allt.

 12. Jag tycker jag har utvecklats i matte och engelska. Jag har inte gillat matte så mycket när jag var yngre men nu tycker jag att det är kul, det tucker jag säkert bara för att jag har utvecklats i det. Engelska har jag alltid gillat för jag har alltid gillat nya språk. Jag tycker jag har utvecklats i uttalen och förståelsen för engelskan.

  Jag har inget speciellt sett för att inte glömma. Men det är väll mest att försöka att inte stressa så mycket, utan jag försöker ta det lugnt hela tiden. Sedan försöker jag tänka att det snart är lov så jag kan ta det lugnt och tänka på allt kul då.

 13. Jag tycker att jag har utväxlats bra i de flesta emnärna. Jag tycker att jag har utvecklas mest i matte för att det är ett av dom ämnena som jag har tyckt varit svårast. Men jag tycker att under terminen så har det gott bra.
  Innan vi börgade blommor och växter i NO så tyckte inte jag att det var värken kul eller intressant. Men nu efter att vi börjat med blommor och växter så tycker jag att det är intressant och roligt. Det går bra med alla andra emnen också.

  För att jag ska kunna hålla kvar mina kunskaper och inte tappa dom innan sommarlovet så måste jag kämpa och ta en sak i taget.

 14. Jag tycker jag har utväklas i matte och i sv.
  För att innan i matten har jag inte vågat räcka upp handen men nu har jag börjat med att räcka upp handen mer.
  I svenska är det min läsning som jag har haft svårt för. Men nu har jag börjat läsa bättre. Jag tycker att jag ska fortsätta med att räcka upp handen och vara mer aktiv på lektionerna. Jag tycker att jag har lite svårt för att få in fakta i mitt huvud men det blir bara bättre och bättre.
  Jag kämpar bara. För att klara mig till lovet så tar vi en dag i sende. Det är mitt mål

 15. Jag har utvecklats mest i matte. För att jag har kommit på lättare hur jag ska räkna ut olika tal.

  Jag räknar hur många veckor det är kvar till sommarlovet varje vecka. Så på det sättet känns det som att det går fortare och när jag räknat vecka efter vecka så tänker jag ” Åh, nu är det bara så många veckor kvar”.

 16. sengangaren

  9 maj, 2017 at 17:26

  Jag har utvecklat mig mycket bra i dom olika ämmnerna. Dom jag har svårast för att utveckla mig i är NO och SO för att allt som är inne i dessa ämnen enligt mig är mycket tråkigt. Dom ämmnerna jag har lätt att itveckla mig i är matte och engelska. Engelska har ganska enkelt för för att jag har mycket av det i min omgivning. t.ex när jag ska på simester så brukar vi bila dit så man måste prata engelska med människorna. Så det blir enkelt att utvecklas i ämnet.Matte är ju liksom att bara komma ihåg tänket att komma ihåg hur man gör så blir det lättare att utvecklas. Svenska är lite mittimellan för att jag tycker grammatik är roligt men däremot tycker jag att det är svårt att få till en riktigt bra text men det är bara att öva.

  Jag bara tänker att det kommer vara så värt om jag har bra omdömen tillslut för då behöver jag inte stressa över sommaren. Så jag bara puchar mig själv hårdare så att jag inte slappnar av utan att jag kör på hårdare.

 17. bamsethepro

  9 maj, 2017 at 20:18

  Jag har utvecklat mig bra på många ämnen. Det jag tror jag har svårast att utveckla mig i är No. Det jag har svårt för i No är att kunna alla växter och djur.
  Jag tycker att jag utvecklat mig bra i engelska och matte. Jag älskar matte därför tror jag att jag är så bra i det. Engelska har jag utvecklat mig bra i för att jag har en mamma som hjälper mig jätte mycket vi sitter en timme varje dag med läxorna och av den större tiden gör vi engelska.

  Jag vet inte riktigt hur jag ska göra men det är väl bara att fortsätta jobba på. Nu det sista så gäller det. För omdömena får vi reda på snart och vi har ett viktigt matte prov på fredag.

 18. Jag har utvecklats mer i vissa ämnen än i andra. Jag tycker framförallt att jag har utvecklats i matte såsom bråktal. Jag har även haft lite svårt med engelskan när det gäller hörförståelser. Där tycker jag att jag känner mig säkrare nu. Jag har utvecklats mest i dessa ämnen men det är främst för att de är mina favoritämnen.

  Jag tycker även jag har utvecklats i musik en hel del. Jag kunde inte spela ett enda instrument tidigare men nu kan jag spela trummor, gitarr, piano och bas.

  Jag tycker egentligen att jag har utvecklats lite i alla ämnen.

  För att inte tänka för mycket på sommarlovet kämpar jag på som vanligt. Om jag bara gör mitt bästa och kämpar så kommer det gå väldigt fort tills skolan är slut. Jag har inte direkt någon strategi. Sedan när vi har sommarlov så kommer jag vara nöjd med mina resultat ifall jag har kämpat.

 19. Jag har nog utvecklat mig lite i alla ämnen, fast vissa mer än andra. Det ämnet som jag tycker jag har utvecklat mig mest i är nog matte. Jag tycker att matte är svårt, men under mitt utvecklingssamtal kom mina lärare på en sak som gjorde det lite enklare. Men jag tycker jag också har utvecklats i SO ibland blandar jag ihop olika årtal, men jag tycker att jag kommer ihåg dom flesta årtalen nu.

  Jag tänker inte jätte mycket på sommarlovet därför att om jag tänker för mycket på det tänker jag mer på lovet än på dem olika ämnena vi gör på skolan. Men dem sista två veckorna är den nästan bara lovet jag tänker på. Jag vet inte
  riktigt varför jag tänker på det men det bara blir så. Men jag försöker bara att lägga det längst bak i hjärnan och fokusera på skolan. Men jag kämpar för att göra mitt bästa de alla ämnena i dem sista sex veckorna vi har kvar i femman.

 20. Jag tycker att jag har utvecklats mer i matte. Jag tycker det för att jag tycker att matte har blivit roligare och jag känner mig bättre.

  För att hålla uppe allt till sommarlovet så ska jag tänka att det snart är sommarlov och då kan jag vila. Så jag kan ge allt jag har nu.

 21. Jag tycker att jag har blivit bättre i de flesta ämnena, jag blir bättre om det jag gör är kul annars lär jag mig inte mycket. Jag tycker att jag har utvecklat mig mycket för nu kan jag fakta om olika kungar under stormaktstiden och vasatiden, men också olika djursorter och hur fotosyntesen funkar i detaljer.
  För att motivera mig själv att fortsätta så tänker jag att om jag gör det vi ska så kan jag slappna av på sommarlovet. Annars blir det bara stress osv. för att jag behöver göra arbetet någon annan dag.

 22. Jag tycker att jag har utvecklat mig väldigt mycket i de olika skolämnena. Det känns som att jag har haft lättare att komma ihåg allt vi har pratat om på lektionerna. Det som jag tycker jag har utvecklats väldigt mycket i är i svenska. Innan har jag inte skrivit så bra men det känns som att jag har blivit bättre. Engelskan tycker jag att jag har utvecklats mycket när man pratar muntligt. Jag känner att jag kan väldigt mycket ord som jag kan använda när jag pratar engelska. Det som jag vill utveckla mig mer i är no och so. Det är två ämnen som jag dels inte är förtjusta i och det gör det svårare att komma ihåg saker om de ämnena. Jag tycker faktiskt att vi har jobbat med väldigt roliga saker i so och no på den senaste tiden och jag har mer intresse för de. Jag känner att jag har börjat gilla dessa ämnena mera och mera. Vi har jobbat med olika instrument i några veckor. Jag är väldigt chockad över att jag har lärt mig att spela dessa olika instrumenten på inte så jätte lång tid. I matten tycker jag att jag jag blivit bättre på att klura ut saker. Det kan finnas saker jag inte alls förstå men eftersom att det är ett av mina favorit ämnen så blir det roligare att lära sig.

  Jag försöker att tänka att det snart är sommarlov och då kan jag jobba på ännu mer. Jag kommer att jobba på som vanligt och göra det bästa jag kan. För det är roligare att få ett sommarlov när man har gjort sitt bästa än när man inte gjort sitt bästa. Jag försöker också ta en sak i taget för det känns lugnare att fokusera på en sak i taget.

 23. Det ämnet jag tycker att jag har utväcklats mest i är svenska för det känns som att min skrivmängd har ökat jättemycket till skillnad från bärjan av tarminen. Efter det kommer nog matte som kanske inte är mitt favorit ämne, jag vet inte vad i matte jag har utväklatts mest i men jag har fortfarande lärt mig väldigt mycket. I engelska har jag inte lärt mig så hyfsatt mycket men det känns som jag har blivigt bättre på läs och hörförståelse. Sen tycker jag att det har gått hyfsat bra i de andra ämnena.

  för att holla humöret uppe innan sommarlovet så köper jag mycket glass.

 24. Det ämnet jag tycker att jag har utväcklats mest i är svenska för det känns som att min skrivmängd har ökat jättemycket till skillnad från bärjan av tarminen. Efter det kommer nog matte som kanske inte är mitt favorit ämne, jag vet inte vad i matte jag har utväklatts mest i men jag har fortfarande lärt mig väldigt mycket. I engelska har jag inte lärt mig så hyfsatt mycket men det känns som jag har blivigt bättre på läs och hörförståelse. Sen tycker jag att det har gått hyfsat bra i de andra ämnena.

  för att holla humöret uppe innan sommarlovet så köper jag mycket glass och godis.

 25. Jag har har utvecklats i alla ämnen. Jag tycker att idrott är roligt. Under hela femman har jag utvecklats mycket i engelska och tycker att det är kul. Tycker jag att ämnet är roligt är jag mer motiverad och lär mig mer.
  Jag ska fortsätta som vanligt med skolan och läxor och försöka vara motiverad till sommarlovet.

 26. Jag tycker att jag har utvecklats mycket i de flesta ämnena men mest NO. Det kan beropå att jag ha NO som favorit ämne. Jag tycker att SO är det svåraste ämnet att komma ihåg saker i för att det är så mycket man ska få in i huvudet på samma gång. Men jag tycke ändå att jag har fått mer kunskap om SO. Men somsagt så tycker jag att jag har utvecklats mer i NO, men även i många andra ämnen.

  För att jag ska orka sista biten i skolan så brukar jag ofta ta det lungt och ta en sak i taget. Jag tycker heller inte att man ska stressa, för det går bättre om man inte stressar.

 27. Jag tycker jag har blivit bättre på engelska och när det gäller att ha kvar fokuset så brukar jag tänka att vi inte snart har lov.

 28. Jag tycker att jag har utvecklats mycket i NO, bild, Sv, Eng och So.
  Jag tycker att engelska är mycket roligare nu även om det är svårt med stavningen. I so läser man bland anat historia som jag tycker är kul.
  Jag ta en dag i taget och en läxa åt gången.

 29. 1. Jag tycker att jag har utvecklas mest i engelska. Jag tycker att engelska är väldigt roligt att lära sig och jag har ochså utvecklas lite i dom andra ämnan. Det jag kan tycka som är lite svårt är No och so för att där är det mycket att förstå och kunna begrep.

  Jag tänker inte mycket på sommarlovet jag fokusera mest på skolan just nu.

 30. Jag tycker att jag har utvecklas mest i eng,so och i biologi.Jag gillar so för att jag gillar väldigt mycket historia.Och hur dom levde det förr och att man får lära sig saker.Som man hittat idag som finns i förr i tiden. Jag gillar eng för att man behöver det när man blir. Äldre så att man kan gå på semester i många länder . Jag gillar biologi för att man lär sig om olika arter som jag t.ex att människor är ett däggdjur.

 31. 1.Jag tycker jag har utväcklats mest i Matte. Jag tycker att matte är väldigt roligt och det kan också vara bra i framtiden i vissa jobb.

  2. Jag tänker att om jag inte gör skolan ordentligt till slutet kommer jag inte få vara med och göra det roliga saker dom andra i familjen kommer göra. 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2017 Eldsjälar

Tema av Anders NorenUpp ↑