Eldsjälar

Vi brinner för kunskap

Skrivuppdrag v. 21

Under hela vecka 20 har vi haft temavecka på Sörgårdsskolan. Vilka är dina bästa upplevelser från denna vecka? Skriv och berätta.

Vad anser du vara viktigt att tänka på inför nästa års temavecka?

Hur skulle du vilja att denna veckan skulle se ut?

25 kommentarer

 1. Temaveckan har för mig varit fylld av blandade känslor. Den har varit rolig, spännande, tjatig och även lite jobbig. Trots detta har denna vecka varit den bästa på länge och det är alltid roligt med gröna varelser och galna reportrar.
  Med min grupp har vi tillsammans skapat många upplevelser, men den bästa var nog på onsdagen då vi bland annat gjorde fallskärmar till ägg, och broar av sugrör. I just detta uppdrag kände jag att alla var delaktiga och att vi hade ett väldigt bra samarbete. Bron var en av dom allra bästa, men fallskärmen desto värre. Även om ägget inte höll av fallet från loftet deppade vi inte ihop och tog istället nya tag för att lyckas nästa gång.

  Något som jag tycker är väldigt viktigt att tänka på är att låta alla få vara delaktiga i de olika uppdragen. 6- åringarna kan kanske inte läsa, men de kan göra andra saker som t.ex svara på lätta frågor eller sköta de lätta uppdragen. Det man måste tänka på är att alla måste få känna sig delaktiga och viktiga på sin egna nivå. Jag tycker det var ett smart val att blanda olika åldersgrupper eftersom samarbetet blir då ännu bättre och det blir svårare att bli osams. Jag tycker detta lyckades väldigt bra i år men att det är något man ska lägga på minnet.

  För mig finns det inte särskilt mycket att ändra på eftersom temaveckan var väldigt lyckad, men självklart är det tråkigt när de större barnen inte spelar med i fantasin och säger detta högt. Sedan kan man ju även önska lite mer tystnad vid samlingarna på Stortorget och att man inte säger svar på frågor rakt ut utan att räcka upp handen.

 2. Det har verkligen varit superkul och spännande under temaveckan, särskilt för att man fick ta hand om mindre barn på skolan och att man inte bara var tillsammans med klassen hela tiden. Det var jätte roligt att träffa en livs levande rymdvarelse och att dessutom få besök av en högst ovanlig reporter. Det var roligt att samla raketbränsle med gruppen i olika övningar/uppdrag. Det roligaste uppdraget var att alla i gruppen skulle komma igenom ett stort spindelnät, det var ganska klurigt att få igenom alla, men vi lyckades tillslut. Efter det lyckade uppdraget fick vi ta emot lite bränsle, till vår väns rymdfarkost.
   
  Jag anser att det är viktigt att inte avslöja och berätta saker, att man får använda lite fantasi och uppmuntra de yngre att tro på det. Dessutom anser jag att bara för att man är äldst så betyder inte det att inte de små barnen får hjälpa till med de uppdrag de egentligen klarar av. Jag anser att det är ett bra val att inte bara ha grupper med personer ifrån samma klass, utan att man får lära känna nya fina personer. Då blir det också jämnare för alla och tillsammans får vi en chans att klara saker enklare.
   
  Jag tycker att det har varit en superkul vecka utan några stora tabbar, det jag menar är att det inte är så mycket att ändra på. Det ända är att man kan försöka att få lite mer ordning på vissa elever som skriker saker rakt ut, sådana saker som förstör lärarnas plan för temaveckans gång.

 3. De bästa upplevelserna från temaveckan var nog en dag som inte var på temaveckan men ändå hör till den. Det var torsdagen innan temaveckan då kollade hela skolan på en film om vad tema veckan skulle handla om. Filmen var spännande och väl gjord, jag tyckte att det skulle bli jättekul och det blev det också. Jag tycker att alla dagar på temaveckan var rolig fast vissa roligare än andra. Jag tycker att dagen som var idag ”torsdag” var väldigt rolig. Vi var ute och det var jätteskönt därför det var jätte, jätte varmt runt 24-16*C. Vi var ute nästan hela tiden. Jag tycker också morgondagen ”fredag” ska bli rolig, då är det först vårshow undra vilka som vinner?. Det ska också bli kul och se hur temaveckan avslutas.

  Det jag anser som är viktigt att tänka på tills nästa temavecka är att vi håller en röd tråd så alla dagar handlar om en sak fast man gör olika saker. Det hade vi också under denna temavecka. Det är också viktigt att vi 5:or ( eller 6: or vi är nästa år) måste leva sig in i detta för vissa som är yngre gör det och dom tror att det är sant. Men då måste vi som är störst också göra det så dom tror att det är ännu mer verkligt. Men det tycker jag att vi har lyckats med så det en lyckad temavecka.

  Jag tycker som sagt att det var en väldigt lyckad tema vecka. Så jag vet inte riktigt hur temaveckan skulle ha sett ut för jag tyckte att upplägget och alt var väldigt lyckad. Det är alltså inget som behövdes ändra.

 4. De bästa upplevelserna under temavecka för mig var nog när vi gjorde olika stationer. För det var roligt att sammarbeta och hjälpas åt i gruppen. Men det var även lite utmaning i vissa men inte i alla. Jag tyckte även det var roligt på en mattestation. Där fick man ungefär 20 uppgifter att lösa, det fanns lite enklare men även svårare uppgifter. Det var nog det allra roligaste under veckan. Sen var det självklart roligt de andra dagarna med. Vissa dagar var vi inne och vissa ute. De dagarna som vi var ute på var det 20+ nästan hela dan förutom på morgon.

  De jag tycker är viktigt är att alla ska få vara delaktiga inte bara de äldre alltså de i t.ex. Förskoleklassen. Jag hjälpte till så att alla fick någon uppgift. Men de flest lite yngre brukar vara lite blyga och inte säga så mycket. Så det kan bli en förbättring att de mindre få lite mer ansvar. Det är även viktigt att tänka på att spela med i temat så de mindre verkligen tror på det i 100%. Jag tycker vi gjorde de det bra detta året men det kan bli bättre.

  Jag tycker det kanske ska vara något från framtiden men jag vet inte riktigt vad men något i den stilen. För jag skulle nog tycka at det var roligt.

 5. De bästa jag kommer ihåg från temaveckan var när vi skulle bygga en fallskärm med ¨stol¨där vi skulle sätta i ett ägg och sedan släppa fallskärmen från loftet på stortorget, jag tyckte det var roligast för man behövde tänka ut vilket material man skulle använda så skärmen tog så mycket motstånd som möjligt. Jag tyckte också att det var roligt att göra raketer, men det var roligare att se de flyga upp. Det var också roligt att gå runt och leta efter bokstäver som sedan bildade ett ord. Hela veckan har i stort sett varit rolig, men den har också varit lite tjatig.

  Viktigt att tänka på är för mig att man spelar med i temat för om man säger t.ex. att green-e inte lever utan bara var en docka så förstör man ju allting för de små som verkligen tror på det här till 100%. Något som också är viktigt är att man låter alla göra något så inte bara en person gör allting. Jag tycker att de små är lite blyga och så men då måste man ge de en uppgift så de också får vara med.

  Jag tycker att det inte finns så mycket att ändra på dvs att allting har varit bra. Men jag tycker att alla ska spela med och inte skrika saker rakt ut så man förstör för alla andra som tror på det här som temaveckan handlat om.

 6. lockigachokladen

  21 maj, 2017 at 13:03

  För mig har temavecka varit både rolig på många olika sätt men också lite tråkig. Men de som har varit roligast av allt var när vi tillsammans i grupperna gjorde vår bro och fallskärm. Jag tyckte att det var roligast av allt eftersom vi samarbetade mycket, alla fick göra något och för att alla gjorde det dom skulle göra utan något tjafs.

  Jag tycker att det finns många saker att tänka på inför nästa temavecka och det jag främst tänker på är att de älsta på skolan ska försöka visa att det temaveckan handlar om är på riktigt, fast det inte är det. Det är också viktigt att alla ska kunna känna sig delaktiga i arbetet man utför. Alltså att det ska finnas något för alla att göra, så att ingen hamnar utanför.

  Jag tycker att man skulle kunna ändra veckan på så vis att man skulle kunna hitta på lite mer variationer till det vi gjorde. Jag tycker att man inte ska blanda in för mycket som är likt skolarbetet utan kanske lite mer pyssel eller sport. För att då tror jag att de yngre kommer att tycka att temaveckan är roligare. Förutom detta så tycker jag inte att man skulle behöva ändra så mycket mer.

 7. Jag tycker att denna temavecka har varit väldigt rolig med mycket olika saker man har fått göra och lära sig nya kunskaper. Jag tycker nog att det var väldigt kul att göra de olika stationerna då vi skulle bygga och göra matte uppgifter. För att alla var till stor nytta och alla kunde göra någonting. Det var även roligt att de flesta var så inne i detta med vad som hände och att vi inte skulle säga något till reporten. Det har varit en av de bästa temaveckorna vi har haft tycker jag.

  Jag tycker det är viktigt att det har något budskap bakom sig som vi hade denna gången. Att man inte bara gör saker för att få kunskap utan gör så att vi kan hjälpa någon med våra kunskaper. Det tycker jag är viktigt. Det är också viktigt att vi gör så att alla verkligen är inne i detta så de lite yngre tror på det här till 100% för det blir ännu roligare då. Men annars tycker jag som vi har haft denna gången var väldigt rolig.

  Eftersom att jag tyckte att denna temaveckan har varit väldigt bra så var det inte så mycket som man skulle vilja ”ändra” på eller vad man ska säga. Det som var lite problem var isåfall att det var elever som sa hela tiden sa att det inte var så som lärarna sa. Att de förstörde själva grejen med det här att få de lite yngre att tro på det. Med det var inget som jag skulle vilja ”ändra” på med själva handlingen utan att elever på skolan ska spela med lite mer.

 8. Denna veckan har varit många blandade känslor. Den har varit rolig, spännande, ledsam, tjatig och även lite jobbig. Trots det har det varit den roligaste veckan i skolan på länge. Men den bästa upplevelsen var när min grupp fick sitta bredvid Green-e.

  Jag anser att det är viktigt att tänka på att vara snäll, hjälpsam och sammarbeta i sin grupp.

  Jag tycker att veckan har varit rolig men att man måste tänka på att spela med lite mera så att de lite yngre tror på det mer alltså att man inte skriker saker rätt ut och förstör känslan. Men bortsätt från det tycker jag veckan varit väldigt bra.

 9. Mina bästa upplevelsen från denna vecka var på tisdagen och tordagen. På tisdagen så har vi gjort många roliga uppgifter som t.ex när all i gruppen skulle stå på en planka och då skulle all byta plats utan att nudda golvet, den andra bästa saken på tisdagen var när vi skulle gå genom en spindelnät. I torsdags så promenerade vi med Green-E och visade honom Skillingaryd. Det var soligt och varmt och jag svettades jättemycket med det var ändå jätyekul. Det mesta jag tyckte om var att min grupp samarbetade jättebra och vi hade kul hela veckan.

  Jag anser att man skulle kunna tänka på att inte säga svaret rakt ut för då skulle man kunna förstöra ganska mycket. Jag tycker också att man ska tänka på de små barnen så att dom får göra mer lättare uppgifter och vara snäll mot varandra.

  Jag tyckte att denna temaveckan var den bästa temaveckan vi hade, och att det var jättekul, spännande och lite jobbigt för att man skulle hålla koll på dom små barnen. Det mest roligt var att se på de små barnen som var så inne i detta och jag skulle verkligen inte ändra någonting.

 10. De bästa upplevelsena jag hade var rasterna för ibland var gruppen lite jobbig också fick man vara med sina riktiga vänner.

  Det man behöver fundera mest på tycker jag är tema filmen för ibland är den så dåligt filmat så den pajar hela upplevelsen.

  Jag skulle helst vilja att nästa tema vecka ska vara rolig (idrott).

 11. fotbollstjejen

  22 maj, 2017 at 17:00

  Temavecka var varit riktigt roligt men mina bästa upplevelser under veckan har någ varit när vi varit ute och gått i samhället men det har någ också varit att vara med de som är mindre än oss och man har varit nästan som en idol för dom. De har velat vara med en och leka.

  Jag tror att man behöver tänka på att de som är mindre måste få göra någon lättare uppgift en de som är svårare. Man kan också tänka på att de som vet att det kanske inte är påriktigt att de inte skriker rätt att det inte är påriktigt och att det är fake och så att de som är mindre tror på det.

  Jag skulle vilja att nästa temavecka att den skulle ha något viktigt budskap som typ denhär gången man behövde samarbeta för att hjälpa green-e att komma hem .

 12. Jag tycker att mycket under denna temavecka har varit kul! Dock så var en uppgift lite extra rolig och den kallas för ”Spindelnätet”. Den uppgiften var rolig för att vi fick slingra oss mycket genom trådöppningarna och samarbetet i min grupp var på topp. Den första dagen på temaveckan var det lite stelt. Vi samarbetade inte så mycket, alltså att alla gjorde liksom olika saker. Jag tyckte också att det var kul när vi gick runt i samhället och letade efter bokstäver. Då var det 2-3 grupper som gick tillsammans och letade. Det var kul att ha lite andra att gå med, så man kunde prata med några som man känner. Jag skulle själv säga att den veckan var otroligt rolig och den bästa temaveckan på länge.

  Jag anser att nästa års temavecka gärna får vara som detta årets. Dock så är det lite små detaljer som kan göra nästa temavecka ännu bättre. Som till exempel att man lever sig in mer så att de yngre barnen tycker det är mer spännande. Man kan också tänka på att de yngre barnen ska få bestämma mer och att de yngre själva ska kunna våga säga ifrån. För att de yngre ska våga säga ifrån så ska man vara snäll, glad och fråga vad de tycker om saker och ting.

  Denna temavecka har inte haft så stora problem men det finns en sak som man skulle kunna ändra på och det är ordningen vid samlingarna. Ordningen vid samlingarna är inte bra, det är skrikigt och allt är huller om buller. Elever skriker och tjoar och det är bara helt kaos. Det blir inte speciellt enkelt för lärarna att nå fram till eleverna när detta kaos sker.

 13. Jag tycker att temavecka har varit blandad. Det har både varit roligt och jobbigt. Men den roligaste dan var nog i torsdags när vi var i samhället, men det var ändå den jobbigaste. Jag var själv femma den dagen så det var jobbigt att hålla reda på alla i gruppen. För alla sprang runt och ingen lyssnade. Men jag tyckte att det var en bra idé med Green-E och rymdskeppen. Jag tyckte att filmen var bra filmad. Så jag gillade temavecka förutom att alla i min grupp var väldigt stökig.

  Jag vet inte riktigt vad jag tänker att vi kan ha till nästa temavecka, men somsagt så tyckte jag att denna temaveckan var bra genomtänkt. Sen tycker jag själv att det var roligt att vara ute istället för inne. Men jag kan tänka mig något roligt och spännande till nästa gång.

 14. Jag tycker att temaveckan detta året har varit jättekul! Det som jag ha tyckt varit roligast var på måndagen när vi skulle få igenom alla i gruppen genom ”spindelnätet”, det var det som alla var mest hjälpsamma med på hela veckan. Även om det var lite stelt dom första dagarna så tyckte ja att dagen flöt på bra! Men jag tycker också att min grupp har varit lite pratig och alla har tyckt olika om olika saker och det var vissa som bråkade men det löste sig alltid tillslut.

  Jag anser att man måste sluta att bråka om småsaker. Jag tycker att man ska vara hjälpsam och hjälpa andra i sin grupp och att vara snäll mot varandra och att det ska vara en bra sammanhållning i gruppen.

  Jag tycker att temaveckan har varit väldigt lyckad så jag ser inga förändringar som jag vill göra. Det ända som jag tyckte inte var så kul var att vissa av dom äldre barnen inte spelade med i berättelsen, och då tyckte jag att det pajade hela temaveckan.

 15. Bamsethepro

  22 maj, 2017 at 21:03

  Temavecka har varit jätte rolig. Jag tycker att det var det bästa året hittills . Det roligaste var nog när vi skulle göra massa uppgifter så att Greni skulle kunna prata. För att jag gillade uppgifterna och jag tror att alla andra i min grupp tyckte det också. För att alla var jätte fokuserade. Det lite dåliga var nog att alla tjatade på mig om att de ville hålla flaskan, att de ville hälla i bränslet. En person ville inte ens ge mig flaskan när jag skulle gå fram och hälla i bränslet . Så att alla fick tjata på personen att personen skulle ge den till mig.

  Jag tycker att dom barnen som är 1 till 2 år yngre än mig borde spela med lite mer. Sen tycker inte jag att man ska behöva bråka om vem som ska lägga i bränslet .

  Jag tycker att det har varit en jätte bra vecka jag älskade att reporten var med för då tyckte alla småbarn att hon var lite rolig och alla gick på det.
  när vår fröken sa att vi behövde täcka fönstrenna så att reporten inte skulle se så gick en tjej upp och täckte fönstret. Det tyckte jag var lite roligt.

 16. 1. Jag har varit med om många roliga saker på tema-veckan, men det som var roligast var när vi var i spindelnätet, först så kom vi överens hur vi skulle göra så då gjorde vi det, men sedan blev det jätte fel, för att Vera blev sist av alla i gruppen men vi behövde egentligen inte hjälpa henne, för hon kunde bara gå över. Fast vi visste inte det.

  2. Att inte bråka om vem som ska hälla i bränslet, för det gjorde många i min grupp. Att inte bara stå och hålla på med annat utan vara med lite mer.

  3. Jag tyckte tema-veckan var jätte rolig och vill ha en sådan här igen fast att ni byter lite på ställningen.

 17. 1. Min bästa upplevelse från denna vecka var när vi skulle göra en uppgift som kallades spindelnätet. Uppgiften gick ut på att man skulle få igenom alla elever igenom ett spindelnät. Vi i min grupp hade ett bra teamwork så det gick väldigt bra. Men det var även lite krångligt att få igenom alla barn igenom hålen. Man fick ju bara använda hålen en gång…

  2. Jag anser att det är viktigt att försöka hjälpa varandra och inte bli arga/sura på varandra. Det är också viktigt att låta de små barnen göra uppgifter så att de inte bara står och kollar på. Det är även viktigt att alla spelar med så att de små barnen tror på det. I min grupp tyckte jag att alla äldre elever spelade med och försökte göra det så verkligt som möjligt. Nästa år skulle jag vilja ha temat engelska.

  3. Jag tycker att temaveckan var superrolig. Jag tycker inte att den behöver ändras så jättemycket. Det var väl lite jobbigt ibland med lite jobbiga småbarn, men annars tycker jag att den var väldigt lyckad.

 18. 1.Under veckan har vi ju haft tema-vecka. jag tycker att det som var roligast är spindelnätet och tidningarna. Spindelnätet var det roligaste för att vi fick försöka komma igenom nätet . Alla kom igenom men den som fick lufta över alla småbarn var ju jag. Jag fick bära alltså alla barn som inte var så tunga. Vi gjorde det på 5 minuter.
  Tidningarna skulle man komma över från en sida till en annan sida. Vi fick kämpa som ett lag och det var riktigt roligt. De flesta tidningarna gick sönder men det gick iallafall. Men det som var mest roligast var spindelnätet.

  2. Jag tycker att det är att ha kul. Man ska ha kul det tänker jag på iallafall. Men man ska inte heller bråka om något.

  3. Jag tycker att tema-veckan har varit jätte kul och vill att vi ska ha en liknande nästa år fast med lite mer spänning.

 19. sengangaren

  23 maj, 2017 at 15:44

  Den här temaveckan har nog varit den bästa. Jag tycker så för att den hade bra och rolig handling. Det var typ inga tråkiga uppdrag bara svett och en massa tjat.
  Det jag tycker att alla borde tänka på är att man håller själva storyn för att annars kommer inte någon tro på storyn. Och det var väldigt många som pratade i mun på varandra och det tyckte jag var onödigt.
  Jag vill att nästa tema vecka ska vara lite mer ute. Jag vill den ska ha något med idrott att göra.

 20. 1. Min bästa upplevelse och minne var när vi listade ut saker långt i förväg.

  2. Att vi ska tänka på att inte t.ex svara med dumma kommentarer mås att vi inte förströr för för småbarnen som kanske trot på detta.

  3. Denna veckan var bra och det var inget som jag känner att jag ville ändra.

 21. Jag har varit med om roliga saker på temavecka som tex vi skulle komma igenom ett nät med hål och alla dom stora hålen på marken va tagna så jag skulle klättra över men det slutade att jag låg på marken. Jag har tyckt att denna veckan har varit jätterolig och spännande.

  Jag tycker att det va några äldre barna som inte skötte sig dom sa det inte är sant och det förstår vår alla barn.

  Jag skulle tycka att vi skulle kunna vara mer ut men annars har det här varit jätteroligt och jag längtar tills nästa tema vecka.

 22. Jag tycker att den här temaveckan har varit lite blandad men det roligaste som var på temaveckan kan jag inte riktigt bestämma mig men det var antingen den dagen då vi sammarbetade mycket och det roligaste den dagen var nog spindelnätet för då var man tvungen att tänka till lite. Eller så var det den dagen då vi var ute nästan hela dagen och gick i samhället det var roligt för att man fick ta lite extra ansvar för att man var äldst men det var en nackdel med den dagen det var att en elvev sprang runt och fjante hela tiden.
  Om det var något jag skulle vilja ändra på till nästa år är nog ingenting för i år var det en bra historia. Det finns en sak man irreterar sig på är när endel elever skriker rakt ut om en lärare säger en fråga eller om vi har bestämt att vi ska träffas på ett ställe efter rasten så var det alltid samma personer som kom sent.

 23. Det var när vår grupp skulle ta sig igenom spindelnätet.

  Att ta hand om dom små och hjälpa till.

  Att den skulle ha temat väsen.

 24. Jag tycker denna temaveckan
  har varit lyckad och väldigt rolig. Det bästa minnet från veckan var nog onsdagens uppgifter i matte och när vi skulle bygga saker. Onsdagens uppgifter var de roligaste för att alla i gruppen samarbetade väldigt bra och alla i gruppen behövdes för att lösa uppgifterna. Det var även väldigt roligt att de flesta eleverna var inne i temat och trodde mycket på det. Jag tycker även denna dagen var lyckad för våran grupp fick ihop väldigt mycket bränsle.

  Jag tycker det är viktig att alla eleverna på skolan ska vara delaktiga i projektet. Jag tycker även att det ska finnas anpassade uppgifter för de äldre och för de yngre eleverna på skolan. Jag tycker det är viktigt när man ska planera veckan att det ska vara spännande och att man ska ha kul. Det ska vara ett fint slut på veckan.

  Jag tycker att det inte var något fel på veckan, alla uppgifter var jätte roliga. Vore bra om alla barnen kunde sätta sig in i fantasin och inte säga att allt är på låtsas. Jag tycker även att man ska vara tystare på samlingarna så det går snabbare och att man kan sätta igång med de roliga uppdragen. Jag hoppas detta kan förbättras till nästa gång men jag tycker veckan har varit en av de roligaste veckorna på länge.

 25. 1. Mina bästa minen var när vi gick till ett ställe och en viss person sa till mig att jag inte skulle kunna hålla reda på alla papper i plastfickan så denna personen tog den istället och någon minut senare hade hen tappat ut kartan. Det skrattade jag åt. Det andra bästa minnet var när vi tittade på sista filmen då två personer kom in och kramade och pussade på green-e till en låt.

  2. Jag tycker det är viktigt för dom äldre att inte säga nåot so att det T.ex. inte är sant att allt bara är fake.

  3. Jag tycker att denna veckan har varit väldigt bra så det finns inte mycke att ändra. Men något som har varit lite jobbigt var att vissa inte lyssnade och inte gjorde som vi sa och något som bara var lite jobbigt var att det var 3 som ville sitta i mitt knä och hålla mig i handen och sånt men annars har denna temaveckan vart bästa temaveckan jag har vart med om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2017 Eldsjälar

Tema av Anders NorenUpp ↑