Eldsjälar

Vi brinner för kunskap

Skrivuppdrag v. 43

Ge oss förslag på hur vi kan fortsätta att utveckla vår blogg. Detta gäller såväl veckoinlägg som större projekt vi kan delge.


Prenumerera på nya blogginlägg

27 kommentarer

 1. Jag tycker att vår blogg är ganska bra men vi skulle kunna utveckla vår blogg igenom att sända live på någon lektion. Då skulle våra följare kunna se vad vi gör på lektionerna. Vi skulle även kunna filma när vi t.ex. har genomgång i matten. Om man ska träna inför ett prov, skulle det kunna vara till hjälp att lära sig. Det skulle även vara bra om man var osäker på något moment, då är det bara att gå tillbaka och kolla igen.

 2. Jag tycker bloggen är bra, jag tycker det är bra att vi har en läxa att göra ett blogginlägg varje vecka så vi håller bloggen uppdaterad. En sak som skulle vara kul skulle vara om vi livesände saker som händer t.ex. en lektion och sen så ligger det kvar så vi kan se det i efterhand. Jag tycker det vore bra om vi filmade genomgångarna på dom olika lektionerna så vi kan se det och förbereda oss för prov och plugga med hjälp av det.

 3. Jag tycker att vår blogg är helt okej men jag tycker den var bättre förr. Jag tycker vi måste göra något roligt på bloggen typ som filmer för just nu är det bara veckoinlägg. Jag tycker att Pierres ide var riktigt bra för att jag tror att alla kommer gilla om vi live sänder. Annars tycker jag vår blogg är bra.

 4. Jag tycker att våran blogg är väldigt bra, men den kan bli bättre. Jag tycker att vi ibland borde filma våra lektioner eftersom det kommer vara till står hjälp om vi har prov på någonting och vi inte förstår så kan vi gå in och kolla på våran blogg. Om vi filmar våra lektioner kan föräldrarna också se hur vi har det. Något annat som också vore kul är om vi kunde livesända t.ex. ett prov eller något liknande.

 5. Jag tycker vår blogg är bra som den är, men skulle kunna bli ännu bättre med några förändringar.

  Jag tycker själv att det var otroligt roligt med bloggen i 5: an men att den åsikten har förändrats en aning sen vi började klass 6. Skillnaden är nämligen att vi har slutat göra filmer om olika viktiga moment i de olika ämnena. Varför jag gillade detta så berodde främst på att det hjälpte plugget men också för att visa mina föräldrar vad vi håller på med i skolan.

  En annan sak jag tror skulle vara en bra sak för att utveckla vår blogg är att filma viktiga genomgångar i klassrummet och lägga ut detta på bloggen. På så sätt skulle vi elever få ett bättre sätt att plugga på, men även föräldrarna skulle bli mer insatta i vad vi håller på med och på så sätt hjälpa sina barn med läxorna på ett ännu bättre sätt.

  Som sagt är jag nöjd med vår blogg som vi har den nu, men detta var två förslag på hur vi kan utveckla den ännu mer.

 6. Jag tycker inte att vi ska göra några stora förändringar på bloggen. Jag tycker inte att vi ska göra filmer för jag tycker en del filmer blev lite barnsliga och hade inte direkt någon röd tråd. Vi skulle kunna göra inläggen varannan vecka så det inte blir så tjatigt. På den veckan man inte har något blogginlägg kan man fokusera mer på läxor och öva inför prov. För ibland kan det ta lite längre tid för bloggen och då hinner man inte öva lika mycket på de andra ämnena.
  Det här var några förslag sm jag tycker.

 7. Jag tycker vår blogg är bra som den är just nu. Jag tycker bloggen är bra för vi uppdatera den varje vecka och vi tar upp olika ämnen. Vi skulle kunna förbättra bloggen till viss del.

  Jag tycker främst att vi kan publicera lite mer på saker vi gör på lektionerna. Jag tycker det eftersom då kan du på så sätt titta på det flera gånger och repetera. Har vi t.ex en mattegenomgång skulle vi kunna filma detta eller ha en live. På detta sätt kan våra följare se det direkt utan redigering.

  En annan rolig sak vi gjorde på bloggen förut var filmer. Detta tycker jag vi ska göra ofta. Dels för det blir roligare att lära sig mer om ämnet när man ska skapa filmer än att läsa i en bok. Det blir även lätt och smidigt att repetera. Jag tycker så för det är roligare att kolla på en film än att läsa.

  En annan idé är att vi skulle även kunna kolla på andras skolbloggar och få inspiration. Vi skulle kunna se hur deras blogg är uppbyggd och jämnföra med vår. Därmed skulle vi kunna få lite nya idér och tips om hur vi kan förbättra vår blogg.

  Jag tycker våran blogg är bra, men detta var några tankar jag har som skulle kunna förbättra vår bloggen.

 8. Jag tycker att våran blogg är väldigt bra, men den kan självklart bli bättre.

  TIPS 1 TILL FÖRBÄTTRING:

  En sak som skulle vara bra för bloggen är nog att vi skulle livesända ibland under lektionerna och genomgångarna, för att få andra att förstå vad vi gör under dagarna, dessutom för att vi ska kunna lyssna igen om något var svårt.

  TIPS 2 . . .

  En sak som vi tappat lite detta året, är att göra korta filmer med fakta och skoj. Det är både lärorikt och roligt, för att man får antingen hitta på något skoj eller lära ut saker genom olika fakta. Jag tycker dessutom att det är mycket lättare att lära sig genom att kolla på film. Dessutom får föräldrar och prenumeranter lite mer inblick i våra skoldagar och i våra arbetsområden. Vi får också plugghjälp och genomgång i form av filmer.

  Detta var mina förslag/tips till att förbättra/utveckla bloggen.

 9. Jag tycker bloggen är lite tråkig för vi gör nästan samma saker hela tiden i veckouppdragen. Det är väldigt positivt att vi elever får vara med att bestämma. Här kommer några tankar från mig:

  Jag skulle kunna tänka mig att vi gör en daily vlogg en gång i veckan. Det menas med att vi filmar in vad vi gör under dagen och sedan lägger ut det på bloggen.
  Jag skulle vilja ha mer veckouppdrag där man ritar eller målar. Jag skulle vilja det därför att vi inte har bild denna terminen, så vi får in det kreativa i bloggen också.

  Detta var några tankar från mig. Jag hoppas att bloggen blir roligare och mer kreativ i framtiden.

 10. lockigachokladen

  23 oktober, 2017 at 19:58

  Det jag tänker på främst är att vi kan börja göra filmer igen, så som vi gjorde förra året. För att detta var både roligt men det var även ett bra hjälpmedel när vi skulle öva inför prov.
  En annan sak som vi skulle kunna göra är att filma ibland när vi har viktiga genomgångar i klassrummet. Detta kommer i för sig kanske inte vara så roligt att titta på för tittarna på bloggen, men det skulle vara ett jättebra hjälpmedel för alla elever. För att om det är något extra viktigt som sägs i genomgången så kan de vara ett jättebra hjälpmedel om man ska öva in inför något prov.
  Ännu en grej som man skulle kunna göra är att ibland filma in under lektionerna. Man kan t.ex. filma in när man arbetar med ett grupparbete eller när vi helt enkelt t.ex. har en vanlig matematiklektion.

 11. Jag tycker att vår blogg är bra, men att vi kan ändra lite. Jag saknar när vi gjorde vad har vi lärt oss och bär vi filmade olika saker.

  Jag tycker att vi kan börja filma genomgångar på olika lektioner och sedan lägga ut det på bloggen, så kan vi se det i efterhand. Våra föräldrar kan även gå in och titta på vad vi gör under en genomgång.

  Sedan kan vi börja livesända olika lektioner när vi jobbar eller t.ex. på prov. Jag tror att det skulle vara intressant för föräldrarna att se hur vi jobbar.

  Det är mina förslag på hur vi kan göra vår blogg bättre.

 12. Jag tycker också som alla andra att vi börjar göra korta filmer och sen lägga ut det på bloggen, för att då lär man sig snabbare än vad man gör om man läser en bok.
  Det kan också vara lättare att öva inför prov om vi filmar något viktigt.

  Vi kan också filma in några elever som kan förklara några viktiga begrepp i t.ex matematiken så att man lär sig dem till provet.

  Det skulle vara bra om vi filmar in något vi lär oss i engelskan , så att vi kan öva på engelskan också. Om någon t.ex inte kan riktigt något om some & any, så kan den titta på bloggen.

  Det var mina tips för att förbättra våran blogg.

 13. Jag tycker att båran blogg var jätterolig i 5:an då vi gjorde olika filmer och även hade Läsuppdrag. Nu i 6::an tycker jag att vi borde göra något nytt med vår blogg. Eftersom att allt är lite nytt nu i 6:an tycker jag att det också ska vara lite nytt med vår blogg. Så detta Läsuppdraget var ett väldigt bra.

  Jag tycker att vi borde göra lite nya saker med våra Läsuppdrag. Jag tycker däremot att vi inte ska sluta med det men att vi ska börja ha lite annan inriktning. Vi kan t.ex börja ha mer inriktning på olika text typer som t.ex fakta texter, dagboks format och liknande. För då får vi även öva på det. Vi kan även tycker jag börja jobba med större projekt som programmering och ha programmering som inriktning till ett Läsuppdrag.

  Jag tycker även att vi i klassen skulle kunna titta på en världskänd blogg och ta inspiration ifrån den fast göra om det på vårt sätt.

  Jag har en idé att vi skulle kunna ha en liten serie varje vecka som heter ”eleverna testar” då skulle vi ju t.ex. kunna testa det här med inläsningtjänst. Sedan så gör två elever kanske en recension på det och så lägger vi ut det. Som en liten serie.

  Sedan har många andra kommit med en idé om att filma vissa genomgångar och det tyckte jag var en lysande idé som jag verkligen håller med om. Jag tycker även att vår blogg ska börja bli lite mer personlig då vi som ett exempel hade att vi spelar in var vi gör under lektionerna.

 14. Jag tycker att det kan bli lite uttråkande när vi har ganska lika uppdrag för varje vecka. Det kan vara bra att göra vissa sådana uppdrag ibland. Men det blir lite tråkigt att göra det varje vecka.

  Något jag tror kan vara lite kul är att vi filmar under en hel dag och sedan lägger upp det. Då får man se hur några av våra lektioner går till och hur vi har det i klassen.

  Något mer som jag tror kan vara kul är att försöka sända live lite då och då. Då kan man också se hur det är. Då kan även läsarna se och uppfatta lektionerna på ett annat sätt än om vi skriver.

  Detta var några idéer med saker vi kan förbättra med våran blogg.

 15. Jag tycker det är bra att vi har i läxa att lägga ut ett blogginlägg eftersom att bloggen hålls uppdaterad då. Men jag tycker även att det vore bra om vi kunde filma viktiga genomgångar som hålls i klassrummet och med hjälp av det så kan man ta hjälp av de när man ska plugga till ett prov. Men jag tycker även att vi skulle kunna göra sådan filmer som vi gjorde förra året. Eftersom att det var både roligt och lärorikt, dessutom så kan man även ta hjälp av det när man ska plugga inför något prov.

 16. Jag tycker att vår blogg är ganska bra, och vi uppdaterar den ganska ofta. Som vissa eller ganska många vill skulle det vara kul om vi typ skulle sända någon lektion live.

  Det skulle även vara smart om vi filmade viktiga genomgångar så man kan se det i efterhand då kan man ju själv repetera det istället för att memorera allt själv.

  Vi lägger ju ut väldigt mycket skolarbete på vår blogg. Men det skulle vara kul om vi på nåt sätt visa något roligt vi gör på fritiden. Jag kom just på att man kan filma in en video på något man gör på fritiden. Som tillexempel gillar jag att spela fotboll då kan ju jag filma en video när jag spelar fotboll eller något liknande.

 17. Det vi måste ändra på är att vi gör typ likadant uppdrag varje vecka så jag tycker att vi ska göra lite annorlundare uppdrag. Ni kan också skriva någon text inför ett prov så att det blir lite enklare att öva inför.

 18. Jag tycker att vår blogg är bra som den är, men om det skulle vara något så jag skulle vilja ändra på så skulle det kanske vara att vi skulle kunna göra mer filmer på våran blogg. För att jag tycker att det är roligare och lättare för mig att lära mig sakerna. Jag tycker att vi ska filma vår genomgångar T.ex. på matten för att om man inte riktigt förstod på genomgången så kan man titta om på det som man inte förstod. För att då så kan man titta på redovisningen igen om det inte var något som man förstod.

  Så mitt tips är att vi ska filma in mer videos och lägga ut mer.

 19. Jag tycker att vi borde göra mer filmer. Jag tänker typ sånna filmer vi gjorde om historia i femman. Jag tycker det för att det är ett roligt sätt att lära sig på.
  Sen tycker jag även att vi skulle kunna göra ett muntligt inlägg när vi filmar oss och svarar på frågorna.
  Det skulle vara kul om vi ritar bilder på bloggen att vi gjorde så som vi gjorde i fyran och femman.

 20. Jag tycker att får blogg är bra, jag tycker att vi ska göra filmer för att det är roligt när man är i en grupp och ska filma och man har det roligt och så blir filmerna så bra ochså tycker jag. Jag gillar ochså sen när man har lagt ut filmerna så ser man ochså hur andra grupper har tänkte och man kanske kommer på nya idé till nästa gång.

 21. Jag tycker att vi kan göra massa fler saker så att det blir enklare för oss att lära oss istället för att läsa en text som inte alla gillar.

  Tips 1:
  Vi kan börja med videos igen för att det är mycket mer roligare att titta på en film en att läsa en lång text med bara fakta. Det är också bra för att det kanske inte är så många som kan skriva ner allt på ett papper eller något annat. Så därför kan man göra en video så att alla kan få ut mer fakta en vanligt som man får ner på ett papper.

  Tips 2:
  Vi kan också ha en ordning som vi lägger ut allt på så att det inte blir för mycket på en sida utan att det kan bli bara några meningar. Det är bra för att alla kanske inte årkar skriva en hel sida med bara fakta utan att man kan skriva det som är viktigast att komma ihåg och om det inte är något man inte förstår så kan man bara fråga våra lärare om dom kan förklara.

  Jag tycker dom för att jag är en av de som inte årkar läsa en hel sida med bara fakta utan jag tycker som jag sa att det kan bli kul med några videos lite då och då som vi hade i årskurs 5.

 22. Jag tycker att vi ska göra en ordning på vad vi lägger ut.
  Jag tycker också att vi ska göra såna filmer som vi gjorde om historien.
  annars tycker jag att våran blogg är bra.

 23. Att kolla så att alla gör det och gör det ordentligt och inte bara skriver något som duger och sen tänka nu är det klart. Men jag tycker annars att vi gör ett bra jobb på vår blogg men om vi skulle lägga ned mer tid på det skulle det nog vara ännu mer bättre. Jag tycker även att vi kan börja göra mer videos igen för jag tror det lockade mer en ett blogginlägg där vi skriver.

 24. Jag tycker att vi ska göra vad har vi lärt oss igen som vi gjorde i 5 an. För att jag tyckte det var både kul att göra det och att se de andras.
  Vi kan skriva om lite olika ämnen i skolan t.ex matte.

 25. Jag har funderat en del och jag kan inte komma på något bra förslag. Jag tycker att bloggen är bra som den är. Det är bra att ha bloggen för att vi jobbar mycket med den i skolan och jag gillar de sakerna vi har på bloggen hittills. Därför tycker jag att vi kan fortsätta att jobba med den på samma sätt som innan.

 26. fotbollstjejen

  24 oktober, 2017 at 23:40

  Jag tycker att vår blogg är bra men vi skulle kunna göra den ännu bättre, så här är några tips:
  På våra Läsuppdrag skulle vi kunna ha olika teman som är utvalda för just den veckan eller så skulle man kunna ha ett tema i en månad.

  Vi skulle kunna göra mer filmer som i 5:an. Vi skulle kunna göra 1 film i månaden som ett blogginlägg.

  När vi har genomgångar på lektionerna skulle vi kunna filma in så om någon behöver mer genomgång kan man bara titta på den videon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Eldsjälar

Tema av Anders NorenUpp ↑