Eldsjälar

Vi brinner för kunskap

Skrivuppdrag v.51

Nu är snart första terminen i år 6 snart avklarad och vi skulle vilja att ni reflekterar kring detta. Vad har du lärt dig? Vad anser du att du har fått fördjupade kunskaper i och varför? Vad känner du att du vill bli bättre på och varför?  Inom vilket området skulle du vilja fortsätta fördjupa dina kunskaper i under vårterminen?


Prenumerera på nya blogginlägg

22 kommentarer

 1. Jag har lärt mig massor av saker. Några av dem sakerna är hur jag ska planera att göra mina läxor och jag har även lärt mig mer i många olika ämnen. I svenskan har jag lärt mig hur en dagbok är uppbyggd och hur du ska göra för att kunna motivera dina svar. När man motiverar så kan man använda sig av därför att och det leder till. I matematiken har jag lärt mig väldigt mycket. Allt från diagram till att man ska testa sig fram för att få ett svar. I engelskan har jag lärt mig nya ord och när man ska använda who och which och även när man ska använda any och some.

  Jag anser att jag har fått fördjupande kunskaper i alla ämnen som vi har haft under höstterminen. Jag tror nog att jag fördjupat mig mest i matematiken och i SO. I matten har jag lärt mig väldigt mycket inom många olika inriktningar, liksom i SO:n. Jag anser då att jag har utvecklat mig mest i dessa ämnen.

  Nästa termin skulle jag gärna vilja fördjupa mig i engelskan. Jag vill lära mig att få ett bättre uttal och även lära mig hur jag ska bygga upp mina meningar. Jag har satt upp många mål som jag tänker att jag ska kunna klara av under kommande termin, men jag anser att min engelska måste bli bättre. När jag blir äldre är det bra att kunna prata engelska när jag är utomlands eller om jag bara möter folk som inte kan svenska.

  Jag vill fördjupa mig ännu mer i matematiken. Jag tror att jag kommer ha stor nytta av den när jag börjar arbeta om några år.

 2. Vad har jag lärt mig?

  Det som är nytt som jag har lärt mig är såklart spanska. Det är första terminen jag har spanska och vi har lärt oss jättemycket enligt mig. Vi har haft test de flesta veckorna. Jag tycker spanska än så länge är ganska lätt. Jag kommer ihåg det lätt. Fast det är ju säkert inte de svåraste läxorna vi får. Det har dock varit väldigt kul att lära sig spanska för jag tycker att vi gör roliga saker för att lära oss spanska.

  I idrotten har jag även lärt mig att dansa salsa som jag tycker var otroligt kul.

  Jag har även lärt mig mer om hur allt fungerar i ett kök då jag har haft hemkunskap nu i en termin. Det var kul att laga mat och även prata om olika näringsämnen i maten. Det är även kul att veta vad som det finns mycket protein i osv.

  Jag har även lärt mig mycket om musik. Om konstmusik, folkmusik och popmusik och olika genrer inom det. Sedan har jag även lärt mig om om olika musikstilar.

  Vad har jag fått fördjupande kunskaper i?

  Jag har fått fördjupande kunskaper i just musik då jag visste kanske lite om de olika musikstilarna. Det fanns dock musikstilar som jag aldrig hade hört innan och det var de här musikstilarna som jag kanske inte lyssnar på. Jag har lärt mig de flesta ni och kan höra de mesta också.

  Jag har även fått fördjupande kunskaper i buddism och hinduism. Jag visste inte något allas om dessa religionerna. Jag kanske visste något enstaka men inte mycket. Jag tycker att dessa religoner är väldigt intressanta då de har växt ut ifrån varandra. Jag har fått fördjupande kunskaper i religon generellt.

  Jag har fått bättre kunskap i No då hemkunskapen handlar väldigt mycket om No. Det handlar om kroppen och hur kroppen fungerar när den tar upp energin från maten. Det blir på ett sätt lättare för mig att lära mig kunskaperna då man pratar om No samtidigt som man får laga mat.

  Vad vill jag bli bättre på?

  Jag vill bli bättre i So. Jag vill bli det då jag tycker att So kan vara ett ämne som jag tycker mindre om. Det är inte mitt favorit ämne generellt. Eftersom att det inte är mitt favoritämne blir det svårare för mig att ta in allt. Därför vill jag få lite mer fördjupningar i So.

  Vad vill jag fördjupa mig i?

  Jag vill fördjupa mina kunskaper inom rymden. Jag tycker rymden är ett riktigt roligt och coolt ämne att prata om. Jag tycker att det vi jobbade om var kul. Jag kan däremot känna att detta var något som ändå fanns i huvudet sen innan. Därför skulle det vara kul att fördjupa sig om sådant man inte visste om rymden.

 3. Vad jag lärt mig.

  Det som är helt nytt för mig detta läsår är tyska. Även om vi bara haft det en termin så har jag lärt mig så mycket nytt och roligt. Vi har haft läxförhör alla veckor förutom den senaste, då har vi haft cirka 15 glosor och det har inte varit så svårt . Jag anser att Tyskan är ganska lik svenskan och än så länge har jag inte haft några större problem med det nya språket. Jag tycker att det är lätt att lära sig glosorna och sedan sitter de kvar i huvudet. Vi har haft några roliga lektioner och några mindre roliga, men jag känner ändå att det är kul.

  Jag har även lärt mig mer om musik än vad jag visste förut. T.ex. genrer, stilar kompositörer och annat som t.ex. folkmusik, popmusik och konstmusik.

  Dessutom har jag på idrotten lärt mig att dansa salsa som jag kanske inte tycker är så kul, men jag har försökt och testat nya saker.

  Jag har även lärt mig mer om vad mamma gör i köket och hur hon tillagar t.ex. hamburgare och spaghetti och köttfärssås, då jag haft hemkunskap. Det var väldigt roligt och spännande att laga mat och även att prata om olika tips för att laga den på bästa sätt. Det är dessutom roligt att veta mer vad man äter och får i sig . . .

  Vad jag fått fördjupande kunskaper i.

  Jag har fått fördjupande kunskaper i musik då jag inte hade kunskaper om allt innan, som t.ex. kompositörer och perioder. Men det fanns även många begrepp och musikstilar som jag kände igen sen förut.

  Jag har även fått fördjupande kunskaper inom vissa religioner som t.ex. hinduismen då jag inte kunde så mycket förut. Jag visste t.ex. vilka symboler de hade och hur de kallar till Gud, men inte mycket mer. Jag tycker att dessa religioner är väldigt häftiga och spännande på vissa sätt. Jag har nog fått fördjupande kunskaper inom de flesta av religionerna överhuvudtaget.

  Jag har dessutom fått mer kunskap i No då vi haft sexualkunskap och hemkunskap där det handlar mycket om No. Det handlar om kroppen och hur kroppen fungerar, dessutom delar på kroppen och vad som sker när vi ätit. Jag anser att jag lättare tar in kunskaper om man gör något roligt av det istället för att bara lyssna och läsa.

  Vad jag vill bli bättre på.

  Jag vill bli bättre i SO. Jag vill bli det därför jag tycker att SO kan vara ett ämne som jag tycker mindre om. Det är inte riktigt mitt favorit ämne, men jag tycker ändå att jag har bra kunskaper inom ämnet. Och vill därför bli en gnutta bättre inom SO.

  Vad vill jag fördjupa mig i?

  Jag vill fördjupa mina kunskaper inom rymden, hemkunskap och tyska. Då jag anser att ämnena är väldigt spännande och intressanta. T.ex. rymden är ett riktigt roligt ämne att prata om. Jag anser dessutom att de andra ämnena är riktigt roliga och väldigt nya för mig. Jag hade kunskaper sen tidigare år i rymden, men nu kan jag mycket mer och jag vill verkligen lära mig mer. Därför skulle det vara kul att fördjupa sig i dessa ämnena.

 4. Vad har jag lärt mig?
  I 6:an så har vi fått två nya ämnen, språk och hemkunskap. Jag var väldigt taggad på att få lära mig ett nytt språk och eftersom att jag älskar att laga mat, så var jag taggad på hemkunskap också.

  När jag har språk så har jag franska, så jag har lärt mig en hel del franska. I hemkunskapen så har vi lärt oss om olika näringsämnen och hur man ska hantera ett kök. Vi har också lärt oss att laga olika sorters mat. Dessa ämnerna har vi ju inte haft på vår skola.

  Det jag har lärt mig på vår skola är ganska mycket. I matten har jag lärt mig mycket, allt från hur sambandsdiagram fungerar till hur man räknar ut en ekvation.
  I engelskan så har jag lärt mig många nya ord, men även hur man använder who och which. Jag har också lärt mig om any och some. I svenskan har jag t.ex. lärt mig om hur man skriver en dagbok.

  Vad har jag fördjupat mig i?
  Jag har fördjupat mig i alla ämnen, men mest i NO och matte. I NO har jag fördjupat mig i om hur kroppen fungerar genom sexualkunskap. I matten har jag lärt mig mycket om hur man ska tänka när man räknar ut tal/uppgifter, men även om nya diagram och hur man använder dom. Jag anser att jag har blivit bättre på det.

  Vad vill jag fördjupa mig i?
  Jag vill fördjupa mig mer i engelskan. Både hur man ska uttala olika ord, men även att våga stå framför folk och prata engelska. Jag tror att jag vill bli bättre på det för att, det kan vara bra att kunna mycket engelsk om man möter folk som inte kan svenska. Då är det bra att kunna engelska. Det kan vara både på jobb men även på fritiden.

 5. Jag har förbättrats eller utvecklats i ganska mycket tycker jag. Vi har ju haft några nya ämnen. Men jag vet inte om man kan säga att jag har utvecklats i det, eftersom jag aldrig haft dem innan. Jag har blivit bättre inom spanskan och jag tycker själv det går bra inom det språket. Det är inte så svårt att lära sig och komma ihåg sakerna. Jag blev väldigt glad när jag fick höra att jag fick spanska som mitt språk.

  Jag har även blivit bättre inom hemkunskapen. Det är också ett ämne som vi inte har haft innan. Jag tyckte själv att det gick väldigt bra på hemkunskapen och jag tyckte inte att det heller var så svårt att lära sig. Nu kommer vi inte ha hemkunskap mer innan vi börjar i 8:an. Men det kändes bra med dom betygen/omdömena som jag fick.

  Jag tycker att jag har blivit bättre inom idrotten. I idrotten har vi haft en dans som vi aldrig haft innan. Salsa. Den gick väldigt bra, både när vi övade och när vi hade vårt prov. Idrotten har under denna terminen gått väldigt bra, tycker jag.

  Jag tycker att jag har förbättrats inom musiken. Jag har lärt mig mer om olika musikstilar och mer om musikens historia. Jag har även förbättrats inom spelningen tycker jag. Vi har spelat några instrument och jag tycker att det har gått ganska bra. Vi testade ett helt nytt slags instrument. Dem heter boomwhackers. Det tyckte jag var väldigt kul.

  Jag tycker även jag har förbättrats i matten. Jag tror det för att jag tycker att matten är rolig. Och ofta när man gillar ett ämne så blir man ofta lite bättre inom det. För att det är sånt som man vill lära sig. Men jag skulle ändå vilja fördjupa mig inom matten. Detta för att jag vill lära mig lite mer inom det ämnet.

  Jag tycker att jag har blivit bättre inom svenskan. Jag tycker att det går bättre att skriva texter och liknande inom svenskan. Jag tycker att det är lite jobbigt eller svårt att prata inför folk på b.la. redovisningar. Så det skulle jag vilja utvecklas i, när vi har vårtermin.

  Jag tycker att det går bra inom engelskan och jag tycker att den är väldigt rolig. Men jag skulle ändå vilja utvecklas inom den. Detta enbart för att bli bättre och försöka lära mig det mycket mer flytande. För det är ofta väldigt viktigt och bra att kunna engelskan. Eftersom man lättare kan prata med folk i utlandet och liknande.

  Jag tycker jag har utvecklats inom So och No. Vi har haft några helt nya områden inom de olika ämnena. I So har vi b.la. lärt oss om några religioner som vi aldrig läst om innan. Detta var hinduismen och buddhismen. Inom No har vi b.la. haft sexualkunskap för första gången.

 6. Under den här terminen har jag lätt mig ganska många saker.

  Det som jag tycker var jätteroligt under den här terminen var spanska. Jag lärde mig mycket och jag lärde mig att uttala vissa ord som jag tyckte var svåra. I spanskan så har dem många ord som är ganska lika engelskan, då blir det också lättare att lära sig dem orden.

  Under den här terminen hade vi Hkk ( hem konsument kunskap). Jag lärde mig att följa efter tallriksmodellen och hur man ska vara nyttig. Jag lärde mig också om många näringsämnen och vad dem är bra för. Jag lärde mig också om olika vitaminer och vad man ska äta för att få i sig dem. När man skulle sammarbeta i köket så var det lite svårt med vissa personer men annars så gick det bra.

  Inom NO så lärde jag mig om rymden och tiden. Vi hade också sexualkunskapså jag lärde mig ganska mycket om det med. Det roligaste var när vi skulle till remida och göra egna tidsmätare. Då lärde vi oss mycket med att sammarbeta.

  Inom SO lärde jag mig om Buddhismen och Hinduismen. Vi hade ett prov på världsreligionerna och det gick ganska bra. Vi gick också till remida och skulle bygga vissa saker inom alla religionerna som var lite svårt.

  Sv.
  I svenskan så lärde vi oss att skriva dagböcker och hur man ska dela upp det. Jag tycker faktiskt att det var jättekul att skriva dagböckerna och att det skulle vaa kul om vi gör det på vårterminen också

  Ma.
  Inom matten så lärde vi oss om trädiagram, volym och hur man ska räkna ut t.ex kubikmeter. Vi har också haft många prov inom matten som dem flesta var lätta och vissa var ganska svåra. Vi lärde oss också hur man ska minska och förstora bilder.

  Eng.
  Inom engelskan så lärde jag mig massa saker som t.ex vi tittade på korta klipp som visade hur man ska göra när någon bryter något eller när det har hänt något. Vi har också tittat på en julsaga som var inspirerad av en bok som en engelsk författare har skrivit. Han heter Charles Dickens.

  Jag tycker att jag blev bättre på engelskan med att skriva och läsa. Jag tycker även att jag har blivit bättre på matten. På matten tycker jag att trädiagramet är lätt och jag vill jobba med det på vårterminen också

 7. Vad är det som jag har lärt mig denna termin och vad som var nytt.

  Det som har varit helt nytt för mig och min klass i året att, vi har fått språkval och hemkunskap. Jag valde språkvalet Tyska, och det är roligt. Vi har haft ganska mycket läxor men det har ändå varit kul.
  Vi har ju också haft hemkunskap och det tycker jag har varit jättekul. Vi har haft två prov och båda har gått bra.

  I musiken så har vi jobbat med olika musikstilar, t.ex. folkmusik elller popmusik. Det tycke jag gick bra.

  På idrotten har vi gjort det som vi har gjort innan men vi har lärt oss en ny sak, och det är att vi har fått dansa salsa, och det var jättekul att få testa något nytt.

  I engelskan tycker jag att det har gått bra, det senaste som vi gjorde var att vi läste en fakta text om Charles Dickens.

  Vi har också jobbat med rymden och det tycker jag är spenand. För att det finns så mycket att ta reda på.

  Vi har också jobbat med syskonreligionerna och buddhism och hinduism. Det som var nytt för denna terminen var buddhism och hinduismen. Jag tycker att det har gått bra. Som t.ex. idag när vi var på remida och hade en religons uppgift, där vi skulle framföra något speciellt om alla religionerna.

 8. Vi har lärt oss mycket under denna termin otroligt mycket. De ämnena jag känner att jag har lärt mig mest på är matte SO NO. I matte har jag lärt mig hur många tekniker och tankesätt som helst. Vi har lärt oss väldigt mycket både svårt och enkelt i matten. I NO har vi fördjupat oss inom biologin då tänker jag på kroppen. Vi lärde oss om de olika könsorganen i ett fnittrit klassrum med många intressanta lektioner. Vi fick lära oss väldigt mycket som vi inte visste. Personligen trodde jag att detta skulle vara enkelt men det var mycket som jag inte visste. I SO tänker jag på geografin och relgionen. Vi höjde våra geografiska kunskaper med att kunna hela Europas länder huvudstäder och vissa hav och sjöar. Detta var något jag inte kände varit så svårt men det är fortfarande utmanande. I musiken har jag haft riktigt bra stunder. Lärarna fick fram allt på ett sätt som inte va tråkigt utan helt fantastiskt. Som t.ex när vi skulle göra egna musikvideos och nästa termin ska vi skriva egen musik och spela band. Detta gör att skolan är liksom höjdpunkten av dagen. Sedan i svenskan har vi också fått fram allt på ett roligt sätt som t.ex att skriva dagböcker och sedan föra en liten film av det. Det har också varit fantastiska stunder. I engelskan har jag haft hur roligt som helst vi har fått lära oss om många fler regler och vi har fått läsa skönlitulära böcker på engelska.

  De ämmnerna jag vill fördjupa mig i är NO och SO. Jag väljer dessa ämnen för att de finns så mycket extra vi inte vet som skulle vara intressant att få lära sig. Mem sen även för att dessa är ämnen som jag aldrig tröttnar på även om de kan bli lite långtråkiga.

  Jag känner att jag har blivit bättre på musik för att jag bara känner att jag har höjt mig. Jag har personligen aldrig gillat musik men när vi började spela trummor i femman blev jag helt förälskad i ämnet och ville veta mer och mer. Det som är intressant nu är boomwrackers som är ett slagverksinstrumemt som är jätte intressant.
  Detta året har varit ettår fyllt med stress glädje och sorg mem allt lönar sig tillslut.

 9. Detta är det jag har lärt mig och vad som är nytt.

  Det som är nytt är i sexualkunskapen i fysik och det nya i matten, men också engelskan är det nya ord.

  Ma:

  Det jag har lärt mig i matte är hur man löser massa ekvationer, men det som var senast i matteboken var t.ex Hasse har tre favorit tröjor som är röd, gul och blå. Han har även tre byxor som är vita, svarta och blåa. Hur många olika klädkombinationer kan Hasseglra? Jag har då lärt mig hur man ska höra när man ska lösa uppgiften.

  Eng:

  I engelska har jag lärt mig att prata mer ut och inte titta ner i ett papper. Jag har även lärt mig nya ord som t.ex colorful. Det är många fler än så men det var ett exempel.
  Jag har också lärt mig att läsa engelska mer och förstår vad de menar med oreden eftersom ett ord på engelska kan betyda flera saker på svenska men jag vet vad de flesta orden betyder. Det som var lite nytt var att vi fick massa fakta texter och berättande texter som då har hänt eller då en fakta text.

  So:

  I so så har jag lärt mig alla länder i Europa. Jag har även tittat på Geografens testamente. Det visar runt i de olika länderna och de visar massa heliga platser för just det landet. I so har jag även lärt mig om hinduismen och buddismen. Det är väldigt nytt för att innan viste jag inte att det fanns fler religioner än de tre syskon religonerna. Vi har även varit på remida idag och då skulle vi bygga det som var mest typiskt för de fem religonerna.

  Det finns mer ämnen men det är de jag kommer på just nu.

  Det är det jag har lärt mig i 6an dena terminen. Tack för den här terminen och vi ses sen i vårterminen ochjag önskar er en God Jul och Gott Nytt År från mig mango.

 10. Allmänt tycker jag att terminen har rullat på bra.

  Vad jag har lärt mig?

  Jag har lärt mig mer i alla olika ämnen, men jag har även lärt mig om saker som var nytt för denna terminen. Dem sakerna som har vart nya är tillexempel: sexualkunskap och jag tycker att det var ganska kul och så, det var ju då inom No. Inom Svenska har jag lärt mig om hur man skriver dagböcker, det var kul att lära sig att skriva en annan typ av text till skillnad från de vi brukar skriva. Vi har ju även börjat med språkval, det är kul men jag hade hoppats på att jag skulle få spanska men nu fick jag franska och då får man ju nöja sig med det. Hemkunskap är ju även ett av de nya ämnena, jag tycker att det är kul att laga mat.

  Vad jag har blivit bättre på?

  Jag tycker att jag har blivit lite bättre i alla ämnen. Men de ämnen jag tycker jag har blivit bättre på är musik (teoretiskt). Jag tycker att jag har blivit bättre på att skriva olika slags texter inom svenska. Men även texter inom andra ämnen.

  Vad jag vill fördjupa mig i?

  Som förra året vill jag fortsätta fördjupa mig i matte. Jag tycker matte är ganska svårt, men jag försöker mitt bästa för att fixa den. Men jag tycker även att jag har fördjupat mig i det, när det gäller nya metoder då. Jag vill även fördjupa mig i geografi, jag tycker det är svårt att sätta ut länder och städer på kartan om man säger så.
  Sen vill jag fördjupa mig i att spela gitarr, jag tycker det är svårt att skifta och spela de olika ackorden.

  Sen har vi då haft lite nationellaprov, riktiga men även fake/test. Jag tycker att det är bra att man får testa på för man kommer ju ha många mer nationellaprov framåt.

 11. Jag har lärt mig massa nya saker och lärt mig mig några saker mer än föra året. Den här terminen har jag fått lära mig massa nya saker i alla ämne men speciellt i matte. Alla ämne vi har jobbat med har jag fått lära mig massa roliga grejer om dom som jag inte visste om. Det här året har varit som en utveckling från 5 an för att jag har försökt att bli bättre och bättre på ämnen och det har gått bra tycker jag.
  Nästan alla ämnen har jag fått utveckla mig på och lärt mig massa nya saker. Alla ämnen jag har lärt mig har haft massa mer saker att lära sig när man växer upp som t.ex ekvationer jag tyckte det va svårt i börjar men ju mer tiden gick desto mer säkrare blev jag på nästan så på alla ämne. Jag har fått lära mig massa nya sker i engelska som t.ex Charlie Dickens som va en känd sago tittare. Jag har lärt mig massa nya saker ur varje ämne.

 12. Denna termin har varit en väldigt lärorik termin. Det har även varit kul att få börja i nya ämnen, språkval. Jag valde spanska. Sexualkunskap och hem och konsument kunskap. Det har varit väldigt kul att börja med nya ämnen. Mitt favorit ämne av dessa tre är spanska.

  Vad jag har lärt mig:
  Jag har lärt mig väldigt många nya saker, främst inom de nya ämnena. Inom spanskan har vi lärt oss grunderna och jag tycker att det går väldigt bra. Jag lär mig ganska fort och vi har test en gång i veckan. Det är helt enkelt ett väldigt roligt ämne.

  Hkk. Hkk står för hem och konsument kunskap och är ett av de nya ämnena för årskurs sex. Vi har fått lära oss om hur man tillagar olika maträtter som t.ex. köttfärssås och spaghetti. Vi har även fördjupat oss i de olika näringsämnena. Vi har lärt oss var de finns i för mat och mycket mer.

  Sexualkunskap. Detta var ett nytt No-ämne. Det har varit lite pinsamma stunder, men vi har lärt oss mycket. Vi har skrattat mycket, men vi har lärt oss mycket om våra könsorgan. Vi har lärt oss om normer och puberteten.

  Annars har vi fördjupat oss i ämnena, det har dock varit kul att dansa salsa i idrotten. Det är en svår, men rolig dans.

  Vad har jag fördjupat mig i:
  Jag har fördjupat mig i många olika ämnen. Det som har stuckit ut och som jag har tyckt vart extra roligt är musiken. Det har varit väldigt kul att lära oss om Populärmusik, Konstmusik och Folkmusik. Det har också varit roligt att lära sig om musikstilar. Många var helt nya för mig. Annars har vi bara fördjupat oss i ämnen.

  Vad vill jag lära mig mer om och fördjupa mig i:
  Jag skulle vilja lära mig mer inom ämnet NO. Det är rymden som gäller då. Jag vill lära mig mer inom den därför att jag tycker att det är facinerande med alla planeter och hela rymden. De svarta hålen tycker jag låter väldigt intressant och vill lära mig mer om. Det skulle vara kul om vi skulle åka till t.ex. Remida och bygga en egen rymdraket.

 13. För det första så tycker jag att denna terminen har varit super bra jag har lärt mig så mycket denna terminen så jag vill bara tacka mina lärare.

  Eng
  Jag tycker jag är bra på engelska särskilt bra är jag nog på att skriva engelska . Jag vill nog fördjupa mig mer i tala delen för jag har svårt att få ut rätt ord och jag måste tänka mer på de oregelbundna verben.

  Re
  jag har lärt mig mer om hinduismen och buddismen jag fick reda på vissa saker som jag tyckte var lite konstiga men jag löste det på ett bra sätt genom att plugga lite mer på just det.

  Ma
  Jag har lärt mig om t.ex. skala och area själv så tycker jag jag är bra på matte.

  No
  Rymden är nog det bästa man kan lära sig om i no jag tycker rymden är så rolig för att man inte redigt kan förstå att vissa saker händer medans man inte tänker på det. Jag tycker inte jag är jätte bra på no men jag gör mitt bästa.

  Fördjupning
  Det jag helst skulle vilja fördjupa mig mer i är tala i engelska för enligt mig så förstör tala delen mitt betyg genom att den sänker mig till t.ex. ett c när jag har a i det andra delarna.

 14. Vad har jag lärt mig under denna termin som gått?
  Vi har lärt oss nya saker inom många ämnen en del nya och en del gamla. Tre av de nya ämnena som vi börjat med denna termin är sexualkunskap, språkval och hemkunskap. I dessa tre ämnena har vi inte gjort så komplicerade saker utan det grundliga.

  MA
  I matten har vi lärt oss en hel del under denna termin. Som att lösa ekvationer, träddigram, olika slags diagram och att pröva sig fram. Det var bara en liten del av det vi gjort i matten. Vi har även gjort nationella prov inom matten och innan det lite övningar från gamla prov.
  ENG
  I engelskan har vi lärt oss mcket nya ord genom glosorna till texten. Varje fredag har vi ett läxförhör på texten och glosorna. Man den sista veckan läste vi en fakta text om Charles Dickens som var en engelsk författare. Sen tittade vi på en film som han hade gjort fast den var i en nyare modell den heter ”A Christmas Carrol”.
  SO
  I SO har vi mesta tiden ägnat oss åt syskonreligonerna, buddismen och hinduismen. Sedan var vi på remida och skapade en ruta som kännetecknade varje religon och det var väldigt kul. Vi har även arbetat med alla Europas länder och huvudstäder. Men inte bara det, även berg och hav.
  NO
  Inom NO hade vi sexualkunskap och fördjupade oss på könsorganen. Vi tittade då på filmer hur just vår kropp fungerar och andras reflektioner. Annars har vi haft biologi och i detta fall rymd och tid. Rymden var lite repetition men en hel del var nytt.
  MU
  Inom musiken har vi gjort en hel del. Som vilka musik gengrar det finns. Men vi har även gjort musikvideos på olika gagrar som var riktigt roligt och fick bra resultat.
  ID
  Inom idrotten har vi haft bollsporter som fotboll och innebandy. Vi har även haft bad i olika omgångar medans tjejerna badar spelade killarna badminton och sedan tvärt om. Men nu i slutet hade vi ett salsa prov som just jag inte är särskilt bra på, men det var roligt att få testa något nytt.

  Jag tycker att jag har fått fördjupade kunskaper inom ämnet SO för jag lärt mig hela Europa och de olika religionerna. Det känner jag att jag kan en hel del om just nu och tror att det kommer sitta en lång tid framåt.

  Jag känner som alltid att jag vill bli bättre på engelska för det kommer jag alltid ha nytta av och jag är inte särskilt bra på det. Så jag försökeker hela tiden lära mig så mycket engelska som möjligt.

  Jag vill fördjupa mig i ämnet engelska ännu mer för jag vill kunna prata flytande engelska utan att hacka upp och tänka efter för varje ord. Alltså att jag får ett väldigt bra flow.

  Det var alla reflektioner jag hade för denna gången. Nu ska det bli skönt med jul lov nån vecka och sedan börjat fokusera på skolan igen.

 15. Vad har jag lärt mig?

  Angående vad jag lärt mig under höstterminen detta året är en hel del. Appråpå de två nya ämnena som förekommit denna termin, kan vi konstatera att många nya kunskapelser har uppenbarats.

  För det första har språkvalet varit ett helt nytt ämne där jag både fått lära mig en hel del spanska då jag bytte från franska.
  Angående hemkunskapen har jag blivit bättre på att diska, laga mat och sammarbeta.

  Hemkunskapen är verkligen ett otroligt roligt ämne vilket också resulterar till ett stort intresse inom ämnet. Jag har även lärt mig näringsläran och en hel del konsumentkunskap.

  Vad anser jag att jag har fått fördjupade kunskaper i och varför?

  Självklart har jag fått fördjupande kunskaper i alla ämnen jag haft tidigare år och terminer.

  MA:
  Matte har varit ett ämne som man i varje årskurs alltid fått lära sig, vilket betyder att man utvecklats i ämnet och fördjupat sig i det år för år.

  Även det här året har jag fördjupat mig i ämnet med andra sätt att lösa uppgifter på, skriva uttryck och logiskt tänkande.

  ENG:
  Engelska har varit ett ämne jag från början varit väldigt dålig på enligt mig själv, men i fyran skedde förändringar. Engelskan har nu blivit ett av mina bästa ämnen i skolan med uttal, ordförråd och massor av grammatik.

  Från femman till sexan har jag verkligen fördjupat mig i ämnet då jag med mig själv varje dag pratar en hel del engelska. Skolans medverkande till fördjupning inom ämnet tycker jag däremot inte förekommit än.

  SV:
  Svenska har länge varit mitt allra största favoritämne pågrund av det roliga inom att skriva.

  I svenskan har jag fördjupat mig i mitt sätt att skriva på, bygga upp historier och kreativitet. Verkligen något jag uppskattar.

  Vad känner jag att jag vill bli bättre på och varför?

  Alltid går det att bli bättre på någonting vilket formar mitt svar till att jag vill bli bättre i allt. Man kan som sagt inte stanna på en specifik nivå och nöja sig där, utan måste alltid kämpa till att bli bättre och bättre.

  NO har väl inte alltid varit mitt starkaste ämne vilket jag mycket gärna skulle vilja bli bättre på.

  Jag har alltid haft svårt till att förstå teorier, förklaringar och fakta kring bland annat gravitationen, kemi och rymden. Särskilt när det inte riktigt finns en helt logiskt förklaring till funktionen.

  Inom vilket område skulle du vilja fortsätta fördjupa dina kunskaper i under vårterminen?

  Som jag skrev innan har jag fördjupat mig i ENG och SV.
  Dessa ämnen är verkligen mina favoriter vilket också betyder att jag vill veta mer, fördjupa och utforska ämnena noggrannare med kanske extra, svårare eller utmanade uppgifter.

 16. Vad har jag lärt mig under höstterminen?

  I 6:an har vi fått ett helt nytt ämne som är språk, jag har spanska. Jag har lärt mig många spanska ord under denna termin. Vi har haft läxor nästan varje vecka med en text och glosor. Dock har dessa läxor och ord inte varit så svåra, men det är alltid en början.

  Vi har även haft hemkunskap för första gången. Jag har lärt mig mycket genom detta ämne. Det kopplar mycket till NO. Jag har lärt mig hur man lagar mat. Jag har lärt mig om näringsämnena, om jäst och bakpulver. Jag har lärt mig mycket om köket och de olika redskapen.

  På idrotten har jag lärt mig att dansa salsa.

  I SO har jag lärt mig om buddhismen och hinduismen. Vad de har för heliga byggnader och deras gudar osv.

  Jag har även lärt mig om de tre olika genrerna i musik. Om kända kompositörer och olika musikstilar.

  Vad har jag fördjupat mig i?

  Jag har lärt mig mer om religion. Jag har fördjupat mig i buddhismen och hinduismen och även de tre syskonreligionerna.

  Jag har även fördjupat mig om rymden. Lärt mig hur planeterna är och allmänt om rymden.

  I engelskan har jag lärt mig mer i skrivandet när det kommer till grammatik.

  Jag har även fördjupade kunskaper i musik. Jag har lärt mig om kompositörer och att höra vad det är för musikstil genom att lyssna på en låt.

  I No har jag också fått mer fördjupade kunskaper då vi hade lektioner om kroppen om kvinnan och mannens könsorgan.

  När vi hade hemkunskap kopplas som sagt mycket till No. Genom det har jag fått mer fördjupade kunskaper.

  Vad vill jag bli bättre på?

  En sak jag vill bli bättre på är SO när vi pratar om jorden. Jag tycker det kan vara lite svårt och få in alla fakta då detta ämnen inte ligger så högt av mina favoritämnen.

  Vad vill jag fördjupa mig i?

  En sak jag vill fördjupa mig är rymden.

  Jag skulle vilja veta mer om de olika galaxerna. NO är ett roligt ämne tycker jag och särskilt rymden. Jag har fått mycket kunskaper om rymden denna termin och skulle gärna vilja har mer.

 17. Jag anser att det är väldigt bra att man till och med får lära sig ett nytt språk! och laga mat är min specialitet, jag kunde knappt vänta! Jag har lärt mig att dansa salsa, prata ett nytt språk, och nu kan jag även mer om rymden t.ex. att Sverige bara har en enda astronaut! (för tillfället) jag skulle vilja utveckla mitt engelska till att bli så bra som en riktig amerikansk! för att då förstår de mig ännu lättare om jag kunde prata ännu mer flitigt! 😀 ,jag skulle gärna utveckla mig i engelska som en riktig amerikansk! och i politik, hkk

 18. Denna termin har jag lärt mig mycket som t.ex. ett nytt språk. Jag har lärt mig hur en dagbok är skriven och uppbyggd i svenskan. Jag har lärt mig de olika begreppen i hkk.
  Jag har fått fördjupade kunskaper i Engelskans grammatik därför att jag tycker Eng är kul så jag har lättare att lära mig det. Jag har även fördjupade kunskaper i MA för att det har varit mycket nytt och svårt och det har fått mig till att vilja lära mig mer i just det ämnet. Jag har fått mer kunskaper inom No där vi gick igenom mannens och kvinnans könsorgan.
  Jag vill lära mig mer i MA för att jag tycker att det är ganska svårt men ändå inte endel saker är svåra och endel inte lika svåra. Jag skulle även vilja fördjupa mig i rymden för att rymden är ett väldigt spännande ämne man vill kunna mycket om.

 19. Jag har lärt mig väldigt mycket nytt den här terminen men också sånt som jag har kunnat innan men fått veta mer om.

  Ma:
  I matten har jag lärt mig väldigt mycket nytt men också sånt jag har kunnat sen innan. Det jag känner att jag har blivit bättre på är mest skala och hur man räknar ut det, men jag har också blivit bättre på det andra med. Det jag skulle vilja fördjupa mig mer i, i matten är bråk. Varför jag vill fördjupa mig i det är för att jag tycker det är det svåraste inom matten enligt mig.

  Eng:
  Inom engelskan har jag lärt mig många nya ord och även mer om grammatiken. Engelska är ett av mina favorit ämnen därför att jag är en språk människa och har därför ganska lätt att prata engelska med någon.

  So:
  I so:n har jag lärt mig mer om världsreligionerna. Jag tycker att det är roligt att prata om religionerna, därför var det roligt när vi började med hinduismen och buddhismen. Jag skulle villja fördjupa mig mer om hinduismen då jag tycker det är en spännande religion med alla gudar. Vi har också pratat om Europa då vi tittat på geografens testamente och haft prov. Jag har lärt mig alla länder och huvudstäderna med m.m.

  No:
  På no:n har vi pratat om både rymden och sexualkunskap så jag har lärt mig ganska mycket nytt under no lektionerna. Det jag tycker mest om är rymden då vi också pratat om tid. Jag tycker tid allmänt är väldigt intressant och spännande hur man egentligen mäter tiden.

  Sv:
  På svenskan har jag utvecklat mitt skrivande att skriva en dagbok. Jag skulle villja fördjupa mig i att skriva långa berättelser igen.

  Mu:
  I musiken har vi spelat in musikvideos som har gjort mig bättre med att samarbeta med andra människor.

  Tyska :
  När vi haft språkval har jag lärt mig många ord på tyska och många fraser. Jag kan säga många meningar och presentera mig själv på tyska.
  Hkk:
  På hemkunskapen har jag lärt mig mycket om mat och hur man lagar mat och tallriksmodellen. Vi har lärt oss att diska, laga mat och matcirkeln (tallriksmodellen). Vi har också pratat om reklam m.m.

 20. lockigachokladen

  20 december, 2017 at 12:29

  1. Jag har under höstterminen lärt mig en hel del och även fördjupat mig en hel del i alla ämnena.
  I matematiken har jag bland annat lärt mig om hur man räknar ut volymen på tredimisionella objekt samt fördjupat mig i hur man bland annat kan räkna ut olika ekvationer, men jag har även reperterat hur man bland annat räknar ut arean på bland annat en triangel.

  I svenskan har jag främst utvecklat mitt skrivande gällande språket och uppbyggnaden av mina texter samt att mitt ordförråd har utvecklats. Jag har såklart även lärt mig nya saker som att t.ex. skriva dagbok.

  Inom ämnet NO har jag lärt mig en hel del nya saker om människokroppen men jag har även fördjupat mina kunskaper om rymden, miljön och naturen.

  Inom ämnet SO har jag lärt mig en hel del nya saker men jag har även reperterat saker som jag kunnat sen bland annat förra året och även fördjupat mina kunskaper. Jag bland annat lärt mig om religionerna buddhismen och hinduismen men också reperterat syskonreligionerna. Jag har även lärt mig alla länderna i Europa och därmed vissa berg och bergskedjor och bland annat hav i Europa men också reperterat de skandinaviska länderna.

  Inom musiken har jag också både lärt mig en helt del nya saker men också reperterat och fördjupat mina kunskaper. Det nya sakerna som jag har lärt mig är bland annat att spela nya melodier på piano, bas och gitarr som jag inte kunnat innan men också att spela bomwhackers. Jag tyckte inte att det var svårt att spela bomwhackers men jag tyckte att det var jätteroligt. Mer teoretiskt inom musiken har jag bland annat lärt mig om de olika musikstilarna och musikgenrerna och även om de olika tidsperioderna, t.ex. barock och dess kännetecken.

  Inom engelskan har jag främst lärt mig mer garammatik och utvecklat både mitt skrivande och talande. Jag har bland annat lärt mig att man säger candy i Amerika medan man säger sweets i Storbritannien. Jag har också lärt mig lite om Charles Dickens, om vem han var och varför han var så känd. Jag har som sagt främst fördjupat mig inom engelskan grammatiskt och därmed inte lärt mig jättemycket helt nya saker.

  I hem och konsument kunskapen har jag inte lärt mig något nytt gällandes hur man lagar mat men däremot lärt mig bland annat om vad en konsument är och även fått mer kunskaper om vad reklam är för något och om vilka reglar man måste följa i Sverige för att få göra en reklam.

  I franskan känner jag att jag inte har lärt mig särskilt mycket eftersom jag tyckt att läraren inte sätter särskilt höga krav vilket jag var lite sur på eftersom jag ville lära mig mycket, men jag får väl hoppas på att jag kommer att lära mig mer nästa termin. Jag har känt att jag endast har lärt mig grunderna inom franskan och hur man kan förra vissa dialoger. Vi har även haft vikarier väldigt många gånger och endas en vikarie kunde franska så det är även på grund av detta som jag kanske inte har lärt mig särskilt mycket.

  2. Jag har känt att jag främst har fördjupat mig inom ämnet svenska. Eftersom jag känner att mina texter är mer utvecklade nu än vad de var för t.ex. ett år sedan. Texterna som jag skriver nu känns mer avancerade och med mer skiftningar på olika ord. Förr kunde jag kanske börja skriva en mening med samma ord som i nästa men nu försöker jag skifta lite mer på de olika ord jag skriver. Det blir då lättare och roligare att läsa texten jag skrivit. Jag känner även att jag har det mycket lättare för att skriva texter än förr och när jag väl börjat skriva en text brukar det bara flyta på. Detta kan bero på att jag läst mer avancerade böcker med mer avancerade meningar och ord som jag förr inte förstått men som jag lärt mig. Detta kan även bero på att jag har försökt att vara mer positiv när det gäller detta ämne. Alltså försökt intala mig själv att allt arbete som görs inom detta ämne är roligt, fast att jag egentligen inte kanske alltid tyckt så. Detta har på något sätt pushat mig framåt.

  3. Inom matte eftersom jag har känt att jag har höjt mig inom alla andra ämnena men åkt ner i detta ämne. Jag har känt mig mer och mer missnöjd efter varje prov eftersom resultaten har sänkt mig och därmed underpresterat. Till sist kände jag att detta inte var ok längre och därmed gjorde en reflektion på vad som kan ha gjort att mina resultat varit bättre förra året och sämre detta året. Jag kom på orsaken och därför försökte göra det jag kom på och sedan se hur resultaten kommer att bli efter närmaste matte prov, annars skulle jag behöva tänka om. Det hjälpte och redan efter det närmaste prov kände jag att resultaten hade förbättrats vilket jag naturligsvis var nöjd med.
  4. Matte eftersom mina resultat i matematiken har sänkt sig men som tur sedan gått upp därför vill jag underhålla detta för att inte falla igen och eftersom jag i framtiden vill ha ett jobb som kommer att kräva mycket kunnande i matten för mig.

 21. Jag har lärt mig mycket t.ex om Hinduismen och Buddismen och mycket mer i matten. Jag tycker att jag har fått fördjupa mig i So för att den finns så mycket i ämnet So. Jag tycker att jag har blivit bättre på att skriva och matte för att vi har skrivit mycket och jobbat mycket med både matte och Svenska. Jag skulle vilja att fortsätta att fördjupa mig i So för att jag gillar Både geografi och historia.

 22. Jag tycker att jag har fördjupat mig alla ämnen men mest i Engelskan. Jag har lärt mig många nya ord och blivit bättre på att läsa Engelskan. Jag skulle vilja fördjupa mig i Engelskan ännu mera det skulle vara roligt att kolla på flera lång filmer på Engelska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Eldsjälar

Tema av Anders NorenUpp ↑