Eldsjälar

Vi brinner för kunskap

Skrivuppdrag v. 9

Vilka tankar har du kring vår show? Hur skulle du vilja utforma showen utifrån dina talanger och intressen? Skriv och berätta.


Prenumerera på nya blogginlägg

26 kommentarer

 1. Jag tycker att det ska bli kul att ha en show, att alla i klassen ska göra något tillsammans. Jag gillar inte att stå på en scen själv framför en publik så jag gillar att fixa lite bakom scenen och sådant. Jag och några andra i klassen fixar bakgrunderna till de olika uppträdena. Just nu så försöker vi att komma på vilka olika saker vi vill måla som har med vår klass att göra. Vi har kommit på lite saker som vi kan måla men än så länge håller vi bara på att skissa. Jag gillar att måla och pyssla och sådant så att det blir perfekt att måla bakgrunderna.

 2. Tankarna kring showen kan göras många men för att sammanfatta det hela tycker jag det både kommer bli kul och spännande. Jag personligen anser att vi elever i denna föreställning har mycket mer att bestämma, göra och fixa. Detta är något som jag och många andra verkligen uppskattar, men för mig skapar det även en liten osäkerhet då det känns som att det kan gå lite hur som helst. Tidigare på andra mindre uppträdanden har det alltid varit ni lärare som bestämt konceptet och kommit på olika idéer hur vi ska framföra det. Iallafall till mestadels.
  För mig känns det nu som vi elever har fått mycket mer att säga till om vilket både skapar positiva och negativa känslor. Det jag försöker säga att jag innan alltid varit säker på att vårt uppträdande kommer bli en succé, medan vi elever nu måste se till att det blir det. Men utifrån det vi har kommit fram till känns vi på goda vägar och jag personligen tror att showen verkligen kommer bli minnesvärd.

  Jag kan framföra och bidra till showen i många olika delar. Jag personligen hoppas på att kunna sjunga en eller flera låtar själv eller med någon annan. Vilka låtar bortsett från Beauty and the Beast jag skulle kunna tänka mig att sjunga vet jag inte riktigt än, men utifrån de olika årtalen hittar jag säkert en låt på vägen.
  Jag är också delaktig i manusgruppen och tillsammans med dom andra har vi flera olika idéer som vi verkligen tror och hoppas på kommer lyfta showen. Vi i gruppen har fokuserat mer på själva upplägget till showen än manus till bland annat presentatörerna/ presentatören. Men genom att bestämma upplägget först hjälper det oss sedan att bestämma manuset.

  Som sagt tycker jag att vi alla är på god väg och att jag personligen tycker projektet blir kul och nytänkande. Ser verkligen framemot slutresultatet!

 3. Mina tankar om showen från början när jag inte visste vad den skulle handla om var inte så bra men efter när jag fick höra alla andras idéer och tankar blev jag mycket mer instressrad. Så nu tycker jag att det ska bli kul att ha denna show.
  Jag är inte en sån person som gillar att sjunga och dansa och liknade jag har mer andra intressen som inte är så lätt att utspela på showen.
  Men jag har inte så stora problem med att stå på en scen.
  Jag hade därför tänkt att jag kunde göra något på showen som att agera. Med det menar jag ungefär att vi kan göra lite roliga sketcher som vi sedan kopplar ihop med huvudtemat. Det viktigaste är att det handlar om det de ska så de i publiken kan följa den röda tråden i hela alltet.

  Men annars ska det bli roligt att uppträda på en liten större scen än vad vi gjort de tidigare år. Nu är det bara hoppas att alla arbetar hårt så vi får ett bra slutresultat.

 4. Jag tycker att det kommer att bli kul att göra något med hela klassen och att vi gör det tillsammans. Jag gillar inte att stå på en scen framför människor och vara själv där. Men jag vill gärna vara bakom scenen och hjälpa till där för att jag gillar att fixa saker. Jag och några i min klass ska måla olika bakgrunder till showen. Men just nu så skissar och tänker vi på vad vi ska måla. Våran show är om vårat liv. Jag gillar att pyssla och att måla men också att fixa saker.

 5. Jag tycker verkligen att det ska bli kul att skapa en helt egen show där vi får komma på idéer och sedan själva få vara delaktiga genom att uppträda utifrån våra idéer. Jag har inga större problem med att stå på scen så det gör det bara extra kul, men jag gillar mer att t.ex. sköta ljudet eller fixa inför eller bakom scen. Jag är med i två grupper, en som ska skapa sketcher som vi ska kunna relatera till vår livstid och en som ska hålla i instrumentdelen. Vi tittar just nu efter olika barnprogram och liknande som gick när vi var små och dessutom så håller jag på med att öva på en gitarrlåt med min andra grupp. Jag har spelat gitarr innan men just nu spelar jag el-bas, så det är kul att få med den delen i framträdandet.

 6. Jag tycker att det ska bli kul med showen, och att det kommer vara väldigt roligt eftersom vi gör det tillsammans. Jag har inga problem med att stå på scen och det är därför jag ville sjunga. Jag är då med i gruppen som ska sjunga och jag kommer sjunga två låtar. Eftersom en av låtarna är en duett så sjöng jag med den killen framför våra lärare och jag tyckte att vi sjöng ganska bra. Så jag tror det kommer gå bra för mig att sjunga. Jag tycker att det var en bra idé att göra showen för att det är en sak vi kommer göra tillsammans innan vi splittras.

 7. Jag tycker att showen ska bli rolig att göra. I början var jag väldigt skeptisk till att göra en show. Men nu känns det liksom som en rolg sak att göra inom klassen. Eftersom vi kommer behöva öva mycket och komma på många olika saker tillsammans.
  Jag har aldrig riktigt haft så svårt för att stå på en scen framför folk. Men det var längesedan jag gjorde det, så nu tycker jag att det är lite jobbigt. Men det kommer nog att gå bra.
  Jag ska sjunga. Jag är fortfarande inte helt säker på vilken låt jag ska sjunga.
  Men jag kom och

 8. *på, för några dagar sen, att Hannah Montana var ett stort program när jag var liten. Jag tittade på det nästan hela tiden. Och då kom jag på att det fanns många olika låtar i den serien och i filmen. Så jag letade efter låtar som var med i programmet. Då hittade jag en som hette ”I’ll Always Remember You”. Den låten tycker jag är väldigt bra. Och när manlyssnar på texten tycker jag att den passar lite i vår ”situation”. Eftersom vi, efter sommaren, kommer att splittras. Jag tycker att det kommer bli väldigt jobbigt och tråkigt. Men som sagt tycker jag att den låten passar bra till det.
  Men detta var lite tankar om showen.

 9. Jag tycker att det ska bli jätte kul att sjunga solo. Jag har ju sjungt innan så jag tror att det kommer gå jätte bra.Det är också kul att vi gör showen tillsammans. Vi har gjort det här innan, alltså att sjunga med klassen så det ska bli väldigt kul. Jag håller på att leta upp låtar som jag skulle vilja sjunga solo. Jag skulle också vilja spela piano eller något annat instrument när någon sjunger för jag går på piano. Det extra roliga med showen är att den kommer handla om vårt liv och innan vi tänkte oss det så hade jag redan en ide om det.

 10. I början när jag fick reda på att vi skulle ha en show, så tyckte jag att det inte var en bra ide. Jag tänkte att det skulle vara svårt att komma på en egen show helt själva. Men nu tycker jag bara att det ska bli roligt.

  Jag gillar inte att stå på en scen själv och sjunga, så jag skulle gärna göra det med någon annan. Jag vet inte riktigt vilken låt jag ska sjunga än. Men om jag inte skulle sjunga så skulle jag nog vilja göra något bakom scenen. Men jag tror att jag ska sjunga.

  Jag vet inte riktigt vad vi skulle kunna ha i showen mer än det vi redan har bestämt. Jag tycker att de förslagen som vi har är bra och att de räcker. Man ska inte har för många olika saker tycker jag.

 11. När jag först fick reda på att vi skulle ha en show så var jag inte så intresserad, men nu när vi vet vad vi ska göra på showen verkar det vara en kul grej att göra med klassen. Så det ska bli kul att göra men lite pirrigt för att jag ska sjunga, men jag fixar nog det.

  Jag ska sjunga och det är lite nervöst för att jag har aldrig sjungt på en scen innan, men det ska bli kul att testa. Om jag inte vill sjunga sen så ska jag vara bakom scenen och hjälpa till. Jag ska även göra lite bakgrunder.

  Jag vet inte något mer som vi kan göra på scenen, men vi kanske kan dansa en dans några stycken till när några andra sjunger. En teater kanske inte är så dumt att göra. Jag tycker att man ska ha så många saker som vi klara tycker jag.

 12. Jag tycker att showen kommer att vara ganska rolig att framföra. I början tyckte jag dock inte om idén. Jag kände att vi har gjort en del shower och att jag inte orkade med en till. Men ju längre tiden har gått har jag börjat att bli mer och mer intresserad. Just nu är jag jätteglad att vi ska framföra en show till!

  Jag ska vara med och agera. Det tycker jag känns bra för att jag gillar det. Jag har fått ganska mycket beröm för det också. Jag är taggad på det!
  Jag är även med i manus-gruppen. Vi har inte kommit så långt vad jag vet, men vi kämpar på och vi har några idéer på lager.
  Om det skulle behövas är jag gärna med och hjälper till bakom scenen. Det skulle vara kul att testa på något nytt.
  Jag tror att det räcker med saker för mig nu. Jag känner mig nöjd och belåten med det jag är med på.

  Jag tror detta kommer att bli vår största ”hit”!

 13. Jag är faktiskt väldigt taggad på denna showen. Det känns som att det är en liten annorlunda show för oss elever. Jag menar att den här showen kommer att bli annorlunda för att vi är ju och kommer att vara väldigt delaktiga. Vi kommer inte bara bli delaktiga i det som sker på scenen utan även det som sker utanför och processen innan showen. Det är ljud och ljus som ska fixas. Manus och olika sketcher som vi ska komma på. Det är mycket mer men det känns väldigt roligt att vi elever ska vara ännu delaktigare denna gången.

  Jag är med i manusgruppen. Vi försöker som sagt bygga upp showen först och sedan komma med repliker.

  Det som jag ser fram mycket emot är när vi ska börja att göra koreografi till dansen. Dans är något jag tycker är väldigt kul och det känns kul att man tillsammans med andra elever ska kunna skapa en dans till en låt. För att jag har ju alltid blivit lärd och nu ska man kanske få lära ut.

  Som sagt är jag väldigt taggad och den här showen är ju väldigt ”allsidig” show med många olika talanger. Jag är dock lite nervös för hur det ska gå nu när vi elever ska göra mycket för det har ju blivit så bra med de andra shower vi har haft. Fast jag tror att denna kan bli bland den bästa för alla har väldigt bra tankar och idéer.

 14. Jag ser verkligen fram emot showen vi ska framföra i juni. Men innan jag visste var vi skulle göra var jag lite osäker att det skulle bli likt en cabaré som niorna hade. När jag fick höra andras tankar blev jag bara positiv och mina tankar om showen ändrades helt. Jag tycker detta kommer bli en bra avslutning och den kommer ge mig minnen för livet. Jag anser även att vi elever har fått mer ansvar över showen än vad vi tidigare haft. Detta tycker jag är väldigt kul, spännande men samtidigt blir jag lite nervös. Jag är även med i manusgruppen som gör att jag får en ännu lite större roll i hur showen ska vara uppbyggd. Jag är nervös över hur detta kommer gå men det återstår och se.

  När vi väl kommer till vad jag skulle vilja göra på showen har jag lite tankar om det. Jag gillar stå på scen och framföra olika saker förutom att sjunga. Vi har pratat en del om att ha olika sketcher och den vill jag medverka i och spela något drama. Om vi även ska ha olika sorters danser skulle jag även vilja vara med och dansa. Jag tycker även att vi ska ha vissa låtar där hela klassen sjunger tillsammans vilket vi har planerat.

  Jag ser som sagt väldigt mycket fram emot den showen och tror det kommer bli väldigt kul när vi övar och när vi har showen. Det är även väldigt kul att vi har showen i en stor lokal istället för på skolan.

 15. Jag tycker att det går bra med showen vi kommer med många bra förslag jag tycker att vi jobbar på bra och jag har inga tankar om showen egentligen för jag tycker att det går så bra.

 16. lockigachokladen

  27 februari, 2018 at 19:12

  Jag tycker att det ska bli kul att ha en show tillsammans med hela klassen vilket kommer att bli som en avslutning på alla åren med våra lärare. Dessutom kommer det att bli en av de sista roliga sakerna vi kommer att göra med klassen innan sommarlovet.

  Under showen kommer jag att bland annat att delta i sketcher, förmodligen komedi-sketcher på vår show vilket jag tycker verkar väldigt spännande och roligt eftersom att stå på scen och framträda är något jag tycker om att göra. Jag tycker att det är kul att alla kommer att bidra med något under showen så att alla får göra något man tycker om. Om inte alla bidrog med något under showen utan att samma person skulle göra allting skulle jag tycka inte vara något roligt att titta på. Så att alla får vara med känns jättebra så att alla kan få med sig något minne av dom själva utav showen.

  Vi har dessutom delat upp oss i olika grupper beroende på vad man ska göra under showen. Jag och några andra deltar i manusgruppen så vi ska alltså bygga upp hela showen med en röd tråd så att allt kommer att hålla ihop. Jag tycker att det är kul att vara med en sådan grupp eftersom jag tycker det verkar roligt att få bestämma lite och lägga sin egna touch på det hela.

  Än så länge har vi inte kommit fram till jättemycket hur showen ska vara uppbyggd och helt enkelt hur allting ska fungera, men vi har åtminstone ett tema som vi ska hålla oss till vilket underlättar. Till slut tror jag ändå att showen kommer att fungera jättebra och kommer att bli något som alla kommer att kunna minnas på ett bra sätt.

 17. Jag tycker att det ska bli kul med vår show för att jag gillar vårt tema. För att
  jag känner igen mig i vårt tema. Jag tycker att temat på showen är bra och det passar mig och kommer nog att passa publiken också.

 18. När jag först fick höra att vi skulle göra detta så tänkte jag ”nej” vi kommer bara kopiera niorna. Men sen när vi började jobba med detta så insåg jag att den skulle vara något helt annat. Då blev jag mer intresserad och nu är jag taggad. Bad jag skulle vilja göra skulle va humor och sketcher. Men jag gillar även att få ihop något helt själv med några andra. Men i gruppen där vi gör själva showen så har man olika ideér. Detta är naturligtvis bra men det kan bli lite tokigt när man tycker olika. Så jag ör mycket taggad och nyfiken på hur allt kommer se ut.
  Men den ända nackdelen jag ser på mig själv är att jag gillar inte att stå framför folk men jag har utmanat mig själv. Jag har gjort saker som jag absolut inte är något jag egentligen vill men mär man övar blir det hur kul som helst.
  Men en sak man måste tänka på att det nt blir för enformigt och att man varierar mellan talangerna och intressera.

 19. När ni kom med förslaget om att vi skulle ha en show så vad jag inte så intresserad. Det var nog för att vi nyss hade vart på en cabaré så det kändes lite som vi härmade dem. Jag trodde att vi skulle ha exakt samma stuk som dem, men det kommer vi inte ha.
  Jag tycker idén med att vi skulle köra från att vi föddes år 2005 tills nu år 2018.
  Jag skrev även upp mig på att sjunga solo så jag hoppas att det blir något av det. Jag har testat några av de låtarna ni gav som förslag med det är låtarna Fix you och how far i’ll go jag har fastnat för.
  Jag gillar ju även att dansa så det skulle ha vart kul om vi skulle kunna göra någon slags klass dans eller något liknande.
  Showen gör ju även så vi bockar av kunskapskraven på ett lite roligare sätt så det är ju bra.

 20. Mina tankar om showen är att jag tycker att det är kul. Jag tror att showen kommer att bli bra med sång, dans och lite sketcher. Jag ska sjunga och spela lite teater, jag ska även få ihop ett litet nummer om när vi var med i ”Schackfyran” tillsmammans med en annan i klassen.

 21. Jag tror att vår show kommer att bli en rolig föreställning både att se på och att utföra. Det är kul att vi har blandat både teater och sång. Jag tror att detta kommer bli ett roligt projekt!

  Jag vet inte riktigt hur jag skulle vilja utforma showen, eftersom mina intressen inte är så värst lätta att få med i en show så tror jag att det blir bra med teater, sång, dans och annat smått och gott. Jag gillar att sjunga och det kommer jag kanske göra med tre andra från klassen. Vi ska troligen sjunga Hakuna Matata från Lejonkungen och det tror jag kommer bli jättekul.

  Jag skulle tycka att det skulle vara roligt att ha med lite parodier/scener från barnprogram från våran barndom som t.ex Dora Utforskare eller liknande.

 22. Jag tycker att det kommer bli kul att göra en show för att vi aldrig har gjort det så det blir kul att göra något nytt med klassen. I början var jag inte så övertygad men senare när vi pratade hur vi skulle göra blev jag bara mer övertygad att göra det. Jag tycker att det blir kul att showen har massa olika framträderna i sig och inte bara dans och sång som det vanliga är. Jag tycker att blir extra roligt att vi har som tema från t. ex 2005-2018 för att det väcker många roliga minnen när man va liten.

  Själv ska jag sjunga med 3 andra elever och det är ganska roligt men jag är lite osäker för att jag sjunger inte så ofta och det är inte min grej men det kommer bli kul att utmana sig att göra nya grejer som jag aldrig har gjort.

 23. Jag tycker att det ska bli jätte roligt att ha en show. I showen så tror jag att jag vill ha lite blandat tema några sången lite komedi men också sånt som vi har gjort under våra terminer i 4, 5 och 6:an till exempel som schack.

  Jag tycker att det blir mycket roligare att göra en show när vi vet att vi hjälper andra för min klass tänkte att vi skulle skänka bort den summan vi fick av att folk betalade inträde. Kortfattat så tycker jag att det ska bli jätteroligt och att det ska bli spännande.

 24. jag själv tycker att det kommer bli jätte pirrigt! men ändå kul när du väl är färdig med det, dock så gillar jag inte att det kommer vara så många personer där. Därför att jag blir nervösare då, jag önskar dock att jag vågade säga vad jag egentligen tyckte! jag hade gärna velat ha ett annat ämne,om jag hade kommit på.

 25. fotbollstjejen

  6 mars, 2018 at 12:22

  Jag tycker det ska bli kul att ha en show. Först när vi precis börjat prata om det var jag väldigt tveksam men nu när vi har kommit en bit och påbörjat allt tycker jag att det är väldigt kul. Jag tycker också att det är kul att göra något med hela klassen som alla har skapat och varit en del av.
  Jag älskar att dansa så därför är jag med i dansgruppen. Jag tycker det ska bli kul att göra en helt egen dans med några andra. Jag ska någ också sjunga en låt som jag tror blir rätt bra. Själv är jag väldigt rädd för att stå på en scen och prata eller sjunga framför många människor. Men det är bara att öva och göra att man blir bättre. Jag har inte så bra självförtroende men jag får öva på det.

 26. Jag tycker att det ska bli jätte roligt att göra en show för jag gillar att uppträda och göra olika tiaterframställanden och liknande saker. Eftersom jag är väldigt intresserad av musik så vill jag ha sång, Instrument och att sketcherna ska innehålla musik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Eldsjälar

Tema av Anders NorenUpp ↑