Eldsjälar

Vi brinner för kunskap

Studieuppdrag v. 40

Vi har nu kommit in i terminen och vi vill att du reflekterar kring din egen studieteknik.

Hur gör du för att lägga upp dina studier på bästa sätt?

Vilket ämne / moment behöver du lägga ner mest tid på för att utveckla dina kunskaper? Hur gör du då?


Prenumerera på nya blogginlägg

27 kommentarer

 1. Det jag gör för att lägga upp mina studier på bästa sätt är att på fredagen så visar jag mina föräldrar veckoboken. Så ser de vilka läxor vi har under veckan och då planerar vi upp vilken eller vilka läxor som jag ska göra den dagen osv. Men jag brukar alltid börja med engelskan och göra blogginlägget på söndagen. Sedan så gör jag matte och engelskan andra dagarna när jag kommer hem från skolan.

  Det ämne som jag behöver lägga mest tid på är engelskan, det är texten men glosorna går bra. För att jag ska kunna utveckla att förstå och tala engelska så brukar jag först läsa texten på engelska sedan så återberättar jag texten så bra jag kan på engelska så övar jag på att både förstå och tala engelskan.

 2. Jag lägger upp mina studier på söndagen för det är då jag har mest tid. Det är på söndagen jag brukar göra blogginlägget, engelskan och övar inför prov som t.ex. Geografi. När jag kommer hem på vardagarna brukar jag alltid äta något medans jag gör någon läxa för efter det har jag träning. Efter träningen äter jag kvällsmat och sedan brukar jag läsa engelska texten. På de dagarna jag inte har någon träning brukar jag läsa engelska och öva inför prov. Det är på fredagar och lördagar som jag oftast tar paus från läxor.å

  Det jag måste lägga ner mest tid på är engelskan för jag har svårare för det än de andra ämnena. Så engelska gör jag nästan varje vardag beroende på hur svår texten är. Jag brukar vara kvar på läxhjälpen och läsa texten med Maria och några fler i klassen och det hjälper mig en hel del. Annars är det inget jag lägger lika mycket tid på som engelskan.

 3. Jag brukar göra mina studier på lördag och söndag eftersom jag har mest tid då. På lördagar brukar jag öva på engelska-glosorna och texten som jag först läser på engelska för mamma och sedan översätter den på svenska. Efter det gör jag läxor som t.ex. musik eller något linkande. På söndagen brukar jag öva på prov som geografi. Mina föräldrar kommer hem sent de flesta dagarna men en dag i veckan kommer de tidigt, då brukar jag repetera engelskan och göra matte beting om det behövs.

  Det som behöver mest tid är prov eftersom jag vill få bra betyg så övar jag mycket och i cirka 1 timma. Först brukar jag läsa genom det jag ska kunna och sedan förhör jag mig själv på det, de som jag har fel på övar jag mer och sedan förhör jag mig själv igen osv.

 4. Jag försöker att göra mina läxor efter skolan. Är det glosor så övar jag på eftermiddagen varje dag och mamma förhör mig när hon har kommit hem från jobbet. Mattebetinget försöker jag också jobba lite på varje dag. Eftersom jag har lite svårt med läsningen så lär jag mig lättare genom att höra, därför tänkte jag testa med att lyssna på texterna istället inför prov.

  Jag måste bli bättre på att prata och skriva engelska. Jag måste också bli bättre på mitt uttal. För att göra detta så ska jag gå på läxhjälpen där jag kan få hjälp, öva mer hemma och sen läser jag extra engelska också.

 5. fotbollstjejen

  2 oktober, 2017 at 13:54

  Jag brukar göra mina studier på helgerna då jag har mest tid men om jag inte har tid på helgen försöker jag ta igen det i veckan. På helgen delar jag upp läxorna så på lördagen kan jag göra engelska och musik t.ex. och på söndagen te.x. geografi och blogginlägget. Det beror också på vad vi har under veckan. Sen har jag en dag i veckan som är läx dagen där jag försöker göra de flesta läxorna under veckan.

  Det som jag behöver lägga mest tid på är matten. Jag försöker göra så mycket jag kan på lektionerna men på läxhjälpen försöker jag göra klart allt och fråga om hjälp på det jag inte förstår så jag får en extra genomgång på det.

 6. Jag försöker göra mina studier på vardagarna. Hinner jag inte på vardagarna så pluggar jag även på helgen. Men helst tar jag det lugnt under helgen.

  Jag måste lägga mer tid på skiljetecken, utropstecken och frågetecken.
  Sen måste jag lägga mer tid på att bli bättre på att tala engelska för att jag vill ha ett bra betyg i det ämnet. För att jag tycker jag är bra i dom andra delarna i engelskan men inte i att tala.

 7. Jag lägger upp mina studier på bästa sätt genom att jag står vid min whiteboard tavla. Där planerar jag hur och när jag ska göra läxorna eller när jag ska öva till kommande prov. Jag brukar göra det mesta på söndagar för då har jag inga aktiviteter och helt enkelt har längst tid till att studera. Dock så övar jag till prov nästan varje dag för att jag ska komma ihåg det, inför och efter provet. Om det är större läxor som kräver lite mer tid så gör jag lite varje dag, så jag får tänka över om det jag har skrivit är tillräckligt bra.

  Det ämnet jag behöver lägga ner mest tid på är NO-ämnena. Jag är inne på inläsningstjänst och lyssnar på sådant vi har gått igenom i femman och det som vi håller på med nu i sexan. Jag har även sparat papper från femman som jag då och då tittar igenom. Jag tittar på papperna för att liva upp minnet och lättare komma ihåg vad vi har gjort och gått igenom.

 8. Jag lägger upp mina läxor varierande beroende på. En vecka kanske jag måste öva mer på engelskan och en annan på matten.

  Jag är den som inte brukar vara så ordningsam med läxorna och skriver aldrig ner ett läxschema varje vecka, utan brukar istället memorera och bestämma mitt läxschema precis innan jag ska gå och lägga mig. Det kanske verkar konstigt men det är något som funkar för mig.

  Som sagt brukar jag inte har några bestämda dagar då jag gör engelskan, matten och så vidare. Istället utgår jag ifrån det som passar mig bäst och anpassar läxorna oftast till mitt liv på fritiden.

  Däremot har jag en strikt bestämd regel att alltid plugga mycket och taktiskt på söndagen. Varför detta är en vana hos mig beror främst på att jag då har mest tid och är beredd att lägga mycket energi på just läxorna.
  Varför det däremot inte alltid blir som jag har tänkt mig angående läxorna de andra dagarna beror främst på att andra saker är i vägen. Därför känns söndagen som en lugn och fridfull dag då jag lugnt och stilla kan sätta mig och jobba med läxorna.

  Självklart gör jag även läxorna de andra dagarna också. Söndagen är bara en typisk läxdag.

 9. Jag brukar göra mina läxor på helgen eller efter skolan. i helgen är det enklare för mig är det enklare att göra läxor på lördagen än på söndagen, då jag har mer tid och inte massa aktiviteter under dagen som tar en del tid. T.ex. engelskan brukar jag jobba på lite varje dag om jag hinner, men med matten behöver jag inte jobba så mycket med hemma längre, eftersom att jag gör det mesta i skolan eller på läxhjälpen. Jag brukar inte ha några bestämda läxdagar, utan jag gör det bara när jag har tid eller när jag känner för att plugga lite. Ibland när jag inte förstår läxorna jag får hem, tar jag lite hjälp av mina föräldrar

  Om jag har andra läxor att ta tag i lite extra så gör jag bara så att jag går igenom det när jag vaknar, direkt när jag kommer från skolan, eller innan jag ska sova. Sedan brukar jag dessutom förhöra mig själv med egna frågor och uppgifter att svara på eller lösa. Ett ämne som för mig kan ta lite mer tid är engelskan som vi har läxor till varje vecka.

 10. Jag bruka oftast försöka göra mina läxor på helgerna, och om jag inte hinner då så gör jag det på vardagarna. Jag brukar lägga upp lite hur jag gör mina läxor. Alltså brukar jag göra t.ex. engelskan lite varje dag. Matten försöker jag hinna med allt i skolan, men ibland gör jag lite hemma. För att hålla so:n igång hela tiden så att jag kommer ihåg allt, gör jag det lite varje dag. När vi ska ha språkläxa så brukar jag göra det på måndagen och tisdagen. Jag brukar också göra det lite de andra dagarna om jag hinner.

  Det jag måste lägga mest tid på är matten. Vissa moment i matten tycker jag inte är så svårt, men vissa saker tar lite längre tid och jag måste lägga mer tid på det.

 11. Jag brukar ha plugg dagar dom dagarna råpluggar jag det mesta men don andra dagarna så pluggar jag men inte lika mycket. Dagarna jag råpluggar beror på när det passar för mig jag brukar ha 3-4 dagar då jag råpluggar. De andra dagarna så brukar jag fokusera på just ett ämmne och bara läsa igenom och titta att jag fattar.

  Det ämmne jag lägger mest tid på är nog matte för att vår matte har utvecklats sen typ i fyran.

 12. Jag har inte riktigt någon teknik men när jag ska planera är det nästan alltid på samma sätt. Jag brukar skriva blogginlägget på helgen. Sen om jag kommer på något mer fyller jag på med det, det är därför jag väntar tills Tisdagen för att lägga ut det. Sen brukar jag öva på engelskan på läxhjälpen. På torsdagarnas läxhjälp förbereder jag mig för Fredagens No (Sexualkunskap). Jag förbereder mig genom att läsa och lyssna på texten. Matten är också en sak jag gör på läxhjälpen för då kan jag enkelt fråga om jag inte förstår något. Jag brukar även plugga på geografin på läxhjälpen, jag brukar även öva på det på inne rasterna ibland. Musiken brukar jag öva på hemma.

  Det ämne jag lägger ner mest tid på är matten, jag har ganska svårt för det men jag tycker att jag har utvecklats.

 13. Jag brukar göra mina studier på vardagarna och söndagar. Jag gör så att jag tränar på mina studier när jag kommer hem från skolan och så förhör mamma eller pappa mig senare på kvällen eller eftermiddagen. Dom sakerna jag har i läxa tills längre fram så tar jag inte varje dag och pluggar på det.

  Jag lägger mest tid på engelskan för att jag vill bli bättre på det och utvecklas mycket mer. För att utvecklas mer och lära mig mer så läser jag mer skönlitterär engelska.

 14. Jag brukar göra mina studier på helgen, för att då har jag mest tid. På lördagar så brukar jag öva engelska och om vi har prov, på söndagar övar jag bara på något vi ska ha prov på. Matte och andra saker gör jag varje dag när jag kommer från skolan, och bloggen gör jag alltid på tisdagar.

  Det ämne jag behöver att lägga mest tid på är engelskan, för att vi har mer glosor nu i sexan och nu blir det också lite svårare ord. Jag tycker också att jag måste lägga mer tid på matte för att jag vill känna mig säker på begreppen och hur man ska visa dem.

 15. Jag brukar försöka lägga upp mina studier så att jag gör dem på vardagarna, det finns självklart undantag t.ex innan ett prov vi ska göra, då försöker jag att plugga lite varje dag. Jag brukar göra såhär att jag pluggar när jag kommer hem, sedan på kvällen tar jag och ber mamma eller pappa att förhöra mig.

  Den studie som jag lägger mest tid på är matten. Jag har inte jättesvårt för matte, men jag brukar ändå göra den hemma. Det brukar bli upp mot 1-3 sidor.

  Det ämne som jag tycker går bäst för mig är engelskan. Jag har lätt för den och pluggar inte så mycket på den.

 16. Jag försöker göra mina läxor på vardagarna utan blogg för den gör jag på söndagarna. Om vi har prov så läser jag på söndan. På fredagar och lördagar slappar jag och ha kul med mina vänner. Måndagar så gör jag mest matte men kan också vara lite engelska. På tisdagar gör jag engelska och matte men jag gör också spanskan där.

  Jag behöver lägga mest tid på engelskan och svenskan. Engelska är det mest läsförståelse. Svenskan är det läsförståelse. Detta är det jag behöver göra mest av. Jag läser lite varje dag nu.

 17. Jag brukar göra läxor när jag kommer hem och så gör jag lite varje dag glosor brukar mamma eller pappa förhöra mig. Den studie jag lägger mest tid på är matten för att den har jag svårast för.Det ämne som går bäst för mig är engelskan och därför så tar jag inte redigt lika mycket tid till den.

 18. Jag försöker att inte göra läxorna i sista minuten, så att det inte blir för stressigt. Jag brukar göra läxorna efter skolan för jag tycker att det blir lättare. Jag brukar att göra läxorna lite varje dag så att jag hinner mer. Jag vill helst inte stressa med någon uppgift jag vill ta god tid på mig så att jag inte behöver stressa.

  Jag måste lägga ner mest tid på engelskan. Jag brukar läsa genom texten och läsa på glosorna lite varje dag, jag brukar också tänka igenom det som vi gjorde i skolan om vi hade engelska den dagen.

 19. Jag brukar studera varenda dag rätt sagt, eftersom jag har butit handleden. Så jag kan inte vara med på träningarna. Fast ibland på lördagar brukar titta mina hockeylags matcher. Jag gör alltid läxor när jag kommer hem, om min mamma eller pappa är hemma brukar någon av dom förhöra mig.

  Jag har inte direkt ett ämne jag studerar mest med men Eng har jag jag lite svårt med, Ma har jag också lite svårt med.

 20. Jag brukar skriva upp vilka läxor jag har att göra och vilka dagar och tider jag ska göra dem. Jag skriver upp vilka läxor jag har på en whiteboardtavla. Ibland gör jag läxor på söndagar annars under veckan.
  Jag behöver öva mer på svenska läsning och även läsförståelse. Det gör jag genom att oftast läsa på kvällarna.

 21. Normalt sätt så har jag måndag som min lediga dag att göra lite var jag vill.
  Under tisdagen kör jag inte häller så mycket. Jag brukar gå igenom engelskan, glosorna går jag igenom 2-4 gånger och texten typ 3 gånger. Efter det så gör jag blogginlägget om jag inte redan hade gjort det.

  Under onsdagen kör jag engelska några gånger (ca 2 gånger). Sen går jag igenom SOn typ en gång. Sen gör jag typ en sida matte i matteboken. (Gör inte så mycket denna dagen för jag har träning)

  Sen på torsdagen har jag lagt in geografin nu när vi har prov så jag övar i typ 1 halvtimme och kör resten av matten.

  Sen gör jag typ inget tills söndag då jag kan göra blogginlägget eller läsa lite i engelska boken.

  Det brukar vara mest problen med matten så jag brukar sitta lite längre vid torsdagen och tisdagen. samanlagt i veckan gör jag kanske 1 halv timme mer matte.

 22. lockigachokladen

  3 oktober, 2017 at 20:00

  Jag brukar lägga upp mina studier beroende på hur mycket jag har att göra. En vecka kanske jag har mer att göra en den andra så darför måste jag dela upp mina studier så att jag får ungefär lika mycket att göra vartenda dag.
  Det handlar också om vad det är jag ska göra, engelskan t.ex., måste jag öva på lite varje dag för att lättare få in mina kunskaper.
  Vissa dagar har man också mer tid än andra så då måste jag också tänka på sådant för att det ska bli jämt fördelat. På måndagar, t.ex., har jag ganska mycket tid för mina studier så då kan jag lägga upp så att jag får lite mer att göra på den dagen. Jämfört med t.ex. onsdagen då jag inte alls har lika mycket tid för mina studier.

  Det ämne som jag måste lägga mest tid på är matten. Det är inte så att jag har det särskilt svårt för matten, det handlar bara om att det tar lite tid för mig att göra klart MA-betinget.
  Det jag gör för att hinna med att göra klart MA-betinget är att jag ofta går på läxhjälpen. Då brukar jag oftast hinna med så pass mycket att jag senare inte behöver göra mer hemma.

 23. För att jag ska kunna planera mina studier på ett så bra sätt som möjligt försöker jag plugga varje vardag och på söndagen. Jag får mest gjort på söndagar eftersom jag inte går i skolan då. Jag planerar mina läxor i huvudet och det funkar jättebra. När jag kommer hem från skolan brukar jag sätta mig ner och tänka vilket jag behöver plugga på mest. Jag gör mer än en läxa per dag så jag inte sitter med samma läxa för länge.

  Det jag lägger ner mest tid på är skrivadelen i engelskan. För att jag ska utvecklas mer i engelskan skriver jag min engelska text sedan läser jag igenom den noggrant och försöker ändra på det som är fel. När vi har målpass i skolan jobbar jag även med detta. Jag har skrivit en engelsk saga och övat på mitt skrivande.

 24. Jag brukar plugga varje dag. För jag och lea1 brukar göra läxor och plugga på prov tillsammans. På söndagar har jag en pluggdag, antingen på förmiddagen eller på eftermiddagen. Då kollar jag i veckobocken vad vi har för läxor eller prov och jag går igenom allt som står att vi har till läxa. Jag brukar oftast göra engelskan, spanskan, blogginlägget och kolla på filmerna. Jag försöker att plugga varje dag men på lite olika saker varje dag. Engelskan brukar jag börja med på söndagen och sen kolla igenom engelskan varje dag. Matten gör jag i skolan annars så kollar jag på torsdagen vad jag har kvar. Spanskan brukar jag också kolla igenom lite varje dag. Jag tycker dock att spanskan inte är så svår just nu och lägger mer tid på t.ex. engelskan. SO:n kan jag bra tycker jag. Det finns några som jag tycker är lite krångliga men jag lär mig de ganska fort. Jag tycker att jag lägger upp min studier relativt bra. Jag ska försöka bli bättre så att jag kan lägga upp de ännu bättre, men det jobbar jag på.

  Jag vill bli bättre i NO. Jag vill bli bättre på att få in grejerna i huvudet. För NO är inte mitt favorit ämne och då kan jag tycka det är svårare att komma ihåg sakerna. Jag tycker även att NO:n är ett sådant ämne som man ska resonera i. Jag tycker själv att jag inte är jätte bra på det med att resonera. Jag jobbar på det och förhoppningsvis så kommer jag att bli bättre. Jag kommer att öva mycket på att få in olika aspekter så det finns två olika ”förklaringar” istället för två nästan likadana. Det ska jag tänka på till proven. För att få in sakerna i huvudet ska jag försöka att efter varje stycke vi läser tänka efter om jag kommer ihåg vad som stod. Då gör det ju så att man måste ha fått in det huvudet för annars kan man ju inte återberätta.

 25. Jag brukar inte lägga upp ett schema över hur jag ska göra med läxorna. Jag brukar istället bara tänka på när jag behöver göra de olika sakerna. Eftersom man ofta har andra fritidsaktiviteter så brukar jag kolla vilken tid de aktiviteterna är och sedan ta de extra timmarna till läxorna. Det gället även om jag vet att jag ska göra något en dag så jag inte kommer hinna något den dagen. Då försöker jag hinna med det någon dag i förväg istället. Jag brukar försöka fördela läxorna jämt under dagarna så jag inte sitter med en läxa i 2 timmar och en annan i 20 min (men det beror ju helt på vad det är för läxor).

  Jag tror att jag lägger mest tid åt engelskan. Jag gillar att lära mig nya saker speciellt när det gäller språk. Jag vill utvecklas mer i skrivandet, därför försöker jag att skriva lite små engelska delar då och då. Jag gillar även att prata engelska och därför vill jag även öva mer på det. Då kan jag ibland prata engelska med familjen eller bara med mig själv eller andra.

 26. Jag tittar i veckoboken på fredagar och ser vad jag har den väckan och om det är något kommande prov jag behöver öva till. Jag gör engelska varje Månda, Tisdag, Onsdag och Torsdag. Matten gör jag om det behövs. Jag får också tänka på att jag har fritids aktiviteter så jag tittar upp när jag har det och gör läxor innan och efter.

  Det jag lägger mest tid på är engelskan för att jag vill bli bättre och jag anser att de är det svåraste eftersom vi nu har 30glosor och ett test varje vecka. För att jag ska kunna lägga mer tid på engelskan måste jag göra varje dag.

 27. Jag brukar lägga upp min studier så här, jag gör mina läxor varje dag utom på fredagar för att om gör varje dag lite så måste inte spara allt till de sista. Ibland om det är prov då kan jag lägga ner mer tiden för att det ska bli så bra som det går.

  När jag har ett prov så brukar jag plugga mer på det eller ibland om det kan va ganska svårt så brukar jag fråga om hjälp av en vuxen så det blir enklare att lära sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2018 Eldsjälar

Tema av Anders NorenUpp ↑