Måndag
På måndagen var det första maj och då hade vi lov.

Tisdag
MATTE
På tisdagen så hade vi matte första lektionen. Vi jobbade med tidsenheter. För tid är grundenheten sekund som skrivs som (s). Minut skrivs som (min). En minut är 60 s. Timme skrivs som (h), det är för att timme heter hour på engelska. En timme är 60 min. Dygn skrivs som (d). Ett dygn är 24 timmar.
SO
På so:n hade vi historia prov. Det handlade om den nya tiden och om olika kungar från 1500-1600 talet. Det handlade också om stormaktstiden. Vi hade detta provet hela skoldagen efter att vi hade matte.

Onsdagen
NO
Vi hade NO på första lektionen och lite på andra lektionen. Vi lärde oss om olika leddjur. Ett leddjur är ett djur som saknar skelett i kroppen. De har istället skelett utanpå kroppen. I leddjurs gruppen tillhör skalbaggar, myggor, fjärilar och steklar. Det finns ungefär 1,3 miljoner leddjur. Efter vi hade pratat om leddjur fick vi 16 olika djur som vi skulle sortera i olika grupper. Man skulle sortera hur man ville bara man hade en motivering till det. Efter det så skulle vi jämföra med hur andra hade sorterat.

ENGELSKA
På engelskan hade vi ett delprov som var att vi skulle prata muntligt på engelska. Man fick olika påståenden och så skulle man säga om man tyckte det var bra eller inte.

IDROTT
På idrotten hade vi friidrott. Som uppvärmning sprang vi en runda. Sedan var vi I olika lag och tränade på stafett. När vi hade gjort klart det så delades vi in i 4 grupper och hade olika övningar. Vi övade på längdhopp, kast med liten kula, sprang 60 meter och hoppade över häckar.

SLÖJD
Träslöjd
På slöjden håller vi på med det vi hämtade från remida. Vi fick gå och hämta olika saker som vi kunde använda till att jobba med. Vi jobbar inte med samma saker allihopa. Man får vara kreativ och man får måla.

Torsdag
MATTE
På matten jobbade vi i matteboken med mattebetinget. Vi jobbade med samma saker som vi gjorde i tisdags.

ENGELSKA
På engelskan hade vi ett läxförhör som var om do, does och did. Vi hade fått ett häfte som vi kunde öva på till läxförhöret.

SVENSKA
På svenska lektionen skulle vi skriva en fakta text om 1600-talet. Vi hade veckan tidiare gjort en fakta text om 1500-talet i hela klassen. Vi övade på att skriva om de här texterna för om någon vecka ska vi skriva en fakta text om något djur. Sista halv timmen övade vi på skolavslutningen.

Fredag
MATTE
På första lektionen gjorde vi ett matte häfte som vi sedan kommer bli bedömda i.

Bild
På bilden gjorde vi ett manus till en reklamfilm. Vi fick bestämma en produkt som vi ville göra men det skulle inte var något som redan fanns. Vi ska bli klara med våra saker om några veckor och sedan ska det läggas ut på vår blogg.

mirabelle, saffran, lusen, pontus1, katarina1.